ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 19 آبان 1392     |     کد : 62395

40 روز تلاوت قرآن در کلیسای بابتیس

دکتر مالخاز اسقف اعظم کلیسای بابتیس مسیحیان گرجستان: من پس اقدام به قرآنسوزی، بر آن شدم که در مقابل شبکه‌های مختلف تلویزیونی آمریکا، ضمن عذرخواهی از مسلمانان و محکوم کردن این حرکت رسماً اعلام کنم که به مدت چهل روز در کلیسای بابتیس مسیحیان به نشانه احترام و عذرخواهی قرآن تلاوت شود.

به عنوان عذرخواهیِ اسقف اعظم کلیسای بابتیس از مسلمانان و به تلافی قرآن سوزی افراد سبک مغز،
40 روز تلاوت قرآن در کلیسای بابتیس
دکتر مالخاز اسقف اعظم کلیسای بابتیس مسیحیان گرجستان: من پس اقدام به قرآنسوزی، بر آن شدم که در مقابل شبکه‌های مختلف تلویزیونی آمریکا، ضمن عذرخواهی از مسلمانان و محکوم کردن این حرکت رسماً اعلام کنم که به مدت چهل روز در کلیسای بابتیس مسیحیان به نشانه احترام و عذرخواهی قرآن تلاوت شود.
اعتدال: در هفته گذشته اتفاق بزرگی در حوزه علمیه قم رخداد که علیرغم اهمیت آن متأسفانه کمتر مورد توجه رسانه‌ها واقع شد. لذا، ضمن عذرخواهی بخاطر تأخیر در انتشار این خبر، مهمترین بخش‌های گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه [hawzah.net] از سفر دکتر مالخاز اسقف اعظم کلیسای بابتیس مسیحیان گرجستان و هیئت همراه به قم را تقدیم می‌کنیم:
به دکتر مالخاز در سخنانی با اشاره به توهین افرادی که صرفاً نام مسیحیت را یدک می کشند و هیچ قرابت و نزدیکی با دین حضرت مسیح ندارند، اظهارداشت: من خیلی متاسفم که افرادی سبک مغز به اسم مسیحیت، قرآن را به آتش کشیدند؛ مسلمانان بدانند که این اقدام توهین‌آمیز، کاری به دین مسیحیت ندارند و تنها اقدام فرد تندرو است.
* تلاوت قران در کلیسای بابتیس
اسقف کلیسای بابتیس مسیحیان گرجستان افزود: من پس از این اقدام، در صدد بر آمدم که چه اقدامی را در برابر این حرکت زشت انجام دهم لذا بر آن شدم که در مقابل شبکه های مختلف تلویزیونی آمریکا، ضمن عذرخواهی از مسلمانان و محکوم کردن این حرکت رسماً اعلام کنم که به مدت چهل روز در کلیسای بابتیسی مسیحیان به نشانه احترام و عذرخواهی قرآن تلاوت شود.
*استقبال مسیحیان روشنفکر از این حرکت
وی ادامه داد: این حرکت از سوی مسیحیان روشنفکر و آگاه مورد استقبال قرار گرفت و احساس کردم مرحمی بر دل مسلمانان گذاشتم تا این تندروی ها را به پای دین مسیحیت نگذارند.
دکتر مالخاز بیان داشت: در طی این چهل روز من با دعوت از قاریان برجسته قرآن، فضایی نورانی همراه با همدلی و انسجام را میان مسلمانان و مسیحیان منطقه برقرار کردم.
* ادای احترام
به مقام شامخ کریمه اهل بیت(س)
اسقف مسیحیان بابتیس گرجستان با حضور در حرم مطهرحضرت فاطمه معصومه(س)، به مقام شامخ کریمه اهل بیت(س) ادای احترام کرد.
دکتر مالخاز، اسقف بابتیس‌های گرجستان و هئیت همراه، با حضور در بارگاه ملکوتی کریمه اهل بیت(س)، علاوه بر بازدید از بخش‌های مختلف این آستان مقدس، در کنار مضجع نورانی حضرت فاطمه معصومه(س)، حضور یافت.
وی پس از آشنایی با فرازهایی از زیارت‌نامه حضرت فاطمه معصومه(س) به مقام این بانوی کرامت ادای احترام و تعظیم کرد.
حضور بر مزار قبور مراجع و علمای مدفون در حرم کریمه اهل بیت(س) از دیگر برنامه‌های اسقف بابتیس‌های گرجستان بود.
