ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 29 مهر 1393     |     کد : 79656

تذکرات 4 مرجع تقلید، به مبلغان و مداحان

لزوم قرآنی بودن منبرها، تحکیم عقاید، دفع شبهات، تهذیب اخلاق، عدم استفاده از شعرهای ضعیف و ...

لزوم قرآنی بودن منبرها، تحکیم عقاید، دفع شبهات، تهذیب اخلاق، عدم استفاده از شعرهای ضعیف و ...
تذکرات 4 مرجع تقلید، به مبلغان و مداحان

* آیت‌ الله مکارم شیرازی:
* مداحان از شعرهای غیر صحیح یا ضعیف استفاده نکنند
* حضرت آیت الله جوادی آملی:
مداحان حرفی نزنند که از جلال و جمال و حرّیت کربلا کم کند
* آیت الله وحید خراسانی:
تحکیم عقاید، دفع شبهات، تهذیب اخلاق و تعلیم احکام در تبلیغ شما جمع شود
* حضرت آیت الله سبحانی:
لازم است منابر حسینی در ماه محرم قرآنی باشند.
در آستانه فرا رسیدن ماه محرم و صفر و ایام شهادت امام حسین (ع) و یاران ایشان، مبلغان برای سخنرانی و ذاکران اهل بیت(ع) برای مداحی و روضه خوانی خود را آماده می‌کنند. به همین مناسبت، چند تن از مراجع عظام تقلید، نکاتی را به مبلغان و مداحان متذکر شدند و رعایت تحکیم عقاید، دفع شبهات، تهذیب اخلاق، عدم استفاده از شعرهای غیرصحیح یا ضعیف و استفاده از کلام و بیان مشفقانه و به دور از خشونت را از سوی مداحان ضروری دانستند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی تاکید کرد: شایسته نیست در ایام محرم، از شعرهای غیر صحیح یا ضعیف و حتی آن دسته از اشعاری که وهن امام حسین(ع) است، استفاده کرد.



* آیت‌ الله مکارم شیرازی:
* مداحان از شعرهای غیر صحیح یا ضعیف استفاده نکنند
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به این حقیقت که مداحی برای اهل بیت(ع) به ویژه اباعبدالله(ع) افتخاری بزرگ است خاطرنشان کرد: در تاریخ می توان نمونه‌هائی از برخورد والا و ارزشمند ائمه اطهار(ع) با مداحان را دید.
آیت الله مکارم شیرازی عنوان داشت: در طول سده‌های مختلف نیز ملت ایران همواره به مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) علاقه نشان داده اند زیرا آنها از جمله افرادی بوده اند که توانسته اند عاشورا را زنده نگاه دارند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه برخی از مداحان حتی جانشان را نیز به خطر می انداختند تا فرهنگ عاشورا زنده بماند گفت: در مداحی لازم است جنبه‌های مثبت را تقویت و ابعاد منفی را حذف کنیم تا به مداحی مورد رضایت امام زمان(عج) برسیم.
او ادامه داد: توجه به محتوای صحیح مداحی‌ها امری ضروری است و برای تحقق مداحی سالم باید به منابع صحیح مراجعه کرد.
آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه باید از اشعار هماهنگ با کتاب‌های معتبر و مقاتل اصیل بهره جست خاطرنشان کرد: شایسته نیست از شعرهای غیر صحیح یا ضعیف و حتی آن دسته از اشعاری که وهن امام حسین(ع) است استفاده کرد.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم ادامه داد: بر همگان لازم است شکوه امام حسین(ع) را در اشعار و مداحی‌‌ها جلوه گر سازند و شاعرانی هم که به سرودن اشعار می پردازند باید به تاریخ عاشورا و صدر اسلام مسلط باشند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: مداحان الگوی جامعه مخاطب خود هستند بنابراین هرگونه رفتار آنها زیر ذره بین قرار دارد و بر همین اساس، رعایت همه موارد صحیح از سوی آنها ضروری است.
* حضرت آیت الله جوادی آملی:
* مداحان حرفی نزنند که از جلال و جمال و حرّیت کربلا کم کند
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با بیان اینکه سخنرانان و مداحان، جلال و شکوه حسین‌بن‌علی(ع) را نشان بدهند، گفت: مداحان کاری نکنند که از عظمت اهل بیت کم شود بلکه بگذارید کربلا با جلال و شکوه شناخته شود.
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس اخلاق خود، مداحان و ذاکرین اهل بیت(ع) را به رعایت عظمت و جلال خاندان عصمت و طهارت توصیه کرد و بیان داشت: ما باید حواسمان جمع باشد؛ جریان حسین‌بن‌علی، جریان محرم، تاسوعا، عاشورا، عزاداری‌ها، بخش‌های سنتی آن سر جایش محفوظ است، هم سخنرانان ما، هم مداحان ما، عظمت و جلال و شکوه حسین‌بن‌علی را نشان بدهند، مداحان کاری که از عظمت اهل بیت کم ‌کند، انجام ندهند، این سفارش حسین‌بن‌علی است، بگذارید کربلا با جلال و شکوه شناخته شود، حرفها، قصه‌ها، داستانها، روشها و منش‌ها که از جلال کربلا، جمال کربلا، عظمت کربلا، استقلال کربلا، حریّت و آزادیخواهی کربلا کم کند این حرفها را نزنید. در صحنه عاشورا و در آن موقعیت خطیر حسین‌بن‌علی به اهل بیت خود فرمود: کاری کنید در این سفر که عظمت و حیثیت شما محفوظ باشد. لذا مداحان و ذاکرین نباید روش و کاری که از جلال و شکوه اهل بیت بکاهد انجام دهند و حرف و سخن بی سند بیان کنند.
* آیت الله وحید خراسانی:
* تحکیم عقاید، دفع شبهات، تهذیب اخلاق و تعلیم احکام در تبلیغ شما جمع شود
حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی در درس خارج فقه با اشاره به ایام عاشورا توصیه‌هائی به روحانیون داشت.
وی در ابتدا به شرح وظیفه روحانیون پرداخته و گفت: امروز مردم تشنه اند، این عطش مستلزم سقایت شما از زلال معارف کتاب و سنت است. به هر جا رفتید سعی کنید این برنامه را انجام دهید: یکی: تحکیم عقائد، در این عصر تزلزل. دوم: دفع شبهات که امراض ارواح و قلوب ضعفاست. سوم: تهذیب اخلاق. چهارم: تعلیم احکام. این ارکان اربعه اگر در تبلیغ شما جمع بشود، اجر شما حساب ندارد.
* حضرت آیت الله سبحانی:
* لازم است منابر حسینی در ماه محرم قرآنی باشند
حضرت آیت الله العظمی سبحانی گفت: لازم است منابر حسینی در ماه محرم قرآنی باشند و پیام‌های این کتاب آسمانی در منابر بیان شود؛ وقتی این چنین شد آنگاه شاهد تحولی شگفت در مخاطبان خواهیم بود وگرنه اگر فقط بر احساسات گذرا تاکید شود آنگاه تحولی را نیز نخواهیم دید.
او با اشاره به مطالعه هشت ساعته برای یک منبر از سوی مرحوم فلسفی خاطرنشان کرد: استفاده از یادداشت‌های روزانه و برگرفته از مفاهیم و آموزه‌های دینی توسط مبلغان اقدامی شایسته برای غنای محتوائی سخنرانی‌ها خواهد بود.
آیت الله سبحانی سخن برآمده از دل را دلنشین دانست و تصریح کرد: مبلغان باید خشیت الهی هم داشته باشند و خشیت با ترس متفاوت است زیرا خشیت سبب تاثیرگذاری بر روح و روان انسان‌ها می شود.
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه خدامحوری باید سرلوحه کار هر مبلغ دینی باشد گفت: در هر حال باید در نظر داشت که خداوندی حسابگر و عادل همه امور انسان‌ها را زیر نظر دارد.
آیت الله سبحانی در بخش دیگری از سخنان خود صفات مبلغان دینی را با اشاره به آیات قرآن مورد بررسی قرار داد و گفت: برخورداری از رفتار ناصحانه و مشفقانه در مواجهه با مردم ضروری است زیرا خشونت در کلام و بیان و اینکه انسان خود را برتر از دیگران بداند راه به جائی نمی برد و تاثیر عکس خواهد داشت.
این مرجع تقلید بر ضرورت ارتباط بیشتر مبلغان دینی با جوانان تاکید کرد و بیان داشت: البته در این بین حفظ احترام مشایخ و بزرگسالان هم لازم است.
او خواستار شناخت نیازهای روز جامعه توسط طلاب و مبلغان و بیان راهکارهائی برای حل آنها شد و افزود: شبکه‌های ماهواره ‌ای امروز به جان نسل جوان ما افتاده اند و وهابیت سعی دارد با القاء شبهات گوناگون، مسائل اعتقادی ما را هدف قرار دهد؛ امروز وهابیت تنها دشمن خود را مکتب اهل بیت(ع) قرار داده و همه حملاتش هم متوجه شیعیان است.
او با بیان اینکه نباید تهمت‌های دشمنان علیه تشیع را بر روی منابر ذکر کرد افزود: این کار نوعی تبلیغ برای آنها خواهد بود.



نوشته شده در   سه شنبه 29 مهر 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode