|
رئيس جمهوري صبح امروز در اولين سفر اروپايي خود و براي شرکت در اجلاس مجمع جهاني اقتصاد به سوييس سفر ميکند.
با دعوت مجمع جهاني اقتصاد به عنوان ميهمان ويژه رئيس جمهوري امروز به «داووس» ميرود دکتر روحاني در يك دهه اخير نخستين مقام عاليرتبه ايراني است كه به داووس دعوت شده است |
رئيس جمهوري صبح امروز در اولين سفر اروپايي خود و براي شرکت در اجلاس مجمع جهاني اقتصاد به سوييس سفر ميکند.
به گزارش ايسنا، اجلاس داووس از بزرگترين و مهمترين نشستهاي سالانه اقتصادي در دنيا است که ازامروز با موضوع شکل دهي دوباره به جهان، نتايجي براي جامعه ، سياست و تجارت برگزار ميشود و روحاني در يک دهه اخير نخستين مقام عاليرتبه ايراني است که در اجلاس جهاني اقتصاد سخنراني مي کند.
آخرين بار که ايران يک مقام عالي رتبه را به داووس فرستاد سال 2004 بود که حجت الاسلام سيدمحمد خاتمي رئيس جمهوري اسبق کشورمان در آن شرکت کرد. در سال 2010 منوچهر متکي وزير خارجه وقت ايران به داووس رفت.
پيش بيني ميشود که در اين اجلاس بيش از 40 مقام عالي رتبه جهان شرکت کنند. طبق پيش بينيهاي انجام شده ديدار با دبير کل مجمع جهاني اقتصاد ، ديدار و گفتگو با تعدادي از مقامات عالي رتبه شرکت کننده در اين اجلاس، مصاحبه با چندين شبکه خبري، نشست با مديران ارشد رسانههاي بينالمللي، مقامات اقتصادي، صاحبان صنايع، شرکت هاي مهم بينالمللي و مصاحبه فريد ذكريا در شبكه خبري «سي ان ان» آمريكا با دكتر روحاني از ديگر برنامه هاي رئيس جمهوري در جريان اين سفر است.
قرار است که رئيس جمهور ي فردا در اين اجلاس سخنراني کند.مجمع جهاني اقتصاد براي اولين بار در ژانويه سال 1971 و در شهر داووس سوييس راه اندازي شد. "کلاوس شواب" موسس مجمع جهاني اقتصاد که يک آلماني تبار است، بعد از تاسيس اين مجمع به عنوان استاد در دانشگاه ژنو مشغول تدريس شد ومجمع مديريت اروپايي که يک سازمان غير انتفاعي بود را در ژنو راهاندازي کرد .
وي با کمک اين مجمع سران تجاري و صنعتي اروپا را هر سال در ماه ژانويه به داووس فرا ميخواند.
در سالهاي بعد، جلسات منطقهاي در کشورهاي مختلف جهان بعد از برگزاري اجلاس سالانه داووس به برنامه کاري اين مجمع اضافه شد و از سال 1979 مجمع مديريت جهاني انتشار گزارش رقابت اقتصادي جهاني را نيز بر عهده گرفت.
در سال 1987 «مجمع مديريت اروپا» به «مجمع اقتصاد جهاني» تغيير نام داد و با توسعه حوزه کاري خود تلاش کرد اختلافات و مشکلات جهاني را با ايجاد يک پلت فرم بينالمللي حل کند.مجمع جهاني داووس يکي از ارگانهاي اقتصادي جهان است که ضمن ايجاد فرصت شغلي براي مردم سراسر جهان درآمد کلاني نيز دارد.
درآمد اين مجمع از پرداخت حق عضويت ثابت شرکت هاي بزرگي که در فهرست هزار شرکت برتر جهان جاي دارند و پرداخت وجوهي توسط متقاضيان شرکت در جلسه تامين مي شود . بسياري از حاضران اين مجمع- به استثناي اعضا - هر سال براي حضور در اين عرصه اقتصادي و حضور در جلسات مختلف آن مبالغي پرداخت مي کنند که اين به صندوق داووس اضافه مي شود.
داووس در سال هاي اخير همواره منشا بروز تحولات بزرگ سياسي و اقتصادي در دنيا بوده است. اتفاقاتي نظيرتدوين سياست اصلاحات اقتصادي در چين، خاتمه جنگ بين ترکيه و يونان، مذاکره مستقيم ميان مقامات ارشد کره شمالي و جنوبي و همچنين آلمان شرقي و غربي، امضاي پيش نويس تفاهمنامه مشترک در مورد نوار غزه ميان وزير امور خارجه رژيم اشغالگر قدس و ياسرعرفات، ايجاد صندوق کمک به آفريقا، ايجاد منطقه آزاد تجاري خاورميانه با آمريکا از جمله دستاوردهاي اجلاس داووس در 20 سال اخير است.
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
نوشته شده
در
چهارشنبه 2 بهمن 1392
توسط
مدیر پرتال
|
|
PDF
چاپ
بازگشت
|
|
|
|
|