ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 24 شهريور 1393     |     کد : 78046

کنگره تبریز، پیشرو در فرهنگ تشیع در بازار مظفریه تبریز

همزمان با دومین روز از هفته نکوداشت تبریز، کنگره بزرگ «تبریز پیشرو در توسعه فرهنگ تشیع» با حضور جمعی از مسوولان کشوری و علمای تشیع با سخنرانی ...

از 22 تا 27 شهریور حضور جمعی از مسوولان کشوری و علمای تشیع برگزار می‌شود
کنگره تبریز، پیشرو در فرهنگ تشیع در بازار مظفریه تبریز

همزمان با دومین روز از هفته نکوداشت تبریز، کنگره بزرگ «تبریز پیشرو در توسعه فرهنگ تشیع» با حضور جمعی از مسوولان کشوری و علمای تشیع با سخنرانی آیت الله مجتهد شبستری، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و دکتر غلامعلی حداد عادل، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از ساعت 10 صبح دیروز(23 شهریور) در محل سرای مظفریه تبریز آغاز شد و امروز نیز درحال برگزاری است.
حجت الاسلام احمد حمیدی معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تبریز در این مراسم با تقدیر از حضور مهمانان کشوری و استانی در این کنگره اظهار کرد: هفته نکوداشت تبریز از 22 تا 27 شهریور در این شهر با ویژه برنامه های مختلف برگزار می شود که امروز با برگزاری این کنگره در دومین روز از این هفته قرار داریم.
* حداد‌عادل:
همین بس که شمس تبریزی که آتش در جان مولانا انداخته تبریز را دریائی می‌داند
نماینده مردم تهران در مجلس گفت:
همین بس که شمس تبریزی که آتش در جان مولانا انداخته تبریز را دریایی می‌داند.
غلامعلی حدادعادل در «کنگره تبریز پیشرو در فرهنگ تشیع» در بازار مظفریه تبریز اظهار کرد: نکوداشت تبریز کاری درست است؛ نکوداشت همه آذربایجان و ایران اسلامی است چرا که آشنایی با دیروز تبریز به مردم امروز این فرصت را می‌دهد تا راه آینده خود را بهتر بشناسند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تبریز یکی از شهرهای کهن و بزرگ تاریخ جهان است که در شکل‌گیری تمدن بشری و اسلامی نقش مهمی داشته و قبل از صفویه شهر عارفان بزرگ بوده و ریشه‌های تشیع در این شهر به آغاز اسلام برمی‌گردد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقامت و مدفون شدن فقیه بزرگ شیعه، شیخ سلار دیلمی 400 سال قبل از شاه اسماعیل صفوی در تبریز سندی است بر قدمت و اصالت تشیع در تبریز ادامه داد: صاحب «مناقب العارفین» تبریز را شهر 70 بابا نامیده است؛ در آن زمان بابا به اولیای خدا گفته می‌شده که مقام پدری بر دیگران داشته‌اند.
وی اضافه کرد: همین بس که شمس تبریزی که آتش در جان مولانا انداخته تبریز را دریایی می‌داند و خود را خاشاکی که از آن به دور افتاده است و بدین‌گونه بزرگان اسلام در قرن‌های گذشته به هر جا تعلق داشته‌اند برای زیارت مشایخ بزرگ تبریز به این شهر می‌آمدند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب پارسی با بیان اینکه تبریز همیشه کانون معنویت بوده است، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل اهمیت صفویه پایان دادن به حکومت ملوک الطوایفی و تشکیل یک حکومت مرکزی فراگیر حول محور مذهب تشیع بوده است که تبریز را نیز نخستین پایتخت این حکومت شیعه مرکزی از سال 907 تعیین می‌کند.
حدادعادل افزود: از شگفتی‌های تاریخ است که مقدر بوده همزمان با اوج گرفتن و قدرت یافتن سلاطین عثمانی در همسایگی ایران یک قدرت مرکزی شیعه در ایران شکل گیرد که اگر این اتفاق نمی‌افتاد هرگز نمی‌توانستند در برابر ارتش نیرومند عثمانی که در اروپا تا پشت دروازه وین نفوذ کرده و چند بار نیز به تبریز هجوم برده بود، مقاومت کنند.
*ظهور 3 علامه سند ریشه‌داری تشیع در تبریز
وی با اشاره به وجود دانشمندانی مانند علامه امینی که در مجاهدت اثبات حقانیت تشیع اسطوره بود و علامه طباطبایی که دانشمند طراز اول جهان در زمان حیات خود بود، افزود: اهمیت تبریز تنها به دلیل نخستین پایتخت شیعه بودن نیست؛ بلکه تبریز کانون پرورش علمای بزرگ شیعه، آیات عظام، مراجع عالیقدر و بزرگانی است که اگر بخواهیم شمارش کنیم مثنوی هفتادمن کاغذ می‌شود.


نوشته شده در   دوشنبه 24 شهريور 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode