ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 12 شهريور 1403
دوشنبه 12 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 21 تير 1395     |     کد : 104817

بهرام‎پور؛ مفسر و مترجم قرآن کریم: از منظر قرآن، حقوق‌های نجومی، دستبرد فاسدان به مال مردم است

مفسر و مترجم قرآن کریم با اشاره به مصادیق مفاسد اقتصادی در قرآن کریم، افرادی با فیش‌های حقوقی نجومی را از منظر قرآن کریم، کم‌فروش، دستبرد زننده به مال مردم و فاسد دانست.

مفسر و مترجم قرآن کریم با اشاره به مصادیق مفاسد اقتصادی در قرآن کریم، افرادی با فیش‌های حقوقی نجومی را از منظر قرآن کریم، کم‌فروش، دستبرد زننده به مال مردم و فاسد دانست.
ابوالفضل بهرام‌پور مفسر و مترجم قرآن کریم، ضمن هشدار نسبت به کسب درآمد حرام، به تسنیم گفت: از نظر شرع و عقل درآمدهایی که انسان کسب می‌کند باید از راه تجارت سالم و یا ارائۀ خدمات سالم باشد، اما درآمدهای حاصل از کم‏‌فروشی، تقلب، فاکتورسازی، قمار، دزدی، اختلاس، رانت‌خواری  حرام و در نگاه قرآن أکل (خوردن) بالباطل است که علاوه بر مجازات‎های اخروی، در دنیا نیز خیر و برکت زندگی را از بین می‎برد.
* مصادره اموال آنها و بازگردانی به بیت‎المال باید در دستور کار باشد
بهرام‎پور درباره اتفاقات اخیری که در زمینه فساد اقتصادی و حقوق‌های کلان در جامعه رخ داده است، با استناد به آیاتی از قرآن کریم، گفت: درباره حقوق‌های کلانی که این روزها مورد بازخواست عمومی واقع شده است، می‎توان به دو آیه استناد داد؛ اولین آیه، «وَیْلٌ لِلْمُطَفِّفینَ» است که خداوند کم‎فروشان را مورد عتاب قرار داده. درباره کم‎فروشی این مثال را عرض کنم: مثلاً شما به عنوان پزشک بابت مدت زمان اندک معاینه، 10 هزار تومان ویزیت اخذ می‎کنید، اما جراح قلب، 2 میلیون تومان بابت وقت زیادی که برای شما صرف کرده، مبلغ ویزیت دریافت می‎کند. بنابراین بین خدمات و درمان هماهنگی وجود دارد که مشمول کم‎فروشی نمی‎شود، اما یک مدیر یا پزشکی اگر خدماتی با ارزش 2 میلیون تومانی را 200 میلیون قیمت‎گذاری کند به آن کم‎فروشی اطلاق می‎شود. من تعجب می‎کنم چرا مسئولان امر، دیر متوجه این قضیه شدند. بنابراین مصادره تمام اموال آنها و بازگردانی به بیت‎المال باید در دستور کار مراجع ذیربط قرار بگیرد.
صاحب تفسیر نسیم حیات، با اشاره به آیه دیگری در زمینه عدالت اقتصادی, تصریح کرد:  همچنین خداوند درباره قوم شعیب می‌فرماید: « وَ یا قَوْمِ أَوْفُوا الْمِکْیالَ وَ الْمیزانَ بِالْقِسْطِ»؛ «و ای قوم من‏، پیمانه و ترازو را با عدالت تمام دهید،» اى مردم حقوق مردم را در چیزهائى که با پیمانه و وزن به مردم می‌دهید از روى عدالت و انصاف تمام بدهید «وَ لا تَبْخَسُوا النَّاسَ أَشْیاءَهُمْ»؛ از کالا و اموال مردم کم نگذارید.
آیا مدیری با دستمزد 200 میلیون تومانی  مشمول این بخش از آیه نمی‎شود؟ یعنی در برابر پول دریافتی از من، میزان و مکیالش اندک است و ارزشی ندارد، در حالی که او باید در مدت 10 سال این مقدار پول را بگیرد. در ادامه، خداوند می‌فرماید « وَ لا تَعْثَوْا فِی الْأَرْضِ مُفْسِدینَ»؛ «در زمین به فساد سر برمدارید». بنابراین اگر این درآمد از راه حلال و منشأ الهی داشته باشد، اثرش باقی و مایه خیر و برکت است، لذا در ادامه می‎فرماید: « بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ». اما اگر از طریق شیطانی باشد، باطل و اثر شیطان است.


نوشته شده در   دوشنبه 21 تير 1395  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode