این بنا در سال ۱۳۳۸ ه.ش. توسط فرهنگ دوستان شهر تبریز شناسایی و با حمایت استاندار لوح یادبود در آن نصب گردید. در میان باغی مشجر دو تن از بزرگان ادب و هنر کشور آرمیده اند: كمال الدين مسعود خجندي و کمال الدین بهزاد
بهزاد در سال ۸۷۰ ه – ق در هرات بدنيا آمد، (همزمان با سال اتمام ساختمان مسجد كبود) در كودكي يتيم شد، استاد ميرك نقاش و كتابدار سلطان حسين بايقرا تربيت او را بعهده گرفت. آثار نبوغ او در كودكي متجلي شده، اميرعلي شيرنوايي وزير هنردوست او را قدر و منزلتي بخشيد. بعد از فوت استاد ميرك بجاي او به رياست كتابخانه سلطاني منسوب گرديد.
شاه اسماعيل صفوي بعد از هرات او را با خود به تبريز آورد و بسيار اكرام كرد. شاه اسماعيل رياست كتابخانه خود را به او واگذاشت. در زمان سلطنت شاه طهماسب نيز بسيار معزز بود، شاه طهماسب خود پيش او مشق نقاشي ميكرد. سطح كار و هنر بهزاد از پيشينيان خود بسيار بالاتر است. او هنر مينياتور بيجان را حال و هواي تازه بخشيد. مكتب بهزاد در اندك مدتي شهره آفاق شد و او تا پايان عمر با عزت و احترام زيست.
بهزاد در سال ۱۹۴۲ ه.ق در تبريز درگذشت و در وليانكوه جنب مقبره شيخ كمال به خاك سپرده شد.
مجموعه مركز آموزشي كمال الدين بهزاد و كمال خجندي شامل كلاسها، آتليه ها، كتابخانه تخصصي، گالري نمايشگاهي، موزه تخصصي نگارگري، بخش اداري، مركز آموزشي، پاركينك و فضاهاي جانبي در زميني بعد وسعت ۱۰۰۰۰۰ مترمربع با مسيرهاي دسترسي و ۶۳۰۰ متر مربع زيربناي كل در دست احداث مي باشد و فضاي باز مجموعه بعد از تكميل ۳۶۰۰ مترمربع مي باشد.
نشانی بنا : تبریز- محله قدیمی بیلانکوه – باغ کمال