* نشست مشترک مدیر حوزه های علمیه کشور با اسقف کلیسای بابتیس
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه کشور، عصر روز دوشنبه در نشست مشترک با اسقف کلیسای بابتیس گرجستان و هیئت همراه گفت: اگر جهان امروز با چند میلیارد جمعیت، همه پیرو ادیان الهی بودند و فرامین دینی خویش را رعایت می‌کردند، بدون شک، جهان امروز، جهانی عاری از جنگ، نزاع، چپاول و خونریزی بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: تفکر شیعه می گوید، هرچه ارتباطات بین علما و صاحبان ادیان الهی بیشتر شود به سود بشریت بوده و جوامع آرامش بیشتری خواهند داشت.
* ضرورت تعامل ادیان الهی
معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: نزدیکی و تعامل ادیان الهی موجب برطرف شدن اختلافات قومی و تاریخی شده، از جنگ‌ها و تعدی‌گری‌ها نیز جلوگیری خواهد کرد.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم پیرامون فراخوانی و تعامل میان ادیان الهی، تصریح کرد: ادیان الهی با وجود این که با یکدیگر اختلافاتی دارند، اما نقاط وحدت و اشتراک فراوانی هم دارند که مهم‌ترین نقطه مشترک بین ادیان، توجه به معنویت است؛ همان چیزی که اولین پیام ادیان برای انسان‌ها بود.
* لزوم برخورد بزرگان مسیحیت
با تندروی‌ها
وی در ادامه با اشاره به تندروی‌های برخی از افراد ناآگاه غربی در توهین به مقدسات اسلامی، گفت: ما از شما به عنوان علما و بزرگان مسیحیت انتظار داریم تا از بروز این گونه حرکت ها و تندروی‌ها جلوگیری کرده و آن را محکوم کنید.
عضو خبرگان رهبری افزود: با اینکه در اسلام مذاهب مختلفی وجود دارد، لذا به دنبال ایجاد وحدت و انسجام بین این مذاهب هستیم، با این حال باید بگویم که ما نگاهی فراتر و متعالی تر را دنبال می‌کنیم و آن، تلاش برای وحدت بین ادیان بزرگ الهی است.
* تعامل سازنده و تکیه بر مشترکات
مدیر حوزه‌های علمیه تاکید کرد: تکیه بر مشترکات و نزدیکی بین ادیان، تاثیر مثبت و سازنده ای را در سطح عمومی جامعه دارد و بی شک دیگر شاهد تجاوز و خونریزی در جوامع نخواهیم بود.
آیت الله حسینی بوشهری همچنین به تشریح وضعیت حوزه‌های علمیه در ایران و به ویژه در شهر قم پرداخت و گفت: غیر از حوزه های علمیه موجود در نجف و کربلا، در تمام استان های ایران حوزه های علمیه با هدف تربیت طلاب و ارتقای سطح دانش آنان برای رسیدن به جایگاه یک عالم بزرگ و مرجع دینی، فعال هستند.
وی خطاب به اسقف گرجستانی گفت: شما امروز به شهری سفر کرده‌اید که با وجود بیش از 60 هزار طلبه ایرانی و 10 هزار طلبه از 90 کشور دنیا، بزرگترین حوزه علمیه جهان تشیع را دارد.
* نگاه تشیع به علم آموزی
معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 120 هزار طلبه در حوزه‌های استان ها مشغول به فراگیری علوم دینی می باشند، ادامه داد: فراگیری علوم دینی پایانی ندارد؛ همان طور که پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) در روایتی فرمودند «زگهواره تا گور دانش بجوی» مصداق علم آموزی در حوزه‌های دینی ایران است که مرحله نهایی آن، رسیدن به اجتهاد و مرجعیت دینی می‌باشد.
* تحصیل طلاب گرجستانی در قم
وی ابراز داشت: در حال حاضر نیز تعدادی از جوانان عاشق معارف و آموزه های اسلامی گرجستان در همین شهر ساکن و در حال فراگیری علوم اسلامی هستند و این اقدام در محیطی آرام و به دور از هر گونه دغدغه برای ارتقای جایگاه علمی و دانش اسلامی آنان، در حال انجام است.
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه با بیان این که قم، مرکزی بین‌المللی برای تحصیل علوم اسلامی می باشد، اظهارداشت: روایات متعددی که از سوی فرزندان پیامبر اسلام(ص) درمورد آینده قم خبر داده اند، حاکی بر آن است که از « قم علوم دینی به سراسر جهان منتشر خواهد شد».
* سخنان اسقف کلیسای بابتیس
* ابراز خرسندی از حضور در ایران
در ادامه این نشست صمیمی، اسقف اعظم کلیسای بابتیس گرجستان، ضمن ابراز خرسندی از حضور خود در ایران به ویژه شهر قم، در سخنانی اظهارداشت: آن چه امروز به نجات بشریت می‌انجامد، علم افزایی و ارتقای آگاهی های دینی است.
دکتر مالخاز تصریح کرد: جایی که علم نباشد، بدون شک تاریکی جای آن را خواهد گرفت. در تاریخ و گذشته ما نشان می دهد این تاریکی وجود داشته و زمانی که روشنایی و علم نباشد، قطعاً نمی‌توان شناخت قابل قبولی از خدا و دین پیدا کرد.
وی خاطرنشان کرد: در طول تاریخ نزاع ها و خونریزی های که به اسم دین خدا رقم خورد بین مسلمانان و مسیحیان رخ داد که این اتفاق‌ها محصول عدم علم و تاریکی بوده است، که ربطی به دین و خداوند نداشت.
* عذرخواهی از مسلمانان
اسقف کلیسای بابتیس مسیحیان گرجستان بیان داشت: من همیشه وقتی با مسلمانان ملاقات می کنم و یا در جلسات آنان حضور می‌یابم، بابت ستم‌های متعددی که از سوی مسیحیان به مسلمانان روا داشته شده عذرخواهی می کنم و از آنان می خواهم که این کج رفتاری‌ها و تندروی‌های ناشی از عدم آگاهی را به پای مسیحیت نگذارند.
دکتر مالخاز با اشاره به توهین افرادی که صرفاً نام مسیحیت را یدک می کشند و هیچ قرابت و نزدیکی با دین حضرت مسیح ندارند، اظهارداشت: من خیلی متاسفم که افرادی سبک مغز به اسم مسیحیت، قرآن را به آتش کشیدند؛ مسلمانان بدانند که این اقدام توهین‌آمیز، کاری به دین مسیحیت ندارند و یک اقدام فردی تندرو است.
* تلاوت قرآن در کلیسای بابتیس
اسقف کلیسای بابتیس مسیحیان گرجستان افزود: من پس از این اقدام، در صدد بر آمدم که چه اقدامی را در برابر این حرکت زشت انجام دهم لذا بر آن شدم که در مقابل شبکه های مختلف تلویزیونی آمریکا، ضمن عذرخواهی از مسلمانان و محکوم کردن این حرکت رسماً اعلام کنم که به مدت چهل روز در کلیسای بابتیسی مسیحیان به نشانه احترام و عذرخواهی قرآن تلاوت شود.
وی ادامه داد: این حرکت از سوی مسیحیان روشنفکر و آگاه مورد استقبال قرار گرفت و احساس کردم مرحمی بر دل مسلمانان گذاشتم تا این تندروی ها را به پای دین مسیحیت نگذارند.
دکتر مالخاز بیان داشت: در طی این چهل روز من با دعوت از قاریان برجسته قرآن، فضایی نورانی همراه با همدلی و انسجام را میان مسلمانان و مسیحیان منطقه برقرار کردم.
وی با بیان این که دیگر آن دوران سیاه کاری به پایان رسیده و جای خود را به آگاهی، دانش افزایی و رسیدن به روشنایی و نور داده گفت: ما امروز در این شهر و این مکان حضور داریم تا ثابت کنیم که به دنبال تحول و نزدیکی میان دو دین بزرگ الهی اسلام و مسیحیت هستیم.
* رسالت بزرگان اسلام و مسیحیت
دکتر مالخاز افزود: امروز رمز موفقیت و رسیدن به روشنایی، تنها در حیطه کار علما و بزرگان این دو دین الهی است که باید پیش قدم شوند و هم‌دیگر را یاری رسان باشند.
وی که به دعوت موسسه آل البیت(ع) وابسته به دفتر حضرت آیت الله سیستانی چند روزی را در ایران سپری کرده، ادامه داد: گرجستان کشور کوچکی با مردمانی علاقه مند است؛ به طوری که طی سالها با تلاش، کوشش و آگاهی بخشی، امیدهای بزرگی را از جمله نزدیکی بیش از پیش پیروان دو دین بزرگ الهی (اسلام و مسیحیت) را در میان جامعه به جریان انداختیم.
* تشیع را با همه وجود حس کرده‌ایم
وی تصریح کرد: ما امروز اینجا نیامده‌ایم که شیعه را بشناسیم، چرا که ما شیعه را قبل از حضورمان به ایران می شناختیم و در سفر به نجف اشرف و کربلا، تشیع را با همه وجود حس کرده‌ایم، امروز به دنبال چگونگی نزدیک تر شدن اسلام و مسیحیت هستیم.
دکتر مالخاز تاکید کرد: وقتی ما به دعوت موسسه جهانی ال البیت(ع) آماده سفر به ایران شدیم، هدف خود را می دانستیم و آمدیم تا دست پر برگردیم.
* سعادت حضور در حرم امام حسین(ع)
اسقف اعظم کلیسای بابتیس مسیحیان گرجستان ادامه داد: وقتی که من به سرزمین‌های مقدس نجف و کربلا مشرّف شدم و به حرم امام حسین(ع) رفتم، متوجه شدم که چه سعادتی نصیبم شده است.
وی افزود: آن چه مسلم است و موجب می شود تا تعاملات ما به نتیجه برسد، رابطه‌ای دوطرفه است، لذا از شما رسماَ دعوت می کنیم که به کشور گرجستان به میزبانی کلیسای بابتیس سفر کنید.
* سخنان دوباره آیت الله حسینی بوشهری
پس از سخنان اسقف اعظم کلیسای بابتیس مسیحیان گرجستان، آیت الله حسینی بوشهری در سخنانی گفت: برقراری چنین ارتباطات و تعاملات دوطرف بدون شک به مصلحت بشریت امروز است.
مدیر حوزه های علمیه کشور افزود: علما هر تصمیمی که بگیرند، بدون هیچ وقفه ای در فضای عمومی جامعه تاثیرات خود را می‌گذارد، بنابراین وحدت علما، وحدت مردم و جوامع را به دنبال دارد.
* پیشنهاد معاون بین الملل حوزه های علمیه
در ادامه این نشست مشترک، معاون بین الملل حوزه های علمیه در سخنانی با اشاره به مخالفت های رسمی و علنی اسقف کلیسای بابتیس گرجستان با تندروی‌های برخی افراد در جامعه غربی، و باتوجه به اینکه معتقدیم زمانی که حضرت مهدی(عج) به عنوان منجی عالم بشریت ظهور می‌کنند، حضرت عیسی(ع) به عنوان یکی از پیامبران بزرگ الهی، با حضرت مهدی(عج)، برای برقراری قسط و عدل ظهور خواهند کرد.
و نظر به اینکه نزدیک ترین دین به اسلام که به روشنی حق و حقیقت را می پذیرد، دین مسیحیت می‌باشد خواستار همکاری میان علمای مسیحیت و اسلام در زمینه‌های برپایی همایش های مشترک در ایران و گرجستان، نشر مقالات مشترک پیرامون موضوعات مطرح شده بر اساس دیدگاه‌های دو دین همزمان با هم در هر دو کشور، اعزام محققان برای آشنایی با حقیقت مسیحیت و اسلام، مبارزه با جریان های ضد الهی و دینی همچنین کمک به جوامع مستضعف و ستمدیده، انتشار بیانیه های رسمی در راستای موازین مشترک و انجام مصاحبه درراستای مبارزه با برنامه های ضداخلاقی که از سوی شبکه های ماهواره ای پخش می شوند، صدور بیانیه های بین المللی و جهانی، اعزام هیئت های علمی و مذهبی به مجامع بین المللی و ... شد.
در ادامه مدیر حوزه های علمیه کشور ضمن تایید سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی، گفت: مطالب عرضه شده می تواند به عنوان صورتجلسه نشست اول مطرح شود، ولی برای انجام و اجرای آن در سفری که به گرجستان خواهیم داشت و پاسخ به حضور امروز اسقف کلیسای بابتیس می باشد، نهایی خواهیم کرد.
* تأیید سخنان معاون بین الملل حوزه
همچنین اسقف کلیسای بابیتیس مسیحیان گرجستان با تایید سخنان معاون بین الملل حوزه های علمیه، گفت: این اقدام پیشنهاد بسیار خوب و عالی است، ولی باید به صورت رسمی نوشته و در سفری که به گرجستان خواهید داشت، به عنوان دومین نشست مشترک به امضا برسد.
* اهدای هدایا به هیئت کلیسای بابتیس
بر پایه این گزارش، در پایان این نشست، هدایایی از سوی آیت الله حسینی بوشهری به هیئت کلیسای بابتیس گرجستان اهدا شد.


نوشته شده در   يکشنبه 19 آبان 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode