|
وزير امور خارجه ايران با اشاره به اين که تحقيق و توسعه برنامه هستهاي ايران يک فرايند علمي است تأکيد کرد تفکر را نميتوان محدود کرد.
دكتر ظريف در گفتگو با روزنامه اتريشي استاندارد: ايران بستر توافق با كشورهاي عضو1+5 را فراهم كرده است |
وزير امور خارجه ايران با اشاره به اين که تحقيق و توسعه برنامه هستهاي ايران يک فرايند علمي است تأکيد کرد تفکر را نميتوان محدود کرد.
به گزارش فارس، محمد جواد ظريف، در مصاحبه با يک نشريه آلماني زبان درباره مذاکرات بين ايران و کشورهاي 1+5 گفت که ايران بستر توافق با آن کشورها را فراهم کرده است.
ظريف در مصاحبه با نشريه اتريشي «استاندارد» در پاسخ به اين سئوال که چه چيزي وي را به حصول توافق هستهاي مطمئن ميکند، گفت: «ما تسليحات هستهاي نداريم و به دنبال آن هم نيستم؛ بنابراين فکر نميکنم که دستيابي به توافق هستهاي کار دشواري باشد .»
وزير خارجه ايران افزود: «ما از يک طرف دغدغه حقوق هستهاي ايران و از طرف ديگر دغدغه رفع نگرانيها از برنامه هستهاي ايران را داريم.»
ظريف تأکيد کرد که معتقد است طرح اقدام مشترک چارچوب لازم براي توافق هستهاي را در اختيار طرفين مذاکره قرار ميدهد.
وزير خارجه ايران همچنين خاطر نشان کرد: دستيابي به توافق هستهاي به اراده سياسي، صداقت و دوريگزيني از مواضع افراطي نياز دارد.
ظريف در ادامه گفت که وي در مذاکرات قبلي پيشنهاد داده که دو طرف بايد کار بر روي پيشنويس متن توافق را از ماه مه آغاز کنند و ايران بسترهاي لازم براي توافق هستهاي را فراهم آورده است.
وزير خارجه ايران اضافه کرد که متن پيشنويس بايد فرايندي دو جانبه باشد و هر يک از دو طرف بايد بتواند متن پيشنويس را از آن خود بداند.
ظريف گفت که اين امر به ويژه بايد درباره ايران صادق باشد، زيرا اين ايران است که دارد درباره برنامه هستهاي خودش صحبت ميکند. وزير خارجه ايران افزود: «اين براي مردم ايران از بعد شأن، برابري و احترام متقابل اهميت زيادي دارد .»
وزير خارجه ايران در پاسخ به پرسشي ديگر از خبرنگار روزنامه استاندارد که حصول توافق هستهاي را تنها منوط به محدود کردن برنامه هستهاي ايران دانسته بود گفت: «هنوز چيزي مشخص نيست. هر چيزي که محدويت باشد، در متن توافق خواهد آمد. ضمن اينکه محدود کردن برنامه هستهاي ايران بر تمامي حوزهها از جمله تحقيقات و توسعه اثر نخواهد گذاشت.»
ظريف گفت که تحقيق و توسعه بخشي از علم است و تفکر را نميتوان محدود کرد .
قسط پنجم دارايي هاي مسدود شده آزاد مي شود
عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته اي گفت: قسط پنجم از دارايي هاي مسدود شده اين هفته آزاد مي شود و با فراهم شدن مجوزهاي لازم براي امکان تعمير موتور هواپيماها، به زودي اين موتورها براي تعمير به مراکز اصلي کارگاههاي تعميراتي در اروپا ارسال خواهند شد.
«حميد بعيدي نژاد» رئيس دبيرخانه توافق ژنو در گفتگو با ايرنا در پاسخ به سئوالي درباره نتايج جلسات کميسيون مشترک ايران و 1+5 براي نظارت بر اجراي توافق ژنو که از روز 20 فروردين ماه به مدت دو روز در شهر وين اتريش برگزار شد، براي رفع موانع هرچه سريعتر اين توافق، افزود: تا کنون چهار قسط از هشت قسط دارايي هاي مسدود شده کشورمان آزاد شده است که با آزادشدن قسط پنجم در اين هفته ، مجموع دارايي هاي آزادشده به دو ميليارد و 650 ميليون دلار ميرسد.
مديرکل سياسي و بينالملل وزارت امور خارجه ايران تصريح کرد: اين منابع براساس سياستهاي بانک مرکزي ميتواند به خريد ارزهاي خارجي، طلا و يا خريد همه نوع اقلام غيرتحريمي اختصاص يابد که در اين خصوص اقدامات لازم در جريان است.
بعيدي نژاد اظهار داشت: حساب هاي بانک هاي غيرتحريمي ايراني نزد بانک هاي ژاپني و سوييسي کاملا فعال شده و ثبت سفارش خريد کالاهاي اساسي، دارويي و محصولات کشاورزي بدون پرداخت پول و با استفاده از دارايي هاي مسدود شده کشورمان در حال انجام است.
به گفته اين عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته اي جمهوري اسلامي ايران، «سقفي براي اين خريدها وجود ندارد».
رئيس دبيرخانه توافق ژنو درباره تعمير موتورهاي هواپيما نيز گفت: مجوزهاي لازم براي امکان تعمير موتور هواپيماها کاملا فراهم شده است و به زودي اين موتورها براي تعمير به مراکز اصلي کارگاه هاي تعميراتي به اروپا ارسال خواهند شد. در کنار آن برخي از قطعات نيز براي تعمير ارسال خواهند شد.
اين مقام وزارت امور خارجه تصريح کرد: سازو کار ايجاد نظام پرداخت شهريه هاي دانشجويي دانشجويان خارج از کشور نيز مورد بحث قرار گرفت و تصميم گرفته شد اجراي اين ساز و کارها در دور بعدي مشورت ها نهايي شود. همچنين مقرر شد سازو کار پرداخت هزينه هاي درماني بيماران خارج از کشور در دور بعدي مشورت ها نهايي شود.
بعيدي نژاد در ادامه گفت: طرف مقابل در اين جلسات از تلاش هاي کشورمان براي اجراي اقدامات هسته اي و همکاري کشورمان با آژانس بين المللي انرژي اتمي تشکر و بر ادامه اين روند تاکيد کرد.
قسط پنجم به مبلغ 450 ميليون دلار قرار است روز 16 آوريل / 26 فروردين / آزاد شود.
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
نوشته شده
در
شنبه 23 فروردين 1393
توسط
مدیر پرتال
|
|
PDF
چاپ
بازگشت
|
|
|
|
|