ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 23 دي 1394     |     کد : 98696

برنامه پایانی اولین «همایش ملی فقه و هنر» امروز، در قم برگزار می‌شود

اولین همایش ملی فقه و هنر با حضور علمای برجسته حوزه علمیه، امروز، چهارشنبه 23 دی ماه در قم برگزار می‌شود.

با پیام حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای
برنامه پایانی اولین «همایش ملی فقه و هنر» امروز، در قم برگزار می‌شود

اولین همایش ملی فقه و هنر با حضور علمای برجسته حوزه علمیه، امروز، چهارشنبه 23 دی ماه در قم برگزار می‌شود.
علاوه‌بر قرائت پیام حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای، آیات علی اکبر رشاد، رئیس شورای عالی حوزه علمیه استان تهران - محمدجواد فاضل لنکرانی، استاد درس خارج و ابوالقاسم علیدوست، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، سخنرانان این همایش هستند.
آیت الله ابوالقاسم علیدوست (عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و دبیر علمی همایش ملی فقه و هنر) با اعلام خبر فوق، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هنر پدیده‌ای نیست که انسان نسبت به آن بی‌تفاوت باشد، چرا که زندگی همه انسان‌ها، چه متدینان و چه غیرمتدینان، به نوعی با هنر پیوند خورده است.
وی با بیان اینکه فطرت انسان هنر را دوست دارد و البته باید دانست که هنر دارای ساحت‌های مختلفی است که همواره در خصوص کیفیت آن‌ها سؤال‌هایی از جمله اینکه آیا فلان هنر حلال یا حرام است، مطرح می‌شود، گفت: طیف عظیمی از متدینین دنبال هنر هستند اما می‌خواند هنری که از آن استفاده می‌کنند حلال بوده و شبهات آن برطرف شود.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه بعد از انقلاب و در رویاروئی با ساحت‌های مختلف عرصه هنر، کج دار و مریز برخورد کردیم، گفت: گاهی نظراتی ابراز شد و گاهی نقدهائی صورت گرفت و رسانه‌های مختلف کشور از جمله رسانه ملی و غیر ملی که شامل سینما و... باشد در یک حالت برزخ مانندی مانده‌اند.
وی افزود: برای مثال مشاهده می‌کنیم که صداهائی از تلویزیون پخش می‌شود اما ادوات آن صدا نمایش داده نمی‌شود؛ این کار مانند آن است که تلویزیون نان پخته شده‌ای که دارای خرده شیشه است را به مردم ارائه می‌کند که هم انسان گرسنه می‌خواهد از آن استفاده کند و هم به دلیل خرده شیشه داشتن، خوردن آن خطرناک است.
آیت الله علیدوست گفت: این دغدغه‌ها باعث شد تا صاحبان فکر در حوزه علمیه حرکتی را آغاز کنند که فکر می‌کنیم برگزاری همایش ملی فقه و هنر، آغاز خوبی برای نشان دادن این حرکت در حوزه علمیه است.
*جزئیات برگزاری همایش ملی فقه و رسانه
حجت الاسلام مهدی همازاده دبیر اجرایی همایش ملی فقه و هنر، نیز گفت: اولین همایش ملی فقه و هنر، روز چهارشنبه هفته جاری ۲۳دیماه۹۴ و از ساعت ۳۰: ۸ صبح، با پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به این همایش، در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می‌شود.
وی افزود: در این همایش آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، آیت الله ابوالقاسم علیدوست و آیت الله علی اکبر رشاد به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت و ارائه مقالات نیز از دیگر بخش‌های این همایش یک روزه خواهد بود.
دبیر اجرایی همایش ملی فقه و هنر یادآور شد: از مردادماه سال جاری فراخوان مقالات شروع شد و تا پایان مهرماه که فرصت ارائه مقالات بود، ۱۸ مقاله مورد قبول دبیرخانه علمی همایش که در مدرسه اسلامی هنر فعالیت دارد، رسید.
وی افزود: به دلیل تخصصی بودن بحث فقه و هنر، سفارش مقالات به برخی از اساتید برجسته حوزه علمیه نیز داشتیم که در مجموع ۲۰مقاله در روز برگزاری همایش به حاضران ارائه می‌شود.
همازاده با بیان اینکه همایش ملی فقه و هنر در دو نوبت صبح و عصر برگزار می‌شود، گفت: در بخشی از این همایش یک روزه، مقالات شفاهی آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، آیت الله مصطفی محقق داماد و آیت الله ابوالقاسم علیدوست به حاضران در همایش ارائه خواهد شد.
یادآوری می‌شود: «همایش ملی فقه و هنر» از مردادماه 94 با دبیری حجت‏ الاسلام و المسلمین ابوالقاسم علیدوست و به همت مدرسه اسلامی هنر و مشارکت شورای فرهنگ عمومی و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با هدف تعمیق و توسعه پژوهش‏ های فقهی و اجتهادی در حوزه مسایل تخصی هنر آغاز به کار کرد.
مباحث مربوط به روش‏شناسی فقاهت هنر، زمان‏بندی احکام منصوص هنر، مباحث درون فقهی مانند بازپژوهی­ های احکام و اصطلاحات مرتبط با هنر، تحلیل جایگاه عرف در فقه هنر، نقش انگیزه و محتوا در احکام هنر، مباحث پیرامون حاکمیت اسلامی و هنر مانند نقش تزاحم در احکام هنر، محدوده ورود حاکمیت در ممیزی­ ها، مباحثی درباره تأثیر چالش­ های بین­ المللی، تأثیر اغتراب، تأثیر جنسیت در احکام هنر و موضوعاتی ذیل هنر و آزادی بیان، مانند محدوده آزادی هنرمند در نسبت با حریم اشخاص و اصناف، محورهای این همایش هستند.


نوشته شده در   چهارشنبه 23 دي 1394  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode