ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 19 بهمن 1394     |     کد : 99524

نه فمینیست را قبول داریم، نه تحجر را می‌پذیریم

رئیس‌جمهور، در همایش ملی «زنان، اعتدال و توسعه»:

رئیس‌جمهور، در همایش ملی «زنان، اعتدال و توسعه»:
نه فمینیست را قبول داریم، نه تحجر را می‌پذیریم

اعتدال: رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه زندگی حضرت زهرا(س) نشان می‌دهد که زنان لیاقت و استعداد دستیابی به هر مقامی را دارند اظهار داشت: ما در حوزه زنان تفکر فمینیستی را قبول نداریم، اما تحجر را هم نمی‌پذیریم.
دومین همایش ملی «اعتدال، زنان و توسعه» دیروز یکشنبه، با موضوع «رابطه و نسبت اعتدال با زنان و توسعه پایدار» و با حضور رئیس‌جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد.
رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه تفاوتی بین زنان و مردان وجود ندارد و دولت به عنوان خدمتگزار ملت وظیفه خود می‌داند که زمینه‌های لازم را برای رشد و تعالی بانوان کشور و حضور فعال تر آنان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فراهم سازد، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بانوان کشورمان در همه عرصه‌های سیاسی و اجتماعی حضور چشمگیر و مؤثری در تمام عرصه‌ها داشتند و بی‌تردید در انتخابات هفتم اسفند نیز شاهد حضور مؤثر و تأثیرگذار آنان خواهیم بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه در همایش ملی «زنان، اعتدال و توسعه»با اشاره به اینکه امکان ندارد که کشوری در مسیر توسعه قرار بگیرد و  50 درصد جمعیت آن نادیده گرفته شوند، اظهار داشت: باید حضور و توانمندی بانوان را باور کنیم و بدانیم که بانوان کشورمان نیز در علم، دانش، اقتصاد، سیاست و هنر همانند مردها می‌توانند، نقش‌آفرین باشند.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه ظرفیت و پتانسیل‌های زیادی در وجود بانوان کشورمان وجود دارد، گفت: دولت وظیفه خود می‌داند که زمینه بروز ظرفیت‌های بانوان را فراهم کند تا آنان در مسیر تعالی قرار بگیرند و بتوانند توانمندی و استعدادهای خود را به نمایش بگذارند و گام به گام فاصله بین زن و مرد و عدم تناسب موجود به تناسب و اعتدال تبدیل شود.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه باید بین علم و اقتصاد و علم و سیاست تناسب و تعادل وجود داشته باشد، گفت: قابل قبول نیست که خانم‌ها در علم  و دانش دوشادوش مردها حضور داشته باشند اما در عرصه اقتصاد و سیاست شاهد عدم تناسب باشیم.
رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه افراط و خشونت از ذهن و فکر آغاز می‌شود، اظهار داشت: متأسفانه برخی اندیشه و فکر افراطی دارند، گاهی هم به نام دین افراطی می‌اندیشند و دین را افراطی تبیین می‌کنند.
دکتر روحانی اساس آغاز اعتدال را اندیشه و فکر دانست و گفت: اعتدال تنها یک روش، منش و شعار نیست، بلکه یک بینش، مسیر تفکری و گفتمان است و امروز باید این گفتمان را احیاء کنیم.
رئیس‌جمهوری خاطر نشان کرد: بخش زیادی از مشکلات امروز جهان از افراط و افراط‌گرایی است و عده‌ای نگاه افراطی به جهان دارند. درست است که نباید به همه و غریبه‌ها اعتماد صد در صدی داشته باشیم، اما به هر حال هر مسأله‌ای یک نقطه اعتدال دارد. متأسفانه عده‌ای راهی جز افراط گری بلد نیستند.
دکتر روحانی همه را به هوشیاری مضاعف در آستانه انتخابات توصیه کرد و گفت: پیام‌ها و نامه‌های زیادی برایم می‌رسد که چرا در شرایط کنونی، کاری انجام نمی‌دهید. به همه مشکلات آگاهی دارم و می‌فهمم که آنچه خیلی‌ها مطالبه داشتند، امروز در پیش چشمانشان قرار ندارد، اما  باید به هدف بلندی که داریم، نگاه کنیم و تدبیر این است که عاقبت‌اندیشی داشته و نباید هدف اصلی و نتیجه کار را فراموش کنیم.
رئیس‌جمهوری تصریح کرد: البته شخصاً هر جایی که مشکلی مشاهده کردم سکوت نکردم و هزینه‌ای که مربوط به شخص خودم باشد را پرداخت می‌کنم، اما بسیار مهم است که به پایان و نتیجه کار توجه داشته باشیم و با تدبیر، صبر و حوصله و با یک بسیج عمومی پای صندوق‌های آراء حضور پیدا کنیم.
دکتر روحانی تأکید کرد: احساس می‌کنم که اگر به برخی از امور و روندها نیندیشیم ممکن است امید جامعه به یأس و عدم حضور در انتخابات تبدیل شود.
رئیس‌جمهوری اضافه کرد: اگر چه گاهی اوقات انتخاب بسیار دشوار می‌شود، اما همه باید در هر شرائطی هفتم اسفند پای صندوق انتخابات حاضر شویم. انتخابگری یک وظیفه و مسئولیت بزرگ است و می‌دانیم که اگر حضور داشته باشیم، نفعی ولو اندک را به دست خواهیم آورد اما با عدم حضور حتماً زیان خواهیم برد و معلوم است که در چنین شرائطی، نفع کم را انتخاب خواهیم کرد. زنان در این عرصه نیز رسالت بزرگی بر دوش دارند و باید به مانند همه عرصه‌ها در این عرصه نیز حضور چشمگیر و مؤثر خود را ایفا کنند.


رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک ایام دهه فجر و با اشاره به اینکه بانوان ایران از روز اول نهضت اسلامی در صف مقدم مبارزه و نهضت حضور داشتند، گفت: آنگاه که خیل اجتماعات مردم برای پیروزی نهضت اسلامی، خیابان‌های کشور را زینت بخشیده بود در همه آن صحنه‌ها زنان نقش‌پررنگ و فعالی داشتند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه همواره در خصوص زنان یک تفکر افراط و تفریط در جامعه نمود داشته است،‌اظهار داشت: عده‌ای می‌گفتند که در مسیر مبارزه و نهضت،‌زنان می‌توانند به همه شکل و در هر مسیر و هرگونه که خواستند حضور داشته باشند و در طرف مقابل نیز عده‌ای حضور زنان در خیابان و شعار و صدای آنان را دارای اشکال دانسته و گاهی آن را نامشروع می‌دانستند.
رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه در هفته‌های آخر تبعید امام راحل در پاریس با چند سؤال مهم مواجه بودیم، گفت: یک سؤالی که از‌امام(ره) پرسیده می‌شد این بود که زنان در مسیر نهضت‌اسلامی به خیابان‌ها آمده و با
صدای بلند شعارهائی مانند، نهضت‌ما‌حسینی است و رهبر ما خمینی است، سر می‌دهند و صدای اینها را نامحرم می‌شنود و فتوای برخی بر این است که زن‌ها یا شرکت نکنند و یا حداقل شعار ندهند، اما پاسخ امام(ره) این بود که زنان هم می‌توانند به خیابان‌ها آمده و هم می‌توانند شعار بدهند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: در نماز جماعت‌هائی که امام راحل در نوفل لوشاتو برگزار می‌کرد، زن‌ها در کنار هم به نماز می‌ایستادند و برخی از کسانی که از ایران می‌آمدند به این نوع نماز ایراد گرفته و آن را باطل می‌دانستند اما امام می‌فرمود که این نماز اشکال ندارد که برای بسیاری جای تعجب داشت. امام راحل با نگاه بلندی که داشتند،
راه را در همه عرصه‌ها گشودند.
رئیس‌جمهوری اضافه کرد: در اوائل پیروزی انقلاب که به عنوان رئیس‌شورای سرپرستی صدا و سیما مسئولیتی بر عهده داشتم، حتی نسبت به کنار میز نشستن زن و مرد برای ارائه اخبار در صدا و‌سیما و نیز حضور زنان در انتخابات شبهه وارد می‌کردند که امروز البته از همه این مراحل عبور کرده‌ایم.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: نگاهی که به زنان وجود داشت، تنها ویژه ایران نیست و در تاریخ‌جهان شاهد چنین روندی هستیم، به نحوی که چند قرن پیش ورود زنان و دختران به دانشگاه‌ها‌در انگلستان ممنوع بود و
در قرن‌بیستم بسیاری از کشورهای‌اروپائی، زنان حق رأی نداشتند. رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه زنان‌ایرانی برای ورود به عرصه‌های آموزشی مشکلات فراوانی را پشت سر گذاشتند تا بتوانند به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی وارد شوند، گفت: خوشبختانه در جامعه‌امروز نسبت به نقش زنان در زمینه آموزشی و بهداشت و درمان تقریباً فاصله‌جنسیتی وجود ندارد و بانوان کشورمان در همه این عرصه‌ها در کنار مردان حضور چشمگیر و فعالی دارند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: در بخش اقتصاد نیز خوشبختانه روز به روز نقش زنان پررنگ‌تر می‌شود و فاصله‌های موجود قابل رفع شدن است.
رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه زنان باید خودشان برای رفع مشکلات، پیشگام بوده و نقش خود را به رخ جامعه بکشانند، اظهار داشت: خانم‌ها باید خودشان وارد عرصه شوند و ظرفیت‌ و توانمندی خود را نشان دهند.
دکتر روحانی اضافه کرد: در عرصه حضور سیاسی و مدیریتی زنان هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم و باید با برنامه‌ریزی و دست‌به‌دست هم دادن در این مسیر نیز به پیش برویم.
*نه تفکر فمینیستی را قبول داریم، نه تحجر را می‌پذیریم
رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد، اظهار داشت: ما تفکر فمینیستی را قبول نداریم، اما تحجر را هم نمی‌پذیریم.
دکتر روحانی اظهار داشت: زندگی حضرت‌زهرا(س) نشان می‌دهد که زنان لیاقت و استعداد دستیابی به هر مقامی را دارند.
رئیس‌جمهوری تصریح کرد: اگر اجازه ندهیم بانوان از فرصت‌های که خداوند و جامعه برای آنان در نظر گرفته شده استفاده کنند، ظلم بزرگی به زنان و آینده کشور صورت‌گرفته است.
دکتر روحانی از دست‌اندرکاران همایش زنان، اعتدال و توسعه خواست در این همایش ابعاد مختلف گفتمان عدالت و توسعه، به عنوان آرزوی ملت ایران تبیین شود.
*معاون رئیس جمهور در امور زنان:
چالش اساسی دولت «ایجاد توازن بین کار و زندگی زنان» است
شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده نیز در این مراسم پیام انتخابات 92 را بازگشت اداره کشور به خرد جمعی، اعتدال و تدبیر دانست و  اظهار داشت: زنان در کشاکش افراط و تفریط چشم به رویکرد دولت اعتدال و تدبیر و امید دارند تا عدالت و توازن جنسیتی را برای آنان به ارمغان آورد و امیدوارم با تدبیر دولت شاهد تحقق مطالبات زنان باشیم.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به افزایش میزان حضور در عرصه‌های اجتماعی زنان، گفت: زنان امروز در صدد تثبیت و ارتقاء موقعیت خود در جامعه و خانواده هستند؛ اما برای ایفای نقش مؤثر در تحقق اعتدال باید به نقطه تعادل در مناسبات اجتماعی و عملکرد اجتماعی خود دست یابند و بر سر دوراهی کار و زندگی خود قرار نگیرند و چالش اساسی دولت اعتدال در این خصوص ایجاد توازن بین کار و زندگی زنان است.
شهیندخت مولاوردی افزود: برای رسیدن به اعتدال هنوز در پاره‌ای از موارد چتری از عدم تعادل‌ها و تعارض‌ها بر حوزه‌زنان و خانواده سایه انداخته است و هنگامی که زنان قصد دارند برتحقق عدالت در جامعه ایران نقش‌آفرینی کنند گرفتار انواع عدم توازن‌ها و عدم تعادل‌ها می‌شوند.
وی در ادامه گفت:‌ زنان باید برعدم تعادل‌های حاکم بر وضعیت اجتماعی خود نائل شوند و عدم‌موازنه‌ها را در جهان زیست خود برطرف کنند و در این میان عدم توازن موجود میان دسترسی زنان و مردان به فرصت‌ها و
منابع ارزشمند جامعه قابل ذکر است.
به گفته مولاوردی، زنان به فرصت‌های اجتماعی و فرهنگی دسترسی بیشتری دارند؛ در حالی که مردان به میزان بسیار زیادی به منابع و فرصت‌های اقتصادی و‌سیاسی دسترسی دارند. با توجه به منابع عینی سرمایه‌گذاری در زمینه ارتقای نرخ مشارکت اقتصادی و‌سیاسی، سیاست‌های‌دولت اعتدال باید ناظر بر‌گذار از این عدم‌توازن‌ها باشد.
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده یکی دیگر از چالش‌هائی که جامعه ایران اکنون و آینده با آن روبروست تغییرات و‌‌آسیب‌هائی دانست که نهاد خانواده در ایران تجربه می‌کند و گفت: اگر اعتدال همانا کاربست عَدل و عِدل در حوزه‌های مختلف زندگی انسانی باشد، باید پاسخگوی سوالات و چالش‌های‌اساسی پیش‌روی حوزه زنان و خانواده بوده و در این میان با تکیه بر مبانی دینی و ارزش‌های الهی و اسلامی حتی از ظرفیت‌های بالقوه گفتمان‌های دیگر استفاده کند تا بتواند با قرائتی نو در رفع ناسازگاری‌ها و تعارض میان هنجارهای رسمی و قانونی با واقعیت‌های زندگی راه جدیدی را به روی زنان و خانواده‌های‌ایرانی بگشاید. راهی که در 150 سال اخیر از دغدغه‌های مهم جریان‌های موسوم به احیاگری اسلامی در جهان اسلام است تا روزنه‌ای به صورت تغییر و اصلاح قوانین ناعادلانه و تبعیض‌آمیز منتسب به دین و مذهب بگشاید و به تعرضات و ناسازگاری‌های موجود خاتمه دهد و متناسب با تغییرات بنیادین در ساختار خانواده و جوامع بتواند از منظر دیگری به حقوق زنان در اسلام معاصر و در جهان معاصر بنگرد.
وی اضافه کرد: اعتدال یعنی نقد آگاهانه شرایط موجود جهان و شناخت جایگاه خود و دیگری در ارتباط با سنت و تجدد و تلاش مستمر بر اصلاح امور. اعتدال از روبرو با دشمنی به نام افراطی گری در مبارزه و مواجه است و از پشت سر با دشنه تفریط مورد حمله قرار می‌گیرد؛ لذا گفتمان رویکرد اعتدال حرکت در مسیری دشوار است و این حرکت در حوزه زنان و خانواده به مراتب دشوارتر و زنان در کشاکش افراط و تفریط این بار چشم به رویکردی دوخته‌اند که عدالت و
توازن جنسیتی را برای آنان به ارمغان آورد.
مولاوردی اضافه کرد: این رویکرد در جای جای برنامه‌های توسعه کشور باید ساری و جاری باشد تا با بهره مندی ازعقلانیت و با تکیه بر تمامی ظرفیت‌، سرمایه و منابع‌انسانی کشور توسعه‌انسانی پایدار، همه جانبه و فراگیر را نتیجه دهد. توسعه‌ای که متوازن است و همه‌چیز و همه کس را در خود جای می‌دهد.
مولاوردی در بخش دیگری از صحبت‌های خود‌اظهارکرد: مهمترین چالش گفتمان اعتدال این است که به کلی‌گویی‌در نظر، مصلحت‌گرائی و کنار‌گذاشتن الزامات و برنامه‌های مشخص در عمل گرفتار شود.
چون دارای مبانی نظری منقح و دارای مرز‌بندی از پیش تعیین‌شده‌ای نیست و چه بسا درعمل از استلزامات گفتمانی خود خارج شود. بر این اساس تکمیل صورت بندی گفتمان اعتدال و استقرار استمرار آن یکی از اولویت‌های اندیشمندان باید قرار گیرد.
وی در ادامه گفت:‌ با این نگاه عدم شکل‌گیری کامل صورت بندی گفتمان اعتدالی و نخبه‌گرائی افراطی از جمله چالش‌هائی است که می‌تواند به ابهامات و تناقضات دامن زده و در نهایت به دوری توده مردم بیانجامد.
رئیس دومین همایش اعتدال، زنان و توسعه اظهار‌کرد: رابطه و نسبت اعتدال با زنان و توسعه‌پایدار موضوع دومین‌همایش ملی اعتدال است تا با واکاوی آن در تکمیل صورت‌بندی گفتمان‌اعتدال‌قدم دیگری برداشته شود. البته پیش از این‌10‌همایش‌استانی با مشارکت فرهیختگان، مراکز پژوهشی و دانشگاهی در سال‌94 برگزار شد.
وی اضافه کرد: واقعیت‌ها و مستندات تاریخی نشان می‌دهد که یک قرن پیش درهنگام برتری مناسبات و ساختارهای سنتی، کمترطرح مطالبات و نظرات زنان در جامعه ایران دیده می‌شد. به تدریج صورت بندی مسائل زنان در گذار جامعه ایران از تغییرات ساختار و فرهنگ معطوف به توسعه یافتگی اتفاق افتاد.
 این تغییرات در عرصه‌های متفاوتی از زندگی روزمره بروز کردند و بر بستری از واقعیت‌های عینی جامعه قرار گرفتند از طرف گروه‌های مختلف اجتماعی به گونه‌های متفاوتی بروز کردند.
وی گفت: در نهایت تعارض‌ها و چالش‌های شکل‌گرفته به بروز شکاف‌های اجتماعی، سیاسی و‌پراکندگی در صفوف فعالان و صاحب نظران این حوزه منجر شده است و حاصل تعارض‌ها و ناهمسویی‌ها،‌ ناپایداری نتایج به دست آمده از اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه مسائل زنان بوده است و به همین دلیل نیز دست یابی به اهداف
پیش‌بینی‌شده دشوار است.
مولاوردی تأکید کرد: مجموع این شرائط‌، زنان ایران را با ضرورت اتخاذ رویکردی روبرو کرده که امکان تجمیع نیروها، ‌اجماع آرا و همسوئی فعالیت‌ها را ممکن کند. از این منظر‌اعتدال برای حوزه زنان به منزله وضعیتی متعادل،‌هماهنگ و ترکیب یافته از عناصر گرایش‌ها‌و‌هویت‌های اجتماعی و فرهنگی متفاوت است.
مولاوردی گفت: نگاهی عمیق‌تر به عملکرد تاریخی زنان ایرانی نشان می‌دهد که رویکرد اعتدال‌گرایانه به میزان زیادی با ماهیت و هویت زنان ایرانی همسو است و بر‌همین‌اساس رویکرد‌اعتدال و دولت اعتدال را می‌توان فرصتی تاریخی برای تحقق نقش واقعی زن ایرانی در جامعه و‌افزایش ظرفیت جامعه برای کاستن از انواع شکاف‌های ساختاری قلمداد کرد.
وی این مهم را در دو محور قابل بررسی دانست و خاطر نشان کرد: نخست نقشی که‌زنان در تحقق و نهادینه سازی رویکرد اعتدال در جامعه ایران دارند و دوم نقش و تأثیر رویکرد اعتدال در تحقق مطالبات و حقوق‌انسانی‌زنان ایرانی.
*مقالات رسیده به این جشنواره در چهار جلد منتشر می‌شود
در ابتدای این نشست محمد امین قانعی‌راد دبیر‌همایش‌زنان، ‌اعتدال و توسعه نیز اظهار کرد: مفهوم و مشی‌اعتدال باید از سوی دانشمندان علوم انسانی شناسائی و بررسی می‌شد.
بنابراین تلاش شده است که در این همایش به رابطه اعتدال و زنان پرداخته شود.
وی اضافه کرد:‌ این همایش تلاش می‌کند نقش‌خط‌مشی و گفتمان اعتدال و نقش زنان در این زمینه را مورد مطالعه قرار دهد و مقالات رسیده به این جشنواره در چهار جلد منتشر می‌شود.


نوشته شده در   دوشنبه 19 بهمن 1394  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode