ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 3 آذر 1403
شنبه 3 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 9 فروردين 1389     |     کد : 6948

ركورد بازديد از بازار تبريز شكست

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي گفت: با حضور بيش از يك ميليون ميهمان نوروزي در روزهاي آغازين فروردين ماه، ركورد بازديد از بازار تبريز شكست...

 رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي گفت: با حضور بيش از يك ميليون ميهمان نوروزي در روزهاي آغازين فروردين ماه، ركورد بازديد از بازار تبريز شكست.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، تراب محمدي اظهار داشت: با توجه به بهبود هواي استان آذربايجان شرقي و افزايش سفر گردشگراني از استان‌هاي مختلف و كشورهاي خارجي به وي‍ژه كشورهاي همسايه، هر روز بر تعداد بازديدكنندگان از بازار تبريز افزوده مي‌شود.
وي افزود: بازار تاريخي تبريز به عنوان بزرگ‌ترين بازار سرپوشيده به هم پيوسته جهان داراي ويژگي‌هاي منحصر به فردي از دوره‌هاي مختلف تاريخي است و بازديدكنندگان و گردشگران شهر تبريز، ديدار از اين بناي زيبا و تاريخي را از دست نمي‌دهند.
دبير ستاد ثبت جهاني بازار تبريز بيان داشت: در سال‌هاي اخير اقدامات زيادي براي حفظ و معرفي بخش‌هاي مختلف بازار تاريخي تبريز صورت گرفته و مرمتگران و متخصصان سازمان بي‌وقفه در تمام قسمت‌هاي اين سازه عظيم مشغول به فعاليت هستند.
محمدي با اشاره به وسعت و گستردگي بازار تاريخي تبريز عنوان داشت: بازار تبريز با حدود يك ميليون مترمربع مساحت به شكلي كه 70 هكتار آن را حريم و 30 هكتار را عرصه تشكيل مي‌دهد، شايسته عنوان بزرگ‌ترين سازه سرپوشيده جهان است.
وي ادامه داد: در اين مجموعه بيش از 160 عنصر مختلف و متنوع وجود دارد و بازار را به مكان كامل و جامعي براي هر نوع فعاليتي تبديل كرده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي تصريح كرد: وجود 23 كاروانسرا، 22 دالان، 20 تيمچه، 28 مسجد، هشت مدرسه، هفت بازارچه، پنج حمام، دو يخچال و يك زورخانه در اين مجموعه نشان از اهميت بازار تاريخي تبريز براي ساكنان شهر و فعالان در اين مجموعه دارد.
محمدي با اشاره به تعبيه شدن تعداد زيادي آب انبار در بخش‌هاي مختلف بازار گفت: بازار تبريز با اينكه مجموعه كامل و به هم پيوسته‌اي بوده، اما در عين حال استقلال هر بخش را نيز مراعات كرده و هر قسمت تا حد امكان تمام نيازها ضروري خود را داشته است كه از آن ميان مي‌توان به ساخت آب انبارهاي بسياري كه تقريباً در تمام بخش‌هاي بازار ديده مي‌شوند اشاره كرد.
وي با بيان اين مطلب كه اهميت بازار در زندگي مردم قديم تا حدي بوده كه چهار دروازه از دروازه‌هاي شهر تبريز در محدوده بازار بودند، اظهار داشت: درب نوبر، درب خيابان، درب سرخاب و درب باميشه كه از دروازه‌هاي مهم شهر بودند به دليل اتصال اين مجموعه با شاهراه ارتباطي ابريشم، در بازار قرار داشتند.
دبير كارگروه ثبت جهاني بازار عنوان داشت: پس از ارسال پرونده بازار به عنوان اثر پيشنهادي كشورمان براي ثبت در فهرست ميراث جهاني يونسكو، كار گروهي با رياست استاندار آذربايجان شرقي و با حضور تمام مديران سازمان‌ها و ادارات و نهادهاي وابسته به مسئله بازار تشكيل شد و تا امروز با برگزاري جلساتي براي تامين نيازهاي بازار و تسريع در روند بررسي پرونده ثبت جهاني اين مجموعه اقدامات موثري انجام گرفته است.
كل مجموعه بازار تاريخي تبريز كه تاريخي از دوره زند تا صفوي و قاجار و معاصر دارد، در سال 1354 با شماره 1097 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد و از آن پس ابنيه موجود در بازار نيز به تفكيك در فهرست آثار ملي ثبت شدند. 



نوشته شده در   دوشنبه 9 فروردين 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode