ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 16 دي 1392     |     کد : 65206

برنامه‌های قرآنی دهه فجر تشریح شد

در نشست هماهنگی کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی...

در نشست هماهنگی کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی
برنامه‌های قرآنی دهه فجر تشریح شد

مسئولان فعالیت‌های قرآنی برخی از نهادهای قرآنی کشور در نشست کمیته قرآن دهه فجر به تشریح برنامه‌های خود در این ایام پرداختند.
به گزارش خبرگزاری مهر، کمیته قرآن ستاد دهه فجر با حضور جمعی از مسئولان مؤسسات و سازمان‌های قرآنی در سازمان دارالقرآن برگزار شد. در این مراسم مسئولان و نمایندگان آنها به تشریح پیشنهادات و نظرات خود در خصوص برگزاری هر چه باشکوه‌تر دهه فجر و همچنین نمایشگاه محصولات و دستاوردهای مؤسسات قرآنی و مردمی پرداختند.
* برنامه‌های رادیو قرآن
محمودرضا ذکاوت، مشاور ارتباطات و تولید فعالیت‌های قرآنی رادیو قرآن با اشاره به برگزاری صبحگاه مشترک نیروی هوائی در 19 بهمن سال جاری، گفت: در این برنامه حافظان و قاریان ارتش جمهوری اسلامی ایران به ارائه توانمندی‌های خود خواهند پرداخت که این مراسم به صورت زنده از رادیو قرآن پخش می‌شود.
* ذکاوت: برپائی غرفه‌ رادیو قرآن در راهپیمائی 22 بهمن سال جاری
وی رونمائی از چند اثر رادیو قرآن را از دیگر برنامه‌های این شبکه رادیوئی در ایام دهه فجر عنوان کرد و ادامه داد: رادیو قرآن در ایام‌الله دهه فجر با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه هر روز محفل انس با قرآن را برپا خواهد کرد.
ذکاوت با اشاره به حضور فعال مسئولان این شبکه رادیوئی در راهپیمائی 22 بهمن خاطرنشان کرد: رادیو قرآن با داشتن یک غرفه، در مراسم راهپیمائی 22 بهمن سال جاری حضور باشکوه خواهد داشت.
وی در خصوص نمایشگاه محصولات مؤسسات قرآنی و مردم نهاد گفت: این نمایشگاه به مدت 15 روز در تهران برگزار می‌شود بنابراین بهتر است علاوه بر انعکاس اخبار این نمایشگاه در رسانه‌های داخلی از ظرفیت رسانه‌های خارجی نیز استفاده کنیم.
* جاودان: تأثیر شبکه‌های تصویری در انعکاس اخبار دهه فجر به ویژه فعالیت‌های قرآنی
در ادامه این مراسم حمید جاودان، مدیر مسابقات و مناسبت‌های شبکه قرآن و معارف سیما با اشاره به اهمیت شبکه‌های تصویری در انعکاس اخبار دهه فجر، گفت: برای معرفی نمایشگاه محصولات قرآنی مردم نهاد باید تمامی شبکه‌های تلویزیونی با پخش تیزر‌های تبلیغاتی، مردم را برای حضور در این نمایشگاه آماده کنند.
وی اضافه کرد: دهه فجر مقدمه‌ای برای ارتقای فعالیت‌های قرآنی است بر همین اساس تمامی مسئولان باید از این فرصت به نحو احسن استفاده کنند تا فعالیت‌های قرآنی در جایگاه مطلوبی قرار گیرند.
* برنامه‌های وزارت آموزش‌ و‌ پرورش
محمدرضا مصیب‌زاده، معاون اداره کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش‌ و‌ پرورش با اشاره به اینکه قرآن وجه اتحاد فعالیت‌های ما است، گفت: امام‌خمینی (ره) متولی اتحاد مسلمانان و رهائی ملت ایران از ظلم بوده‌اند بر همین اساس وزارت آموزش و پرورش نیز با طرح و برنامه‌های قرآنی سعی در ارتقای امور قرآنی در بین دانش‌آموزان داشته است.
وی برگزاری محافل انس با قرآن در مدارس در ایام دهه فجر را یکی از فعالیت‌های قرآنی مدارس عنوان کرد و افزود: هم‌اکنون 2 هزار و 500 مدرسه قرآنی در سطح کشور در مقطع ابتدائی فعالیت می‌کنند که به صورت اختصاصی به امور قرآنی می‌پردازند.
مصیب‌زاده با بیان اینکه مرحله دوم مسابقات قرآن مدارس در ایام دهه فجر برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه محصولات و دستاوردهای مؤسسات قرآنی مردم نهاد، اقدامی مؤثر در راستای ترویج فعالیت‌ قرآنی است.
* برنامه‌های سازمان عقیدتی سیاسی ارتش
حجت‌الاسلام محمدی پیام، مدیر قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با اشاره به برگزاری محافل انس با قرآن در ارتش، اظهار داشت: ارتش جمهوری اسلامی ایران بیش از 70 محفل انس با قرآن با حضور قاریان شناخته شده در ایام دهه فجر برگزار خواهد کرد.
وی تشکیل مجمع پیشکسوتان قرآنی را یکی دیگر از فعالیت‌های ارتش در ایام دهه فجر عنوان و افزود: پیشکسوتان قرآنی سرمایه‌های نظام هستند که باید از تجارب آنها در ارتقای فعالیت قرآنی استفاده کنیم.
مدیر قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با ارائه پیشنهادی به مسئولان برگزاری نمایشگاه محصولات مؤسسات قرآنی مردم نهاد، خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه مسئولان می‌توانند از چهره‌های قرآنی ارتش نیز در بخش تلاوت‌ها بهره‌ بگیرند.
* برنامه‌های اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت
در ادامه این نشست زنگنه، نماینده اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور، بیان داشت: نمایشگاه‌های قرآنی از اهمیت بسیار بالائی برخوردار هستند چرا که نه تنها در حوزه اقتصاد بلکه در حوزه فرهنگ‌سازی نیز می‌تواند نقش مؤثری در جامعه ایفا کند.
وی با بیان اینکه جای ارائه محصولات قرآنی مؤسسات مردمی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن خالی بود، گفت: در این نمایشگاه می‌توان با نشان دادن فعالیت قرآنی مؤسسات مردمی از زحمات خادمان قرآن تجلیل کرد.
زنگنه با انتقاد از حضور سازمان‌های دولتی در این نمایشگاه، ادامه داد: نقش مؤسسات قرآنی باید در نمایشگاه محصولات و دستاوردهای قرآنی مؤسسات مردمی پررنگ‌تر از سایر نهادها باشد.
وی با بیان اینکه نمایشگاه بستری تبلیغی و فرهنگسازی است، خاطرنشان کرد: برپائی نمایشگاه‌های قرآن علاوه بر ایجاد رقابت بین مؤسسات و نهادهای قرآنی نقش فرهنگ‌سازی را نیز ایفا می‌کند.
* اهمیت دادن به تلاوت قرآن نباید ما را از قرآن پژوهی غافل کند
حسین همتی مدیر مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از دیگر سخنرانان این نشست بود که در ادامه بیان داشت: بیشتر فعالیت‌های قرآنی، تبلیغی و ترویجی هستند اما باید به بحث آموزش و پژوهش نیز توجه شود.
وی با اشاره به اینکه باید مسائل قرآنی جهان شمول باشند، ادامه داد: اهمیت دادن به حفظ و قرائت قرآن نباید ما را از قرآن پژوهی در حیطه‌های مختلف به ویژه تدبر، تفسیر و سبک زندگی اسلامی غافل کند.
* حجت‌الاسلام موحدی: فعالیت‌های قرآنی باید از مهجوریت قرآن بزداید
در ادامه حجت‌الاسلام موحدی، مسئول مرکز قرآن و عترت نهاد رهبری با اشاره به اینکه باید فعالیت گسترده‌تری در امور قرآنی صورت گیرد، اظهار امیدواری کرد که فعالیت‌های قرآنی به سمت و سوئی رود که از مهجوریت قرآن بزداید.
وی تصریح کرد: نگاه عملی به معارف قرآنی می‌تواند ما را در رسیدن به جایگاه مطلوب در امور قرآنی یاری کند.
* قره شیخلو اعلام کرد:
* باید نشان دهیم که قرآنی‌ها می‌توانند در فعالیت‌های جمعی حضور فعالی داشته باشند
رئیس کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی با تشریح بخشی از برنامه های کمیته قرآنی ستاد دهه فجر گفت: دهه فجر انقلاب اسلامی می‌تواند تبلورهم‌افزایی و تعامل دستگاه‌های قرآنی کشور باشد، گفت: ما در این بخش باید نشان دهیم که قرآنی‌ها می‌توانند خیلی خوب کار کرده و در فعالیت‌های جمعی و گروهی حضور فعالی داشته باشند
مهدی قره‌شیخلو، رئیس کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی در نشست این کمیته که 15 دیماه، در سالن اجتماعات سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد، اظهار کرد: ستاد دهه فجر که در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، مسئولیت اجرای مراسم دهه فجر را دارد متشکل از 44 کمیته تخصصی است که یکی از این کمیته‌ها، کمیته قرآن است و این کمیته از شش سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است.
رئیس کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی با یادآوری اینکه مسئولیت کمیته قرآن بر عهده سازمان دارالقرآن الکریم گذاشته شده است، گفت: در سال‌های اول فعالیت این کمیته مسئولان و نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای مختلف را دعوت می‌کردیم تا در جلسات عمومی حضور داشته باشند اما به دلیل مشکلات بودجه‌ای و سایر مشکلاتی که دستگاه‌ها و نهادها با آنها درگیر بودند از دستگاه‌های مختلف خواستیم که برنامه‌های قرآنی خود را به ما اعلام کنند و زیر نظر کمیته قرآن به اجرای فعالیت‌های قرآنی خود در دهه فجر بپردازند.
وی در ادامه عنوان کرد: امسال با توجه به شرایط روز و حساسیتی که در صحنه داخلی و بین‌المللی وجود دارد و موضوعیت قرآن که به نحوی در کمیته قرآن دهه فجر دنبال می‌شود از تمامی دستگاه‌ها می‌خواهیم تا در حد مقدورات خود کمک کنند که ایام پیروزی انقلاب اسلامی رنگ و نمای قرآنی به خود بگیرد.
قره‌شیخلو ادامه داد: گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی مورد تأکید امام خمینی(ره) قرار داشت و همچنین از تکالیف دینی ما نیز توجه به ایام‌الله است و از طرفی تکلیف انقلابی هر سازمانی است که به عنوان دستگاه‌های فرهنگی و قرآنی بتواند دینِ خود را به انقلاب ادا کند، البته این برنامه‌ها باید با برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی همراه باشد.
وی با یادآوری اینکه دهه فجر تنها متعلق به یک سازمان و دستگاه نیست، گفت: سازمان دارالقرآن الکریم در این حوزه به عنوان هماهنگ‌کننده فعالیت‌های قرآنی دهه فجر انقلاب اسلامی بوده و اصل موضوع، تابلوی نظام است و همه دستگاه‌ها و نهادهای عضو کمیته قرآن مسئول اجرای برنامه‌های قرآنی در این دهه هستند که البته امیدواریم این موضوع امسال پررنگ‌تر از سال‌های گذشته دنبال شود و با وجود مشکلات اعتباری و بودجه‌ای بسیاری از کارها با کمترین بودجه و امکانات اجرایی شود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه به اشاره به نقش رسانه‌ها در انعکاس رویدادها و اخبار قرآنی عنوان کرد: شبکه قرآن سیما و رادیو قرآن که به صورت 24 ساعته برای مخاطبان خود برنامه دارند باید فضاهای دهه فجر را برای مخاطبان خود پررنگ‌تر کنند و عنایت بیشتری به این موضوع و مناسبت داشته باشند تا بتوانند رنگ و بوی برنامه‌های قرآنی را در دهه فجر پررنگ‌تر کنند.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت کمیته‌های استانی قرآن دهه فجر در کنار کمیته ملی قرآن دهه فجر گفت: کمیته‌های استانی قرآن فعالیت‌ خود را حتی از کمیته ملی قرآن نیز زودتر شروع کرده‌اند و برنامه‌ریزی‌های لازم در این زمینه را انجام داده‌اند تا برنامه‌های قرآنی علاوه بر سطح کشوری و در تهران، در استان‌ها و شهرستان‌ها نیز با حضور مسئولان و جامعه قرآنی در استان‌ها دنبال شود.
قره‌شیخلو در ادامه به برنامه‌های کمیته قرآن به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: یکی از برنامه‌هایی که هرساله همزمان با دهه فجر از سوی کمیته قرآن اجرا می‌شود حضور جامعه قرآنی در حرم مطهر امام خمینی(ره) است که در این برنامه همه اقشار و سازمان‌ها حاضر می‌شوند تا با انقلاب و آرمان‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی تجدید میثاق کرده و تجدید بیعتی نیز با مقام معظم رهبری داشته باشند.
وی ادامه داد: مراسم تجدید میثاق با امام خمینی(ره) حالت سمبولیک دارد و اگر ضعیف باشد نه در شأن قرآن و نه در شأن نظام جمهوری اسلامی است و به همین دلیل از مسئولان قرآنی کشور و تمامی جامعه قرآنی دعوت می‌کنیم تا در این مراسم حضور پررنگی داشته باشند زیرا این برنامه متعلق به سازمان دارالقرآن الکریم نبوده و برای جامعه قرآنی پیش‌بینی شده است.
رئیس کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به نشست‌های رسانه‌ای که پیش از آغاز ایام‌الله دهه فجر به منظور تشریح برنامه‌های کمیته‌های حاضر در ستاد دهه فجر برگزار می‌شود، عنوان کرد: از مدیران و نمایندگان سازمان‌ها و دستگاه‌های قرآنی عضو کمیته قرآن درخواست داریم تا برنامه‌های قرآنی خود در دهه فجر را پیش از برگزاری این نشست‌های رسانه‌ای به ما اعلام کنند تا ما بتوانیم به نمایندگی از آنها این برنامه‌ها را اعلام کنیم و نباید به گونه‌ای باشد که سطح برنامه‌های قرآنی دهه فجر نسبت به سایر برنامه‌هایی که از سوی دیگر کمیته‌ها اجرا می‌شود پایین‌تر باشد.
وی در این بخش از سخنان خود به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای مؤسسات قرآنی کشور اشاره کرد و گفت: بیش از پنج هزار مؤسسه قرآنی در کشور فعالیت دارند و این مؤسسات به عنوان دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار می‌آیند و مردم به صورت خودجوش در این مؤسسات به کار قرآنی می‌پردازند و تلاش داریم در این نمایشگاه محصولات و دستاوردهای آن‌ها را معرفی کنیم.
قره‌شیخلو ادامه داد: هرچند که نام نمایشگاه، محصولات قرآنی مؤسسات قرآنی است اما این نمایشگاه در واقع محلی برای ارائه دستاوردها و محصولات قرآنی نهادها و سازمان‌های قرآنی نیز خواهد بود و سازمان‌ها، دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های فعال در عرصه قرآن می‌توانند محصولات و دستاوردهای قرآنی خود را در این نمایشگاه ارائه کرده و برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کنند.
وی در بخش پایانی سخنان خود با عنوان این مطلب که دهه فجر انقلاب اسلامی می‌تواند تبلورهم‌افزایی و تعامل دستگاه‌های قرآنی کشور باشد، گفت: ما در این بخش باید نشان دهیم که قرآنی‌ها می‌توانند خیلی خوب کار کرده و در فعالیت‌های جمعی و گروهی حضور فعالی داشته باشند و از اعضای کمیته قرآن نیز درخواست داریم که به این موضوع یک نگاه فراسازمانی داشته باشند.
* امسال از 25 پیشکسوت قرآنی تجلیل می شود
معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن‌الکریم گفت: همایش تکریم چهره‌ها و پیشکسوتان قرآنی دوم اسفندماه با تجلیل از بیش از 35 چهره قرآنی برگزار خواهد شد.
یوسف افراش، معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن‌الکریم در این نشست اظهار کرد: همه ما وظیفه داریم در تکریم و گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر تلاش کنیم و به همین منظور نیز همه‌ساله ستادی متشکل از کمیته‌های مختلف تشکیل می‌شود.
وی با اشاره به کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر که مسئولیت آن با سازمان دارالقرآن الکریم است، افزود: کمیته قرآن این ستاد از دو ماه پیش، پیش‌بینی فعالیت‌های سازمان‌یافته از طریق تشکل ستادهای استانی را انجام داده و هم‌اکنون گزارش‌هایی که از استان‌ها به ما می‌رسد مبنی بر این است که طبق روال قبل، ستادهای قرآنی دهه فجر در استان‌ها راه‌اندازی شده و فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.
معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن‌ در ادامه به برخی از برنامه‌های قرآنی استان‌ها همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: کمیته‌های استانی ویژه‌برنامه‌های خاصی را تدارک دیده‌اند که برگزاری جشنواره‌های قرآنی در حوزه کودک، نوجوان و جوان از جمله این فعالیت‌ها به شمار می‌آید و همچنین محافل قرآنی، مسابقات قرآنی و برنامه‌های خاص قرآنی با همکاری کمیته‌های استانی دنبال می‌شود.
وی در این بخش از سخنان خود به برنامه‌های قرآنی در استان تهران اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های قرآنی که همزمان با ایام‌الله دهه فجر انقلاب اسلامی اجرا خواهد شد، بحث تکریم چهره‌های قرآنی است که در این مراسم از معلمان قرآن با بیش از 25 سال سابقه تدریس و حائزان رتبه‌های بین‌المللی مسابقات قرآن تجلیل خواهد شد.
افراش با یادآوری اینکه مراسم تکریم چهره‌های قرآنی دوم اسفندماه، در تهران برگزار خواهد شد، ادامه داد: در این مراسم علاوه بر تجلیل از 35 استاد و پیشکسوت قرآنی، از مؤسسات قرآنی فعال نیز تجلیل خواهد شد.
وی یادآور شد: همچنین همزمان با ایام‌الله دهه فجر انقلاب اسلامی، دومین دوره مسابقات قرآنی تسنیم و نخستین دوره مسابقات قرآنی تلاوت نیز از 30 بهمن‌ماه تا دوم اسفندماه به همت سازمان دارالقرآن الکریم برگزار خواهد شد و مسابقات تفسیر نورالهدی نیز چهارم بهمن‌ماه به صورت کتبی برگزار می‌شود.
معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن در این بخش از سخنان خود به برگزاری نمایشگاه محصولات و دستاوردهای مؤسسات قرآنی اشاره کرد و گفت: همچنین بحث تجدید میثاق با آرمان‌های امام خمینی(ره) از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده سازمان دارالقرآن‌الکریم در دهه فجر انقلاب اسلامی است.
وی در بخش پایانی سخنان خود با عنوان این مطلب که از سازمان‌ها و دستگاه‌های عضو کمیته قرآن نیز انتظار داریم که برنامه‌های قرآنی خود را به ما اعلام کنند، ادامه داد: بهتر است سازمان‌ها و دستگاه‌های قرآنی، برنامه‌های خاص قرآنی خود را به نحوی برگزار کنند که همزمان با ایام‌الله دهه فجر انقلاب اسلامی برگزار شود و انعکاس مناسبی نیز از این فعالیت‌ها انجام شود.


نوشته شده در   دوشنبه 16 دي 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode