ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 14 فروردين 1394     |     کد : 87202

خبرهای رسیده از لوزان برای اسرائیل بسیارنگران کننده است

شبکه های تلویزیونی اسرائیل که کنفرانس مطبوعاتی لوزان را به شکل زنده پیگیری می کردند، در واکنش به بیانیه لوزان اعلام کردند: به حال تل آویو باید گریست.

شبکه ده تلویزیون رژیم اسرائیل:
خبرهای رسیده از لوزان برای اسرائیل بسیارنگران کننده است
شبکه های تلویزیونی اسرائیل که کنفرانس مطبوعاتی لوزان را به شکل زنده پیگیری می کردند، در واکنش به بیانیه لوزان اعلام کردند: به حال تل آویو باید گریست.
 شبکه های تلویزیونی اسرائیل که کنفرانس مطبوعاتی لوزان را به شکل زنده پیگیری می کردند، در واکنش به بیانیه لوزان اعلام کردند: به حال تل آویو باید گریست.
به گزارش پایگاه خبری العهد، شبکه های تلویزیونی اسرائیل که کنفرانس مطبوعاتی لوزان را به شکل زنده پیگیری و همزمان با آن گزارش خبرنگاران را پخش می کردند، در واکنش به بیانیه لوزان اعلام کردند: به حال تل آویو باید گریست.
* غرب عملاً در برابر ایران سر فرود آورد
بنابر اعلام شبکه ده تلویزیون رژیم اسرائیل خبرهای رسیده  از لوزان برای اسرائیل بسیارنگران کننده است و نشان می دهد غرب عملاً تسلیم درخواست های ایران شد.
این شبکه همچنین یادآور شد که توافق کنونی همانطورکه در کنفرانس مطبوعاتی اعلام شد، شاهدی بر خوش رفتاری غرب در برابر ایران و مشروعیت بخشیدن به پرونده اتمی آن است.
  * توافق بسیار بد اتمی
اما شبکه دو تلویزیون این رژیم نیز در ارزیابی بیانیه لوزان اعلام کرد: این توافق نه تنها بد بلکه «بسیار بد» است و پس از توافق اتمی در لوزان دیگر اسرائیل قادر به هیچ کاری و به عبارت بهتر اقدام نظامی نیست و البته آن هم با در نظر گرفتن اینکه آیا در اصل چنین گزینه ای داشت و یا آیا عاقلانه بود که به آن  متوسل شود
اما ارزیابی های داخلی اسرائیل از بیانیه لوزان را می تون در چند جمله خلاصه کرد: « ایران پیروز شد، اسرائیل شکست  خورد و غرب سر تسلیم فرود آورد. ناکامی توأم با نگرانی شدید و از دست رفتن گزینه ها».
 * نخستین واکنش رسمی اسرائیل 
به بیانیه لوزان
از سوی دیگر نخستین واکنش رسمی اسرائیل به بیانیه لوزان از سوی «یوفال اشتاینتس« وزیر امور اطلاعاتی وراهبردی اسرائیل» اعلام شد.
کابینه اسرائیل پرونده مقابله با ایران و ناتمام گذاشتن گفت وگوهای غرب با آن را به اشتاینتس واگذار کرده بود.
در پی این بیانیه مدعی شد: «جای بسی ناامیدی ست که با وجود اقدامات خصمانه ایران در سراسر خاورمیانه و نیز جهان، اسرائیل نتوانست کشورهای بزرگ را به خودداری از گفت وگو با آن متقاعد کند».
او همچنین گفت : لبخندها در لوزان از واقعیت ناامید کننده جدا است زیرا ایران در خصوص پرونده اتمی امتیاز دهی 
نمی کند و همچنان اسرائیل را تهدید می کند و این همان چیزی است که اسرائیل در ماه های آینده بر آن تأکید خواهد کردما به تلاش های خود برای توضیح دادن به دنیا و متقاعد کردن آن ادامه خواهیم داد به این امید که از توافق بد جلوگیری کنیم یا دست کم اصلاحاتی در آن به وجود آوریم.
از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل در صفحه توئیتر خود نوشت: « در هرگونه توافق با ایران باید تضمین شود که قدرت اتمی آن به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یافته و جلوی اقدامات خصمانه و فعالیت های تروریستی آن گرفته می شود».
وی نوشته های خود را به یک نقشه ضمیمه کرد که در آن مدعی دست داشتن ایران در درگیری های موجود در خاورمیانه از جمله عراق، لبنان، مصر و یمن شد.
  * متن کامل بیانیه مشترک مطبوعاتی ایران و ۱+۵
محمد جواد ظریف و فدریکا موگرینی در کنفرانس خبری بیانیه مشترک مطبوعاتی را به زبان انگلیسی و فارسی 
ارائه کردند.متن بیانیه   فدریکا موگرینی و محمد جواد ظریف  به شرح زیر است:
ما، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نماینده عالی اتحادیه اروپا، همراه با وزرای خارجه 3 کشور اروپایی به اضافه 3 (چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، آمریکا، بریتانیا و ایالات متحده) از ششم تا سیزدهم فروردین 1394 در سوئیس دیدار نمودیم.
همانطور که در آذرماه 1392 توافق کرده بودیم، ما به این منظور در اینجا گرد هم آمدیم تا راه حل هایی به منظور دستیابی به حل و فصل جامعی که ماهیت صرفاً صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین نموده و کلیه تحریم ها را به صورت کامل لغو نماید، پیدا کنیم.
امروز ما یک گام تعیین کننده برداشتیم: ما به راه حل هایی در مورد مؤلفه های مهم برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافتیم. این امر مدیون عزم سیاسی، حسن نیت و تلاش جدی همه طرف ها بوده است. اجازه فرمائید از همه هیات های نمایندگی به خاطر تلاش های خستگی ناپذیرشان تقدیر نماییم.
تصمیم امروز ما که مبانی مورد توافق برای متن نهایی برجام را پایه ریزی می کند بسیار مهم است. 
اکنون می توانیم مجددا نگارش متن توافق نهایی و ضمائم آن را با بهره گرفتن از راه حل هایی که در این چند روز به آنها دست یافته ایم، شروع کنیم.
همچنان که ایران برنامه صلح آمیز هسته ای خود را دنبال می کند، سطح و ظرفیت غنی سازی و میزان ذخائر ایران برای دوره های زمانی مشخص، محدود خواهد شد و نطنز تنها مرکز غنی سازی ایران خواهد بود. 
تحقیق و توسعه غنی سازی در ایران بر روی ماشین های سانتریفیوژ بر اساس یک جدول زمانی و سطح توافق شده، انجام خواهد شد.
فوردو از یک سایت غنی سازی به یک مرکز هسته ای، فیزیک و فن آوری تبدیل خواهد گردید. در این مرکز همکاری بین المللی در حوزه های تحقیق و توسعه ی مورد توافق مورد تشویق قرار خواهد گرفت. مواد شکافت پذیر در فوردو نخواهد بود.
رآکتور تحقیقاتی پیشرفته آب سنگین در اراک با همکاری مشترک بین المللی بازطراحی و نوسازی خواهد شد به گونه ای که پلوتونیوم با قابلیت تسلیحاتی در آن تولید نگردد. بازفرآوری صورت نخواهد گرفت و سوخت مصرف شده صادر خواهد گردید.
مجموعه تدابیری برای نظارت بر اجرای مفاد برجام شامل کد اصلاحی 3.1 و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی مورد توافق واقع شده است. آژانس بین المللی انرژی اتمی از فن آوری های مدرن نظارتی استفاده خواهد کرد و از دسترسی های توافق شده بیشتری از جمله به منظور روشن کردن موضوعات گذشته و حال برخوردار خواهد شد.
ایران در همکاری های بین المللی در حوزه انرژی هسته ای صلح آمیز مشارکت خواهد نمود که می تواند شامل ساخت نیروگاه های هسته ای و رآکتورهای تحقیقاتی شود. 
یک حوزه مهم دیگر، همکاری در زمینه ایمنی و امنیت هسته ای می باشد.
اتحادیه اروپایی، اعمال تحریم های اقتصادی و مالی مرتبط با هسته ای خود را خاتمه خواهد داد و ایالات متحده نیز اجرای تحریم های مالی و اقتصادی ثانویه مرتبط با هسته ای را، همزمان با اجرای تعهدات عمده هسته ای ایران به نحوی که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی شود، متوقف خواهد کرد.
یک قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر خواهد شد که در آن برجام تائید شده، کلیه قطعنامه های قبلی مرتبط با موضوع هسته ای لغو خواهد گردید و برخی تدابیر محدودیت ساز مشخص، را برای یک دوره زمانی مورد توافق، لحاظ خواهد کرد.
ما در هفته ها و ماه های آینده، برای نگارش متن برجام شامل جزئیات فنی آن، در سطوح سیاسی و کارشناسی کار خواهیم کرد. 
ما خود را متعهد به تکمیل تلاش ها تا تاریخ 11 تیرماه
 می دانیم. از دولت سوئیس به خاطر حمایت های سخاوتمندانه در میزبانی این مذاکرات تقدیر و تشکر می نمائیم. از خبرنگاران عزیز که در این مدت همراه ما بودند نیز سپاس گزاریم.
وزیر خارجه کشورمان پیش از قرائت بیانیه گفت: ما (ایران و 1+5) از ششم تا سیزده فروردین در سوییس دیدار کردیم همان‌طور که در آذر 92 توافق کردیم در اینجا گردهم آمدیم تا راه‌حل‌هایی که ماهیت فعالیت‌های صلح‌آمیز ایران تضمین کند و کلیه تحریم‌ها را بردارد برسیم امروز ما یک گام مهم برداشتیم و این امر مدیون عزم سیاسی و حسن نیت همه طرف‌ها بوده و از همه طرف ها تقدیر می‌کنیم.وی گفت: اکنون می‌توانیم نگارش متن نهایی و ضمائم آن را شروع کنیم.
رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ابتدای نشست خبری با ظریف گفت: من به عنوان نماینده اتحادیه اروپا به همراه وزرای خارجه گروه 1+5 و وزیر خارجه ایران در دانشگاه پلی تکنینک لوزان حاضر شدیم و لازم است بگویم که از بیست و دومم مارس تا دوم آپریل گفت‌وگوهای فشرده ای را برای رسیدن به یک توافق جامع داشتیم تا از صلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته ای ایران اطمینان حاصل کنیم.
وی افزود:در این مسیر تلاش کردیم راه حل‌هایی برای اطمینان از فعالیت هسته‌یی صلح آمیز ایران و برداشتن تحریم‌ها پیدا کنیم.
 امروز یک گام محکم و مصمم برداشتیم و راه‌حل‌هایی در راستای یک برنامه عملی مشترک بعد از کار دشوار همه طرفین مذاکره پیدا کردیم.
موگرینی ادامه داد: از همه هیات‌های شرکت کننده برای تلاش بی‌وقفه تشکر می‌کنیم که غیرممکن‌ها را ممکن کردند و این راه‌حل بدست آمده مبنای برنامه اقدام مشترک ما خواهد بود، و الان می‌توانیم براساس راه‌حل‌هایی که بدست آوردیم برنامه اقدام مشترک را تدوین نماییم.
رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به بخشی از راه‌حل‌های بدست آمده در مذاکرات لوزان گفت: براساس این راه‌حل‌ها میزان غنی‌سازی ایران محدود می‌شود و تجهیزات غنی‌سازی جدید در نطنز ایجاد نخواهد شد و ایران متعهد شده است در چارچوب توافق بدست آمده اقدام کند.
وی ادامه داد: راه‌حل‌های بدست آمده مورد بررسی قرار خواهد گرفت و همکاری‌های بین‌المللی در مورد نظارت بر پژوهش‌های ایران تشدید خواهد شد و یک مجموعه بین‌المللی ایران را در این مسیر کمک خواهد کرد و همچنین این مجموعه برای توسعه تجهیزات اراک با ایران همکاری خواهد کرد تا سطح آن به سطح مورد نیاز برای فعالیت‌های نظامی نرسد.
موگرینی تأکید کرد: برای بازرسی و نظارت بر فعالیت‌های ایران یک نظام بازرسی تدوین خواهد شد و براساس پروتکل الحاقی و معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای اقدام خواهد کرد و ایران در یک همکاری بین‌المللی برای استفاده از فناوری هسته‌ای بطور صلح آمیز مشارکت می‌کند.
وی خاطر نشان کرد: بخش دیگر همکاری ها در زمینه امنیت هسته ای خواهد بود و براساس توافقات همه این اتفاقات را کنترل خواهیم کرد و در مقابل همه تحریم‌های مرتبط با فعالیت‌های هسته ای ایران در چارچوب این توافق قرار خواهد گرفت و یک قطعنامه جدید از سوی شورای امنیت منتشر خواهد شد و به اجرای قطعنامه‌های پیشین این شورا در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران پایان خواهد داد.
ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از پایان سخنان مقدماتی موگرینی از زحمات اهالی رسانه تشکر کرد و گفت: چیزی که می‌خواهم بگویم تقریباً همان چیزی است که خانم موگرینی گفتند و من آن را به فارسی بیان می‌کنم.


نوشته شده در   جمعه 14 فروردين 1394  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode