ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 آذر 1404
يکشنبه 30 آذر 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 11 ارديبهشت 1393     |     کد : 71401

رشد اقتصادي بدون رشد فرهنگي ناممكن است

عزم ملي و مديريت جهادي شعار هميشگي و تجلي آينده درخشان ايران است...


رهبر معظم انقلاب در بازديد از مجموعه صنعتي مپنا در آستانه روز كارگر:
رشد اقتصادي بدون رشد فرهنگي ناممكن است
عزم ملي و مديريت جهادي شعار هميشگي و تجلي آينده درخشان ايران است


در آستانه روز کارگر، حضرت آيت‌الله‌العظمي خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح ديروز با حضور در مجموعه صنعتي مپنا در فرديس کرج، از نمايشگاه توانمندي هاي متخصصان، کارشناسان و کارگران اين گروه صنعتي در زمينه هاي طراحي و ساخت صنايع نيروگاهي، نفت، گاز، پتروشيمي و صنايع ريلي بازديد کردند.

ايشان سپس در جمع پر شور کارگران، مديران، طراحان و برنامه ريزان مپنا و صدها نفر از کارگران چند واحد توليدي ديگر، تکريم و احترام جامعه کارگري و همه نقش آفرينان عرصه توليد را ضرورتي برخاسته از متن اسلام خواندند و با اشاره به هوش و استعداد تحسين برانگيز ملت ايران تأکيد کردند: عزم ملي و مديريت جهادي، نه فقط شعار سال جاري بلکه شعار هميشگي ما و تجلي هويت و حيثيت و آينده درخشان اين کشور است.

در جريان بازديد رهبرانقلاب اسلامي از نمايشگاه گروه مپنا و در آستانه آغاز ماه رجب و ميلاد حضرت امام محمد باقر عليه السلام، بهره برداري از نيروگاه نجف اشرف که به دست متخصصان مپنا طراحي و ساخته شده است، آغاز شد.

رهبرانقلاب اسلامي همچنين به مدت يک و نيم ساعت از نمايشگاه توانمندي هاي مپنا در بخش هاي مختلف بازديد کردند. در اين نمايشگاه توانمندي هاي متخصصان و کارشناسان مپنا در خصوص ساخت و نصب توربين ها و نيروگاه هاي بادي، ساخت انواع بويلرهاي صنعتي، ساخت و تعمير توربين ها و ژنراتورها، ساخت کمپرسورهاي صنعتي، ساخت سيستم هاي کنترل، ساخت قطعات چاه‌هاي نفت و پمپ هاي آن ها، ساخت دکل‌هاي دريايي، طراحي توليد آب شيرين از آب دريا، طراحي و ساخت لوکوموتيو و احداث و توسعه و تعميرات ريلي و روند تحقيق و توسعه در مپنا، به نمايش گذاشته شده بود.

ايشان پس از بازديد از نمايشگاه دستاوردهاي اين مجموعه «توليدي، صنعتي و اقتصادي»، در جمع صميمي حدود هزاران نفر از کارگران و ديگر فعالان عرصه کار و تلاش، با اشاره به نزديک بودن ماه پربرکت و زيباي رجب، اين ماه را ماه بندگي و توجه و تذکر خواندند و ابراز اميدواري کردند ملت ايران در پرتو کمک ها و هدايت هاي پروردگار کريم، گام هاي بلندتري بردارد.

ايشان حضور در جمع کارگران را ديداري هميشه جذاب و خرسند کننده خواندند و افزودند: اين خرسندي، امروزبا بازديد ازپيشرفت‌هاي مجموعه مپنا، مضاعف شد.

رهبرانقلاب با تأکيد مجدد براعتقاد عميق خويش درباره ضرورت تکريم کار و کارگر در فرهنگ عمومي جامعه، افزودند: "اصل کار و تلاش" در اسلام مورد احترام است و توجه اسلام به حقوق و منزلت کارگر و همه فعالان بخش توليد نيز بر همين نگاه مترقي و پيشرو استوار است.

حضرت آيت الله خامنه اي نگاه مخاصمه‌آميز و مبتني بر تزاحم و تضاد کارگر و کارفرما را نگاهي مشترک ميان مارکسيسم و تفکرات غربي خواندند و با رد اين نگرش غلط خاطرنشان کردند: اسلام در همه زمينه ها از جمله درباره مسائل کارگري و توليد، اصل را بر احترام و تعامل و تعاون قرار مي دهد و اين نگاه اصيل، بايد در همه عرصه هاي اجتماعي و اقتصادي، ملاک و مبنا قرار گيرد.

دومين نکته اي که رهبر انقلاب در جمع کارگران و مسئولان مپنا و چند مجموعه توليدي ديگر مورد تأکيد قرار دادند کارآمدي ناشي از تکيه بر "دانش و هوش و پشتکار و ابتکار و عزم راسخ" بود.

ايشان خاطرنشان کردند: اين حقيقت زيبا که امروز جلوه هايي از آن را در بازديد از مپنا مشاهده کرديم نشان مي دهد که عزم ملي و مديريت جهادي، نه فقط شعار امسال بلکه شعاري هميشگي و رمز هويت و حيثيت و آينده درخشان کشور ماست.

ايشان رشد اقتصادي را بدون رشد فرهنگي نه ممکن و نه مفيد خواندند و افزودند: به همين دليل شعار امسال، شعار زندگي و شعار هميشگي ماست.

حضرت آيت الله خامنه اي، اوجگيري اقتصاد و فرهنگ کشور را نيازمند تکيه بر عزم ملي و مديريت جهادي برشمردند و افزودند: اگر اين هدف تحقق يابد هيچ کس جسارت تحقير اين ملت را به خود راه نخواهد داد.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تحقير ملت ايران در دوران قبل از انقلاب، خاطرنشان کردند: روزگاري که اروپا و غرب در جهل واقعي بودند ايران متمدن و پرافتخار، شخصيت‌هاي عظيم علمي و فرهنگي به جامعه بشري هديه مي کرد اما همين غرب غارتگر به واسطه حقارت سردمداران طاغوت، بر اقتصاد و سياست و مسائل اجتماعي ايران، مسلط شد و اين واقعيت تلخ براي ايران برخوردار از تمدن کهن و ميراث فرهنگي عميق، يک تحقير بزرگ بود.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به پايان دوران تحقير ملت پس از پيروزي انقلاب اسلامي تأکيد کردند: اگر ملت ايران مي خواهد به جايگاه والا و شايسته «اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي» خود در جهان دست يابد و به مرجع پيشرفت هاي علمي بشر مبدل شود بايد در همه زمينه ها به دانش، هوش، قدرت تحرک، ابتکار و عزم راسخ تکيه کند.

رهبرانقلاب با اشاره به ظهور آثار مبارک خودباوري در بخش هاي مختلف جامعه افزودند: اين واقعيت هاي شوق آفرين نشان مي‌دهد که شعار اساسي امام راحل يعني «ما مي‌توانيم»، شعاري لفظي نيست بلکه حقيقتاً قابل تحقق است.

ايشان با اشاره به ترديد برخي افراد درباره قدرت و توانايي جوانان کشورخاطرنشان کردند: دستيابي ايران به رتبه ششم سازندگان نيروگاه‌هاي گازي، يک مثال کوچک از توانايي‌هاي عظيم نيروهاي انساني کشور است که در دوران جنگ و تحريم هاي دشوار جوانه زد و اکنون در عرصه‌هاي فراوان به بار نشسته است.

حضرت آيت الله خامنه اي خطاب به نقش آفرينان و فعالان عرصه هاي مختلف تأکيد کردند: توقع از خود را به ده برابر سطح پيشرفت فعلي افزايش دهيد که يقيناً اين سطح از پيشرفت نيز دست يافتني است.

رهبرانقلاب در بخش ديگري از سخنانشان دستاوردهاي مجموعه مپنا را هم براي کشور و هم براي شاغلان و فعالان اين مجموعه، باعث مباهات دانستند و افزودند: بخش هاي مختلف دولتي بايد اين گونه مجموعه ها را پشتيباني کنند.

ايشان حمايت از توليد داخلي را از ارکان اقتصاد مقاومتي برشمردند و افزودند: در پرتو اين سياست، دستگاه هاي دولتي بايد ضمن حمايت از توليدگران براي محصولات آن ها بازار بوجود آورند و واردات محصولات مشابه خارجي را به دقت کنترل کنند.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به يک رکن ديگر اقتصاد مقاومتي يعني «درون زايي و برون گرايي» افزودند: بايد از درون رشد کنيم و بجوشيم اما با برون گرايي، در بازارهاي جهاني نيز فعال و مؤثر باشيم.

ايشان خود باوري، اعتماد به نفس و اعتماد به کمک هاي الهي را عوامل مهم مديريت جهادي خواندند و افزودند: توکل به پروردگار و درخواست کمک از او، يقيناً عنايت و ياري الهي را حتي از راه هايي که در محاسبات قابل پيش‌بيني نيست جلب مي کند.

رهبرانقلاب، تکيه بر شرکت ها و مجموعه‌هاي دانش بنيان را از ديگر ارکان اقتصاد مقاومتي برشمردند و با اشاره به ضرورت حمايت دولت از اين مجموعه ها افزودند: پيشرفت ها نبايد انسان را قانع و متوقف کند بلکه بايد مشوق پيشرفت هاي بيشتر و طي کردن راه هاي نرفته و ميان بر شود.

تأکيد بر تحقيق و توسعه در مجموعه هاي توليدي – اقتصادي و مرتبط کردن ظرفيت هاي بخش هاي مختلف کشور از جمله واحدهاي صنعتي و دانشگاهي، دو نکته ديگري بود که رهبرانقلاب آن ها را ضروري خواندند.

ايشان توانايي در هر بخشي از کشور را موجب از بين رفتن اجباري تحريم ها خواندند و خاطرنشان کردند: در هر عرصه اي که پيشرفت کنيم، طرف مقابل بيشتر درک مي کند که تحريم کار لغو و بيهوده اي است.

رهبرانقلاب با بيان مثالي براي اين واقعيت افزودند: زماني که براي نيروگاه تحقيقاتي تهران و توليد راديو داروهاي مورد نياز مردم به اورانيوم غني شده 20 درصد نياز داشتيم و حاضر بوديم آن را بخريم قلدرهاي دنيا و در رأس آن ها آمريکا با انواع حيل، اشکال تراشي کردند.

ايشان افزودند: هنگامي که جمهوري اسلامي عزم خود را براي توليد اورانيوم 20 درصد جزم کرد، آن ها باور نمي کردند اما اکنون که دانشمندان جوان ميهن توانسته اند با هوش و ابتکار خود و در پرتو مديريت هاي خوب به اين فناوري دست يابند و حتي ميله و صفحه سوخت تهيه کنند همه قدرت هاي جهان مي‌گويند، حاضريم به شما بفروشيم، توليد نکنيد.

رهبرانقلاب دنيا را گرفتار بداَدايي ها و بازي هاي قدرت ها خواندند و تأکيد کردند: رفتارهاي غيرمنطقي قلدرهاي جهان در مقابل جمهوري اسلامي تابعي از ضعف و قدرت ماست و هر جا روي پاي خود بايستيم و قوي شويم آن ها مجبورند که مؤدبانه و منطقي برخورد کنند که توجه به اين واقعيت کليد حل همه مشکلات کشور است.

در اين ديدار همچنين آقاي ربيعي وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در سخناني با اشاره به اهميت حرکت کشور در جهت توليد دانش بنيان گفت: کارگران، سپاهيان رزم اقتصاد مقاومتي هستند و امروز کارگران ايراني، دانش محور شده اند.

وي با اشاره به نامگذاري امسال به اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي و يادآوري حضور کارگران در صحنه هاي مختلف انقلاب اسلامي اظهار داشت: راهي جز ترجمان همه سياست هاي اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي بر اساس اقتصاد مقاومتي نداريم.

آقاي ربيعي تحقق عدالت اجتماعي را از اهداف بنيادين انقلاب اسلامي دانست و افزود: امروز رابطه دولت با گروه ها و نهادهاي کارگري منسجم است.

در ابتداي اين ديدار، رهبر انقلاب اسلامي در جمع تعدادي از مديران و متخصصان گروه صنعتي مپنا حضور يافتند و مهندس چيت چيان وزير نيرو گزارشي از توانمندي هاي گروه صنعتي مپنا ارائه کرد.

وزير نيرو گفت: بيش از يک سوم نيروگاه‌هاي کشور که ظرفيت آن ها بالغ بر 24 هزار مگاوات است، در کارخانجات شرکت مپنا ساخته شده اند.

آقاي چيت چيان، تاسيس اين شرکت در سال 1371 و توانمندي هاي کنوني آن را نمونه‌اي عيني از مديريت جهادي برشمرد و افزود: بهره‌مندي از فناوري هاي جديد و ارتقاي فناوري، گسترش فعاليت هاي تحقيقاتي و پژوهشي، استفاده از انرژي هاي تجديد پذير و ورود به مرحله ساخت نيروگاه‌هاي نسل جديد از جمله اقدامات و تلاش هاي اين گروه صنعتي بزرگ است.

مهندس علي آبادي مديرعامل شرکت مپنا نيز گزارشي از اين شرکت بيان کرد و با اشاره به انحصاري بودن ساخت تجهيزات نيروگاهي در آمريکا و چند کشور اروپايي، گفت: شرکت مپنا با استفاده از توانمندي متخصصان و کارشناسان داخلي، اکنون ششمين تجهيزات ساز نيروگاه‌ها در جهان است.

وي با اشاره به تحقيق و توسعه در مپنا و استفاده از فناوري هاي نوين، افزود: شرکت مپنا اکنون در بخش هاي برق، نفت و گاز، حمل و نقل، توليد آب شيرين و حوزه انرژي هاي تجديدپذير وارد شده و به پيشرفت هاي زيادي هم دست پيدا کرده است.

حضرت آيت الله خامنه اي نيز در سخنان کوتاهي، شکل گيري شرکت مپنا و دستيابي آن به توانمندي هاي قابل توجه را نتيجه سه عنصر «علم، عزم راسخ و هنر» دانستند و تاکيد کردند: بايد اين سه عنصر حفظ و تقويت شوند.


نوشته شده در   پنجشنبه 11 ارديبهشت 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode