به گفته يك روانپزشك، در سنين بالا و سالمندي به دليل نبود انعطاف سيستم رواني، افراد شکننده تر هستند و نمي توانند خود را سريع و راحت با شرايط تطبيق دهند و به همين دليل بيشتر در معرض ابتلا به اضطراب قرار مي گيرند که به دلايل نا معلومي اين عارضه در زنان شايعتر است.
دکتر فرشته پرهام، در گفتوگو باايسنا، با بيان اينكه اضطراب شايعترين علامت روان پزشکي زنان در تمام جوامع است، افزود: علت آن به طور کامل مشخص نيست اما عوامل سرشتي و ژنتيکي در اين باره موثر هستند، برخي از افراد به طور ژنتيکي نسبت به ابتلا به اضطراب مستعدتر هستند و بدون دليل تحت تاثير شرايط جزئي مضطرب مي شوند.
وي از عوامل ديگر اضطراب به عامل زندگي داخل رحمي اشاره و تصريح کرد: مادراني که در دوران بارداري مضطرب هستند، احتمال اينکه فرزندان آنها در آينده مضطرب باشند ، بيشتر خواهد بود.
به گفته وي، عوامل سيستم عصبي مرکزي سومين عامل مهم ابتلا به اضطراب هستند هنگامي که اين قسمتهاي مغز واکنش افراطي به عوامل نشان دهند، سبب ايجاد اضطراب در فرد ميشود.
دکتر پرهام در ادامه تاکيد کرد: عوامل محيطي هم در توليد اضطراب موثر هستند که با تغيير آنها مي توان اضطراب را از بين برد. علايم جسمي اضطراب مي تواند همه بدن را درگير کند . سبک شدن سر ، احساس سوزش صورت، تاري ديد، خشکي دهان، تپش قلب ، گرفتگي گلو و گرم شدن کف پا از علايم جسمي اضطراب هستند.