ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 29 آذر 1404
شنبه 29 آذر 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 7 آبان 1392     |     کد : 61897

قدم به قدم مشكلات را از پيش‌رو بر‌مي‌داريم

براي اجراي پروژه‌هاي عمراني و شهرسازي بي‌رحمانه اراضي كشاورزي و باغات كشور تخريب شده است.

رئيس جمهوري در كنگره سراسري خانه كشاورز:
قدم به قدم مشكلات را از پيش‌رو بر‌مي‌داريم

براي اجراي پروژه‌هاي عمراني و شهرسازي بي‌رحمانه اراضي كشاورزي و باغات كشور تخريب شده است.

از مجموع 100 درصد نياز غذايي كشور فقط 44 درصد توسط توليدات داخلي تامين مي‌شود و 56 درصد امنيت غذايي ايران به واردات از اقصي‌ نقاط دنيا وابسته است.

به گزارش خبرنگار ما، دكتر حسن‌روحاني رئيس جمهوري در مراسم افتتاح چهارمين كنگره سراسري خانه كشاورز با اعلام اين مطالب گفت: با اينكه براي تشكيل خاك هزاران و حتي ميليون‌ها سال زمان نياز است، اما براي اجراي طرح‌هاي مسكن، شهرسازي، جاده و پروژه‌هاي عمراني با خاك آماده به كشت كشور بي‌رحمانه و ناجوانمردانه رفتار شده و تخريب شده است.

وي افزود: در شهرسازي‌ها جانمايي به درستي صورت نگرفته و باغ‌ها و طبيعت به بدترين شكل ممكن تخريب شده است؛ قصوري كه به ساليانه سال زمان براي جبران نياز دارد.

روحاني از ضرورت به كارگيري تدبير، سرمايه‌گذاري و برنامه‌ريزي براي بخش كشاورزي و به خصوص آب خبرداد و يادآور شد: از حيث منابع آب و نزولات در مضيقه قرار داريم و اگرچه بخش خصوصي ممكن است به سرمايه‌گذاري در اين حوزه راغب نباشد اما لازم است تشكل‌ها و خيرين به ميان بيايند.

وي از سيل واردات محصولات كشاورزي در ساليان اخير انتقاد كرد و گفت: مي‌توان سفره‌ها را از دسترنج ملل ديگر پر كرد، اما روح و جان غذايي را نمي‌پذيرد كه به واسطه آن، كشاورزي ديگر سرزمين‌ها آباد شود.

به گفته رئيس جمهوري، در سفره امروز ايرانيان آثار موادغذايي از آمريكاي لاتين و آفريقا گرفته تا آسياي دور مشاهده مي‌شود و به اين شكل ارزهاي كشور به پاي واردات صرف شده است.

وي خاطرنشان ساخت:‌در سال‌هاي گذشته وقتي كه سالانه 100 ميليارد دلار درآمد ارزي داشتيم، ديديم كه نتوانستيم به واسطه اين حجم درآمد، بخش‌هاي مختلف كشور و از جمله كشاورزي را احيا كنيم.

نامبرده تصريح كرد: در دوره دولت قبل بود كه آبهاي زيرزميني افت شديد كرد، زمين‌هاي زراعي شور شد و درياچه زيباي اروميه و زاينده‌رود خشكيد و هامون و كارون بحراني شدند.

وي با بيان اينكه بايد از ستيز با طبيعت دست برداريم، گفت:‌ اين دولت در زماني كه مسئوليت را بر عهده گرفت، با آمار و ارقام دهشتناكي روبرو شد و اولين آثار اين معضل را با دكتر عيسي كلانتري مرور كرديم.

وي خاطرنشان ساخت: مثلاً در مورد گندم يك بخش به ما مي‌گفت 13 ميليون تن گندم توليد كرده‌ايم، دستگاه ديگري مي‌گفت بايد 5/7 ميليون تن گندم وارد كنيم و سومي مي‌گفت بايد 5/10 ميليون تن گندم از منابع خارجي خريداري شود. به هر حال در شرايطي كه فروش نفت، كشتي، كشتي‌راني، بيمه كشتي و حمل و نقل و عمليات بانكي تحريم است، ناگزيريم 7 ميليون تن گندم وارد كنيم و در مورد ساير نهاده‌ها هم بايد واردات گسترده‌اي صورت بگيرد تا با مشكلات متعدد مواجه نشويم.

دكتر روحاني در ادامه به فقدان كود شيميايي در انبارها آن هم در آستانه كشت پائيزه اشاره كرد و گفت: متاسفانه دولت قبلي براي تدارك اين نهاده قدمي بر نداشته بود. ما هم كه به دنبال خريد كود به پتروشيمي‌ها مراجعه كرديم، گفتند دولت قبل 1300 ميليارد تومان بدهكار است و بايد آن را ابتدا بپردازيد.

در مجموع دولت ما وارث بدهي و مشكلات متعدد برجا مانده از دولت قبل شده است.

وي اضافه كرد:‌دولت يازدهم بنا را بر قوت قلب بخشيدن به كشاورزان بنا نهاده است و در اين رابطه قيمت خريد تضميني محصولات را از همان ابتداي سال زراعي اعلام كرده و اقدامات متعددي براي تامين كود شيميايي از منابع داخلي و خارجي به عمل آورديم.

علاوه بر اين 200 ميليارد تومان اعتبار به بيمه محصولات كشاورزي مازاد بر 150 ميليارد تومان قبلي تخصيص يافته است. گرچه هنوز به 1000 ميليارد تومان اعتبار ديگر هم نياز داريم.

رئيس جمهوري از ديگر اقدامات انجام شده از زمان تشكيل دولت خود به اختصاص يك خط اعتباري 500 ميليون‌دلاري از بانك مركزي براي تامين كود شيميايي، انجام اقدامات لازم براي واردات 300 هزار تن كود فسفاته، تامين خط ارتباطي به ميزان 750 ميليارد تومان از بانك كشاورزي و تخصيص 3000 ميليارد تومان تسهيلات از محل صندوق توسعه اشاره كرد و گفت: رفع بخشي از موانع موجود از جمله واردات هدفمند، توسعه بخش تحقيقات و تربيت نيروي متخصص، تخصيص تسهيلات و ماشين آلات لازم و اعمال مكانيزاسيون بر عهده دولت است. در واقع رويكرد ما بايد به گونه‌اي باشد كه كشاورزي‌مان مكانيزه شود زيرا در دنياي امروز ديگر كشاورزي سنتي قابليت رقابت ندارد.

از سوي ديگر هدفمان نبايد فقط تامين بازار داخل باشد و بايد براي دستيابي به بازارهاي هدف برنامه‌ريزي كنيم.

روحاني همچنين گفت: كشاورزان آگاه ما كار و رسالت بزرگي بر دوش دارند و من در همين‌جا اعلام مي‌كنم دولت با همه توان خود براي احياي كشاورزي به عنوان يك رسالت ملي گام بر خواهد داشت.

وي افزود: به همين دليل امروز شوراي عالي آب به رياست رئيس جمهوري تشكيل مي‌شود و از آن پس اين شورا به صورت منظم برگزار و فعال خواهد شد. هفته آينده هم اولين شوراي عالي محيط زيست به رياست رئيس جمهوري تشكيل خواهد شد.

معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهوري هم با بيان اينکه دولت در تامين امنيت غذايي جامعه به کشاورزان اميدوار است، گفت: مطالبات و توقعات اين بخش در لايحه‌ بودجه 93 و قانون برنامه پنجم منعکس خواهد شد.

به گزارش ايسنا، محمدباقر نوبخت با بيان اينکه چشم اميد دولت به کشاورزان است، اظهار کرد: جمعيت حدود 76 ميليوني ايران نيازمند انرژي غذايي است که بايد از محصولات کشاورزي توليد شده در اين بخش تامين شود.

وي افزود: مطالعه برنامه چهارم نشان مي‌دهد که ضريب وابستگي از 26 به 45.5 درصد در فاصله سال‌هاي 83 تا 88 افزايش يافته است، افزود: اين بدان معناست که خودکفايي به 44 درصد کاهش يافته و دولت تدبير و اميد که بر رفاه و تامين امنيت غذايي جامعه تاکيد زيادي دارد، اين هدف را جز از صنعت کشاورزي محقق شده نمي‌داند.

بنابراين گزارش، دكتر كلانتري به عنوان ديگر سخنران در اين مراسم خطاب به رياست جمهوري گفت: دولت شما در شرايطي كه تورم بالاي 35 درصد در كشور نهادينه شده، نقدينگي موجود از 500 هزار ميليارد تومان عبور كرده و بيش از 30 درصد بيكاري به خصوص در ميان فارغ‌التحصيلان داريم و همچنين ميزان بدهي‌هاي به ارث رسيده به 180 هزار ميليارد تومان افزايش يافته و با درهاي بسته خارجي و تحريم‌ها مواجه هستيم، عهده‌دار كشور شده‌ايد.

وي افزود: دولت فعلي در حالي آغاز به كار كرده است كه رشد اقتصادي منفي بوده و كشور طي 8 سال گذشته بيش از100 سال درآمد نفتي ايران درآمد در اختيار داشته است.

نامبرده ادامه داد: كشاورزان اميد‌وارند پس از تحمل انبوهي از مشكلات و بي‌تدبيري‌ها با كليد تدبير شما شرايط رو به بهبود بگذارد.

وي تصريح كرد: اوضاع كشاورزان هم مانند اقتصاد كشور است. منابع توليد تحليل رفته، منابع آب و خاك شور شده، بهره‌وري توليد كاهش يافته و هزينه‌ها كمر شكن شده است. دبيركل خانه كشاورز خاطرنشان ساخت: تا زماني كه شما در راه شعارهاي انتخاباتي خود گام بر مي‌داريد اطمينان مي‌دهيم از برنامه‌ها و فعاليت‌هاي شما حمايت كامل به عمل آوريم.

دبيرکل خانه کشاورز همچنين در بخش ديگري از سخنان خود افزود: اگربرداشت‌هاي بي‌رويه از آب‌هاي زيرزميني به همين روال پيش رود تا 25 سال ديگر60 ميليون نفر جمعيت کشور از تشنگي مي‌ميرند.وي همچنين با اشاره به تاريخ گفت: سومري‌ها و ماد‌ها در اين کشور به دليل شوري آب و خاک در آن زمان و نبودن امکان توليد غذا از بين رفتند و اگر فکري براي وضع آب کشور نکنيم، در 30 سال آينده بيم آن مي‌رود قوم آريايي هم از بين برود.

کلانتري با بيان اينکه موضوع خشکيدگي درياچه اروميه را در نامه‌اي به مقام معظم رهبري نوشته است،گفت: خشکيدگي درياچه اروميه، باتلاق‌هاي گاوخوني، بختگان، جازموريان همه هشدار جدي نه فقط براي بخش کشاورزي بلکه تمدن ايراني است.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به وضع کشاورزي کشور اشاره کرد و گفت: پارسال 55 درصد نياز غذايي کشور در کالاهاي اساسي از خارج وارد شد.

وي گفت: براساس آمارهاي بانک مرکزي و مرکز آمار ايران 5 دهک جامعه دچار سوء تغذيه هستند و موضوع مهمتر اينکه به دليل فقدان توزيع عادلانه، ثروت بيش از 75 درصد درآمد کشور دست 25 درصد افراد جامعه است.

وزيرجهاد کشاورزي به عنوان ديگر سخنران اين مراسم گفت: تشکل‌ها بايد خودشان واردات نهاده‌‌ها را انجام دهند و اگر سودي هم از اين طريق به دست مي‌آيد، نصيب مجموعه توليد شود.

محمود حجتي اظهار داشت: بسياري از مشکلات توليدکنندگان ناشي از شرايط اقتصادي است که به توليدکنندگان تحميل مي‌شود.ار اين رو دولت بايد سياست‌هاي مناسبي براي خنثي کردن آنها داشته باشد.

وي ادامه داد: توليدکنندگان درهرشرايطي اقدام به توليد مي‌کنند. اما محصول خارجي که با حمايت‌هاي بيش از اندازه از سوي کشور توليدکننده همراه است، رقابت‌پذيري محصول داخلي را از بين مي‌برد و در اين موقع دولت بايد تعرفه مناسبي تعريف کند.

حجتي در خصوص اعتراض برخي کشاورزان براي مالکيت زمين‌هايشان از سوي منابع طبيعي گفت: متاسفانه طرحي که در مجلس به تصويب رسيده است، باعث مي‌شود از اين به بعد کشاورزان همواره اجاره‌نشين دولت باشند، اين قانون سرمايه‌گذاري بلندمدت و جلب سرمايه در بخش کشاورزي را کاهش مي‌دهد.

وزير جهاد کشاورزي همچنين از نهايي شدن قانون انتزاع وظايف بازرگاني بخش کشاورزي خبر داد و گفت: قانون تمرکز وظايف بخش کشاورزي که پيش از اين به دولت ابلاغ شده بود، بنا به دلايلي متوقف ماند که در کارگروهي از دولت مطرح و با کمک وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري آيين نامه اجرايي آن در حال تدوين است. محمود حجتي در حاشيه اين کنگره در پاسخ به سوال يکي از کشاورزان براي اقدامات وزارت جهاد کشاورزي در زمينه بيمه کشاورزان گفت: مسئول بيمه کشاورزان، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي است که در اين زمينه با وزير کار مذاکراتي انجام شده است، اما اين وزارتخانه با مشکل کمبود منابع مواجه است که تلاش مي شود تا منابع لازم براي بيمه کشاورزان تامين شود.

گزارش خبرنگار ما حاكي است، در ادامه اين مراسم با حضور رئيس جمهوري و دكتر عيسي كلانتري دبيركل خانه كشاورز از 8 نفر از برگزيدگان و پيشكسوتان از جمله دكتر يوسف قريب فعال در حوزه اطلاع‌رساني تقدير به عمل آمد.

codex01x

page01



نوشته شده در   سه شنبه 7 آبان 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode