ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 26 فروردين 1393     |     کد : 70461

3600 میلیارد تومان، نیاز اجرائی شدن برنامه‌های قرآنی کشور

عزیززاده، دبیر کمیته تخصیص اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در دومین برنامه رادیوئی افق در سال 1393 عنوان کرد:


عزیززاده، دبیر کمیته تخصیص اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در دومین برنامه رادیوئی افق در سال 1393 عنوان کرد:
3600 میلیارد تومان، نیاز اجرائی شدن برنامه‌های قرآنی کشور

اعتدال: دبیر کمیته تخصیص اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی، با بیان اینکه در حال حاضر برای پیگیری تمام مطالبات قرآنی کشور بودجه‌ای بیش از 3 تا 4 هزار میلیارد تومان لازم است، بیان کرد: این رقمی که در بودجه نوشته شده است، ملاک برنامه‌ای نداشته است، بر اساس برنامه 3600 میلیارد تومان بودجه برای برنامه‌ها لازم است.
به گزارش اعتدال به نقل از روابط عمومی رادیو قرآن، دومین برنامه رادیوئی افق در سال 1393، روز شنبه، 23 فروردین‌ماه با حضور سه نفر از مدیران قرآنی کشور به روی آنتن شبکه رادیوئی قرآن رفت. در این برنامه مهدی عزیززاده، دبیر کمیته تخصیص اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی به عنوان مهمان حضوری و لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین کوششی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی- مردمی به عنوان مهمانان تلفنی حضور داشتند تا به بحث در مورد بودجه فعالیت‌های قرآنی کشور بپردازند.
* دکتر افتخاری روی خط افق
در بخش ابتدائی این برنامه لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا بودجه‌های فعالیت‌های قرآنی افزایش پیدا کند، گفت: برای تحقق هر بودجه‌ای یک سری محدودیت‌ها و الزامات وجود دارد که باید آنها را در نظر گرفت. بودجه‌ها در دو قسمت دیده می‌شود، بخش اول مربوط به نهادهائی است که در بخش قرآنی دارای رسالت هستند که در این زمینه مکاتبه‌ای صورت گرفت و قرار شد جلسه‌ای با نوبخت، معاون رئیس جمهور برگزار شود.
وی در ادامه با بیان اینکه هر جا که مباحث دینی و فرهنگی مطرح است حتماً بحث قرآنی در آنجا دیده می‌شود، افزود: بخش دیگر بودجه نیز بودجه‌هائی است که در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌گیرد که این دستگاه‌ها پراکنده هستند، البته نباید این را در نظر گرفت که بخش دیگری از بودجه برای تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی است که رقم 200 میلیارد تومانی که به تصویب رسیده است، در همین راستا است.
* پیگیری بودجه قرآنی سال گذشته
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بودجه فعالیت‌های قرآنی بر اساس برنامه‌ها و اولویت‌ها برنامه‌ریزی می‌شود، سال گذشته 600 میلیارد تومان برای فعالیت‌های قرآنی مصوب شد که به هر دلیلی تخصیص نیافت و امیدواریم بتوانیم مطالبات بودجه‌ای مربوط به سال گذشته را پیگیری و وصول کنیم.
لاله افتخاری که به عنوان مهمان تلفنی در برنامه رادیوئی افق سخن می‌گفت، در پاسخ به پرسش محمدرضا پورمعین، مجری‌کارشناس برنامه که آیا امکان احصاء بودجه‌های وصول نشده سال قبل وجود دارد یا خیر، گفت: ما تلاش می‌کنیم تا جائی که قانون اجازه بدهد، این بودجه را احصاء کنیم و احتمال احصاء شدن آن وجود دارد که امیدواریم تا اردیبهشت‌ماه یا اوایل خردادماه این طلب‌ها را وصول کنیم؛ البته این کار وظیفه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
* برای اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی، جلسات حضور و غیاب بگذارند
وی همچنین اظهار کرد: همه بودجه‌ها باید به شورای توسعه فرهنگ قرآنی بیاید و این شورا پرچم‌دار شود. انتظار ما این است که شورا برای تمام اعضا که بسیار زیاد هم هستند، جلسات حضور و غیاب بگذارند، مانند همان کاری که در مجلس شورای اسلامی صورت می‌گیرد تا روسای دستگاه‌های حضور مستمرتری داشته باشند و بتوانند بودجه‌ها را جدی‌تر پیگیری کنند.
* فعالیت برای بودجه سال آینده را باید از همین امروز شروع کرد
وی افزود: باید فعالیت برای بودجه سال آینده را از همین امروز شروع کرد. در این راه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام تلاش خود را برای گنجاندن بودجه‌ها در لایحه انجام دهند؛ البته این‌ها دلیلی بر انکار زحمات صورت گرفته در گذشته نیست، بلکه باید تلاش‌ها بیشتر شود و دولت باید از همان ابتدا بحث را محکم بگیرد تا مجلس حداقل جابه‌جائی را به وجود آورد، ضمن اینکه باید از بخش‌های مختلفی هم‌چون خیرین و سایر جاها بهره‌گیری‌های بسیار بیشتری به عمل آورد.
* لزوم حرکت‌های نهضت‌گونه برای جذب بودجه‌های قرآنی
در ادامه افتخاری در پاسخ به این پرسش مجری برنامه که پرسید: تصویب 200 میلیارد اعتبار قرآنی بر اساس چه شاخصی است؟ گفت: شاخص این کار بر اساس نظر خود دولت بوده است و البته جای گلایه‌ای از همکارن نیز در این زمینه وجود دارد. این سؤالی است که خود ما نیز داریم، اولاً بودجه قرآنی را باید به صورت سرانه حساب کرد، اگر برای هر دانش‌آموز سالانه 10 هزار تومان در نظر بگیریم تا فرد اثرگذاری در جامعه شود و آن را در تعداد دانش‌آموزان ضرب کنیم، رقم بسیار زیادی خواهد بود که این بودجه، رقم مورد نظر را نیز پوشش نمی‌دهد.
* رسانه‌ها، تشکل‌ها، ائمه جماعات و عموم مردم از رهبر معظم انقلاب مطالبه‌گری قرآنی را بیاموزند
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مسئولان باید حساب کنند که آیا این چنین رقم‌هائی نیازها را برطرف خواهد کرد یا نه؟ ما نیاز بیشتری به بودجه‌های قرآنی داریم، باید در این زمینه حرکت‌هائی نهضت‌‌گونه شکل بگیرد و در این راه رسانه‌ها، تشکل‌ها، ائمه جماعات و عموم مردم از رهبر معظم انقلاب مطالبه‌گری قرآنی را بیاموزند.
* نوبت به عزیززاده رسید
در بخش دیگری از دومین برنامه رادیوئی افق در سال 1393 مهدی عزیززاده، دبیر کمیته تخصیص اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی که به عنوان مهمان حضوری در استودیو این برنامه حضور یافته بود، به بیان کلیاتی در مورد بودجه فعالیت‌های قرآنی در کشور پرداخت و گفت: اعتبارات اجرائی منشور از ابتدای سال 1389 در لایجه سنواتی ذکر شد و سازوکار اجرائی آن نیز خود دستگاه‌ها بودند، اما در سال 90 با پیگیری‌های انجام شده به طور مستقل بندی در ردیف 115 قانون بودجه تصویب و این اعتبارات در قانون ذکر و توزیع آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای توسعه فرهنگ قرآنی سپرده شد.
* شورای توسعه فرهنگ قرآنی، دبیرخانه را مجبور
به عملیاتی کردن بودجه کرد
وی اظهار کرد: بلافاصله در جلسات اردیبهشست‌ماه کارگروهی برای اولویت‌ها تشکیل شد و جلسه‌ای در 31 اردیبهشت تشکیل شد و شورای توسعه فرهنگ قرآنی، دبیرخانه را مجبور به عملیاتی کردن بودجه کرد. بر اساس مکاتباتی که با دستگاه‌های مختلف شد، مقرر شد که این دستگاه‌ها در خرداد و تیرماه برنامه‌های خود را اعلام کنند که این کار صورت گرفت، چون رقم دقیق بودجه مشخص نبود، ما رقم 1000 میلیارد را بنا قرار دادیم و در کمیسیون‌ها برنامه‌هائی که باید اجرا شود، اعلام شد. در جلسه یازدهم بهمن‌ماه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، جدول برنامه‌های مصوب دستگاه‌ها تصویب و رقم و بودجه دستگاه‌ها نیز مشخص شد.
* این اعتبارات برای تحقق اهداف شورای توسعه فرهنگ قرآنی است
عزیزاده افزود: در اینجا شاید این اشتباه به وجود بیاید که این اعتبارات مربوط به تمام فعالیت‌های قرآنی در کشور است، در صورتی که این گونه نیست و این اعتبارات مربوط به بودجه‌هائی است که برای تحقق اهداف شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نظر گرفته شده است. در واقع این جدای از اعتباراتی است که دستگاه‌های مختلف از اعتبارات خود برای فعالیت‌های قرآنی در نظر می‌گیرند.  
* حوزه آموزش عمومی دارای بیشترین سهم تخصیص بودجه
دبیر کمیته تخصیص اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: بر همین اساس 200 میلیاردی که مصوب شده است، برای اجرای برنامه‌های منشور توسعه فرهنگ قرآنی است که بر اساس توانایی‌های دستگاه‌ها و برنامه‌هائی که در نظر گرفته‌اند، تعریف می‌شود. ساده‌ترین کار برای اختصاص بودجه این بود که تمام بودجه‌ها را در مرحله اول در اختیار دستگا‌ه‌ها قرار می‌دادیم.
* 42 میلیارد تومان سهم آموزش و پرورش شد
وی بیان کرد: در مجموع از 200 میلیاردی که در نظر گرفته شده بود، 196 میلیارد تخصیص یافت و بین 21 دستگاه تقسیم شد. ما برای این تخصیص سه حوزه را در نظر گرفتیم که بیشترین سهم به حوزه آموزش عمومی قرآن که 49 درصد بود، اختصاص یافت و سهم آموزش و پرورش در این بین که فعالیت‌های عمده‌ای را در زمینه آموزش عمومی قرآن بر عهده دارد، 42 میلیارد تومان بوده است، البته نسبت به عملکرد سایر دستگاه‌ها بودجه اختصاص یافت.
* آموزش و پرورش متعهد شده یک میلیون دانش‌آموز را
حافظ قرآن کند
عزیززاده تصریح کرد: امسال بلافاصله از دستگاه‌ها خواستیم برنامه‌های جزئی خود را برای این جداول اعلام کنند، مثلاً آموزش و پرورش متعهد شده یک میلیون دانش‌آموز را حافظ قرآن کند که به مرور تخصیص بودجه‌های مربوط به این طرح در اختیارش قرار خواهد گرفت؛ همچنین از بودجه سال گذشته نیز رقم بسیار ناچیزی باقی مانده است که مربوط به برنامه‌های دستگاه‌هائی است که برنامه‌های خود را کامل انجام نداده‌اند.
* تشکیل کمیته
حسابرسی و بازرسی از نحوی تخصیص بودجه
عزیززاده در پاسخ به سوال، مجری‌ برنامه که در مورد حسن اجرای تخصیص بودجه‌ها و بحث نظارتی آن سؤال کرد؛ گفت: در مورد نظارت بر حسن اجرای این بودجه‌ها کمیته‌ای متشکل از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تشکل‌های قرآنی و نمایندگانی از شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نظر گرفته شد که عملیات حسابرسی و بازرسی را در دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی انجام می‌دهند.
* 3600 میلیارد تومان، نیاز اجرائی شدن برنامه‌های قرآنی کشور
دبیر کمیته تخصیص اعتبارات شورای توسعه فرهنگ قرآنی، با بیان اینکه در حال حاضر برای پیگیری تمام مطالبات قرآنی کشور بودجه‌ای بیش از سه تا چهار هزار میلیارد تومان لازم است، بیان کرد: این رقمی که در بودجه نوشته شده است، ملاک برنامه‌ای نداشته است، بر اساس برنامه 3600 میلیارد تومان بودجه برای برنامه‌ها لازم است.
* حجت الاسلام کوششی روی خط افق
در بخش دیگری از این برنامه بخش‌هائی از سخنان مقام معظم رهبری در مورد بودجه بخش فرهنگی و نگرانی‌های ایشان در این زمینه پخش شد و پس از آن حجت‌الاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور به صورت تلفنی روی خط برنامه آمد و به سؤالات مجری‌ برنامه پاسخ داد.
* امیدورایم بودجه 200 میلیاردی با سرعت تخصیص یابد
وی گفت: انتظارات از بحث بودجه قرآنی ورای آن چیزی است که در حال حاضر شاهد هستیم، زیرا تمام دستگاه‌های اجرائی، مردم و انقلاب ما ماهیت فرهنگی دارد که فرهنگ ما نیز بر مبنای قرآنی شکل گرفته است‌؛ توقع این است که در این امر هم مردم مشارکت کنند و هم دستگاه‌های قرآنی نسبت به این مهم توجه ویژه داشته باشند، البته باید تشکر کرد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خاطر تخصیص بودجه 200 میلیاردی که امیدورایم این مبلغ با سرعت تخصیص یابد.


نوشته شده در   سه شنبه 26 فروردين 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode