ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 12 شهريور 1403
دوشنبه 12 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 16 بهمن 1391     |     کد : 49267

مجلس وزير كار را بركنار كرد

سرانجام پس از طي يك روند طولاني وزير كار و امور اجتماعي در جلسه علني ديروز مجلس استيضاح و با راي قاطع 192تن از نمايندگان بركنار شد .

در جلسه استيضاح و با 192راي موافق
مجلس وزير كار را بركنار كرد


سرانجام پس از طي يك روند طولاني وزير كار و امور اجتماعي در جلسه علني ديروز مجلس استيضاح و با راي قاطع 192تن از نمايندگان بركنار شد .
استيضاح وزير كار در دو نوبت صبح و بعد از ظهر صورت گرفت كه طي آن بعد از سخنراني موافقان و مخالفان و شخص وزير، رئيس جمهور پشت تريبون قرار گرفته و با بيان جملاتي پرتنش، جلسه مجلس متشنج شد .
پس از آن رئيس مجلس به سخنان رئيس جمهور پاسخ گفت و در ادامه احمدي نژاد خواستار فرصت تازه اي براي سخنراني شد كه لاريجاني اين فرصت را به او نداد و احمدي نژاد به نشانه اعتراض مجلس را ترك كرد .
نمايندگان مجلس در پايان جلسه علني ديروز با راي قاطع وزير كار را بركنار كردند .
اعتراض نمايندگان به انتصاب
قاضي تعليق شده
احمد توكلي نماينده تهران در موافقت با استيضاح و با بيان اينكه سازمان تأمين اجتماعي بزرگترين سازمان اجتماعي كشور است، افزود: آقاي وزير كار در اقدامي غيرقانوني و غيرعقلاني، قاضي معلق شده از قضاوت را به عنوان مدير عامل سازمان تأمين اجتماعي منصوب كرد كه مورد اعتراض نمايندگان قرار گرفت.
وي با بيان اينكه به دليل نقض عهد وزير و مرتضوي و به سخره گرفتن تعهدات اخلاقي چاره اي جز استيضاح وزير براي نمايندگان باقي نمانده بود گفت : وزير بايد توضيح بدهد كه چرا يك قاضي معلق از قضاوت را در رأس بزرگترين نهاد اجتماعي كشور قرار داده است، آقاي وزير مي توانست از آيت الله لاريجاني سؤال كنند كه دليل معلق شدن فعاليت وي چيست.
آرزو داريم مرتضوي تبرئه شود
علي مطهري ديگر نماينده اي بود كه در موافقت با استيضاح شيخ الاسلامي سخن گفت .
وي اظهار داشت: ما آرزو داريم كه مرتضوي از همه اتهامات وارده در پرونده هاي متعدد قضايي تبرئه شود.
نماينده تهران ادامه داد: مجلس به عنوان قانونگذار و پاسدار حرمت قانون نمي تواند پس از يك بي اعتنايي آشكار و مكرر به قانون سكوت كند چرا كه سكوت مجلس به معناي صحه گذاشتن بر بي حرمتي به قانون است.
وي اضافه كرد: طبق ماده 124 قانون استخدام كشوري نصب قاضي تعليق شده در مناصب دولتي ممنوع است؛ علاوه بر اين چه اصراري است كه افراد مسئله دار در پست هاي حساس به كار گرفته شوند.
قانون شكني را ديدن و سكوت كردن
به مصلحت نيست
حجت الاسلام غلامرضا مصباحي مقدم رئيس كميسيون برنامه و بودجه نيز به عنوان يكي از طراحان استيضاح شيخ الاسلامي گفت:سه روز است كه نمايندگان را به شدت تحت فشار قرار داده اند كه مبادا به اين استيضاح راي مثبت دهيد. از طريق خود وزارتخانه از طريق مسئولان محلي استان ها و شهرستان ها به دوستان مراجعه مي كنند و تحت فشار هستيم، حتي تلفن مان را خاموش كرديم كه پيامي دريافت نكنيم چرا بايد براي انجام وظيفه قانوني نماينده تحت فشار قرار گيرد اين تحت فشار قرار دادن نمايندگان چه وجهي دارد. پيامك هاي فراواني از طريق اتاق تعاون به نمايندگان رسيده است. در حالي كه اتاق تعاون بايد مستقل از وزارت تعاون باشد اين نشاندهنده چيست. آيا نشان اين نيست كه اتاق تعاون را هم وابسته به وزارت تعاون كرده اند.
وي گفت: برخي دوستان ما يادداشتي را منتشر كردند كه استيضاح به مصلحت نيست به نظرم اين همه قانون شكني را ديدن و سكوت كردن به مصلحت نيست.
گفتني است در جلسه استيضاح علاوه بر توكلي ، مطهري و مصباحي مقدم ، محمد قسيم عثماني نماينده بوكان و غلامرضا نوري نماينده بستان آباد نيز در موافقت با استيضاح سخن گفتند .
استيضاح دستاوردي ندارد
از سوي ديگر روح الله عباس پور نماينده مردم بويين زهرا در مجلس نيز طي سخنراني در مخالفت با استيضاح شيخ الاسلامي در صحن علني مجلس اظهار داشت: سوال من از استيضاح كنندگان اين است در شرايط جنگي ضرورت همدلي و هم افزايي در جامعه چقدر است، آيا درست است با استيضاح باعث چالش بين دولت و مجلس شويم.
عباسپور ادامه داد: استيضاح هيچ دستاوردي در اين شرايط براي جامعه ندارد و در ضمن مشكلاتي را هم ايجاد مي كند.
باري بر دوش ملت نباشيم
روح الله حسينيان نماينده مردم تهران نيز در مخالفت با استيضاح شيخ الاسلامي وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي اظهار داشت: برادران همه مي دانيم در وضعيت بحراني اقتصاد هيچ چيز بدتر از نابساماني سياسي و احساس نا امني براي مردم نيست و اگر ما باري از دوش اين ملت بر نمي داريم، لااقل باري به دوش اين ملت نگذاريم.
وي خاطرنشان كرد: فرض كنيد استيضاح رأي بياورد، آقاي شيخ الاسلامي بركنار شود، چه مشكلي از نظام جمهوري اسلامي حل خواهد شد؟ چه كسي را بهتر از شيخ الاسلامي در وزارت كار خواهيم يافت؟
شيخ الاسلامي : رعايت قانون
مهمترين هدف ما است
عبدالرضا شيخ الاسلامي وزير كار، تعاون و تأمين اجتماعي در جلسه استيضاح با اشاره به اينكه رعايت قانون يكي از مهمترين اهداف وي در اداره اين وزارتخانه بوده است گفت: ما در اين وزارتخانه به دلايل شرايط ادغام بيشترين انتصاب ها را داشته ايم و من مي توانم بگويم كه ما پاك ترين، مؤمن ترين و كارآمدترين مجموعه مديران را داريم كه اينها سرمايه اي باارزش و بي بديل براي كشور هستند.
شيخ الاسلامي با اشاره به اينكه تمام فعاليت هاي وزارتخانه در چارچوب قانون بوده است گفت: تمام تلاش ما براي اجراي هر چه بهتر قانون بوده است البته ممكن است در اين ميان اختلافاتي نيز وجود داشته باشد .
وزير كار، تعاون و تأمين اجتماعي در ادامه سخنان خود با اشاره به اينكه اين وزارتخانه در هيچ كجا خلاف نظر قانون در انتصابات مديران عمل نكرده است گفت: برخي از سخناني كه دوستان در مورد پرونده هاي قضايي مطرح كرده اند مربوط به دستگاه قضايي است و زماني كه پرونده همچنان در حال رسيدگي است و مفتوح است نمي توان در مورد آن صحبت كرد.
وزير كار، تعاون و تأمين اجتماعي همچنين با اشاره به سخنان برخي از نمايندگان درباره جلسات آنها با تعدادي از نمايندگان گفت: ما هر زماني كه در جايي قولي داديم به آن عمل كرديم و هيچ كجا برخلاف قانون عمل نكرده ايم.
وزير كار و رفاه اجتماعي گفت: ديوان عدالت اداري برخلاف روال گذشته حكم انتصاب آقاي مرتضوي را ابطال كرد و دولت نيز بر اساس اختياراتش اقدام به تفسير قانون و تغيير اساسنامه صندوق كرد.
شيخ الاسلامي گفت: من دو بار از آقاي مصلحي به عنوان بالاترين مقام اطلاعاتي كشور استعلام كردم كه هر دو بار فرمودند مرتضوي مشكلي ندارد و تاكيد فرمودند پرونده را مطالعه كردم و بين خود و خدا دليلي مبني بر رد صلاحيت ايشان نبود.
وزير كار و رفاه اجتماعي با اشاره به اظهارات استيضاح كنندگان درباره مغايرت انتصاب يك قاضي معلق به منصب دولتي با ماده 124 قانون استخدام كشوري گفت كه اين قانون منسوخ شده است.
جلسه بعد از ظهر نمايندگان
در جلسه صبح ديروز كه با حضور رئيس جمهور برگزار شد نمايندگان استيضاح كننده مطالب خود را مطرح كردند و جلسه به بعد از ظهر كشيده شد .
بي قانوني از هر كسي باشد غلط است
مسعود پزشكيان نماينده مردم تبريز در مجلس نيز در جلسه بعد از ظهر در موافقت با استيضاح وزير كار اظهار داشت: اينكه ما مشكل بيكاري داريم و يا تورم بيداد مي كند به دليل عدم رعايت قانون است و بي قانوني از هر كسي كه باشد غلط است.
وي با بيان اينكه سوء مديريت اساسي ترين مشكل اجرايي كشور است، گفت: ما فردي كه تخصص، تجربه و علم مربوطه را ندارد را به سرپرستي دستگاه مي گذاريم كه 22 ميليون نفر را زير پوشش دارد، در حالي كه علم، تجربه و توان اداره آن مجموعه ندارد.
مرتضوي 11ماه سابقه كار
در تامين اجتماعي دارد !
عبدالرضا شيخ الاسلامي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درادامه جلسه استيضاح خود طي سخناني گفت : اگر 11 ماه پيش راجع به صلاحيت آقاي مرتضوي بحثي صورت مي گرفت شايد مي توانستيد بگوييد كه ايشان هيچ سابقه اي در تامين اجتماعي ندارد اما امروز يك سابقه 11 ماهه خوب را در كارنامه كاري ايشان مي بينيم.
ظاهرا چاره اي نيست !
رئيس جمهور در صحن علني مجلس گفت: بعضي از مسائل سياسي و غير سياسي وجود دارند كه نمايندگان از آن خبر ندارند و بنده نمي خواستم به اين مسائل ورود پيدا كنم اما ظاهراً چاره اي نيست.
رئيس جمهور خاطر نشان كرد: نمي خواهم بگويم استيضاح كنندگان اشتباه مي كنند و ما درست مي گوييم . بحث من فراتر از استيضاح است . دائم مي بينيم كه اصطكاك پيش مي آيد و مي خواهيم يكديگر را متهم كنيم چرا بايد اين كار را بكنيم. ما يك مجموعه كامل با تقسيم كار هستيم . نبايد مجلس بگويد كار خود را مي كنيم و دولت نيز كار خود را انجام دهد.
احمدي نژاد تصريح كرد: شيخ الاسلام جزو بهترين هاي كابينه است دلسوز است و هر جايي كه كار كرده موفق بوده است و اين لطف خداست كه وزراي فداكار عمر خود را براي خدمت گذاشته اند.
احمدي نژاد خاطر نشان كرد: نمي خواستم وارد اين مسائل شوم همه تلاش خود را كردم و همكاران را به تحمل وا داشتم. دائما بولتن چاپ مي كنند با چند هزار نسخه كه سر تا پا اعتراض و توهين به همكاران من است.
وي با اشاره به حكم ديوان عدالت اداري براي بركناري مرتضوي از رياست اين سازمان گفت: صرف نظر از اينكه چه كسي رئيس جمهور است و چه كسي رئيس اين ديوان است، ديوان بايد نقطه اطمينان و آرامش باشد. همين ديوان در سال 87 شكايتي مطرح شده كه كسي گفته رياست اين سازمان واجدشرايط نيست به ديوان اظهارنظر كرده چون تامين اجتماعي نهاد غيرعمومي و غيردولتي است، ما صالح نيستيم در اين باره اظهارنظر كنيم چطور الان اين ديوان صلاحيت پيدا كرده؟ اگر آراي عمومي تغيير كند، چه چيزي ثبات پيدا مي كند؟ حالا بماند كه حكم قبلي دو سال و خورده اي طول كشيد تا صادر شود حكم اصلي چهار ماه.
رئيس ديوان حق نقض انتصابات دولت را ندارد
احمدي نژاد با اشاره به قانون اساسي خاطر نشان كرد: رئيس ديوان مي تواند مصوبات دولت را نقض كند نه انتصابات را و اگر اجازه دهيم ديوان عدالت اداري خارج از چارچوب قانون و قانون اساسي عمل كند، چطور مي توانيم كشور را اداره كنيم؟
رئيس جمهور با اشاره به اصل 55 قانون اساسي به حكم اخير ديوان محاسبات مبني بر انفصال رئيس بانك مركزي تصريح كرد: ديوان محاسبات مي تواند به حساب هاي موسساتي كه به نحوي از بودجه استفاده مي كنند رسيدگي و حسابرسي كنند تا از اعتبارات مصوب تجاوز نشده باشد يعني مسئول رسيدگي به بودجه است نمي تواند نامه بدهد كه مجلس مصوبه دولت را رد كرده و اگر فلان مسئول ادامه بدهد، مجازات مي شود. اين تجاوز از قانون است.
احمدي نژاد ادامه داد: آيا در قانون اساسي چيزي گفته شده و ديوان محاسبات مي تواند دادگاه داشته باشد و مجازات كند؟
احمدي نژاد به اصل 138 قانون اساسي اشاره كرد و گفت: اگر اشتباه جا افتاده بايد برطرف شود تا برطرف نشود مشكلات ادامه دارد و هر روز درگير مي شويم و تنش ايجاد مي شود چه كسي اجازه داده رئيس مجلس مصوبات دولت را لغو كند؟ ما كاري به شخص نداريم، بحث حقوقي است.
لاريجاني : در موضوع صحبت كنيد
لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي خطاب به احمدي نژاد گفت: اگر مصلحت مي دانيد در موضوع صحبت كنيد اينها هميشه بين دولت و مجلس بوده است. درباره استيضاح صحبت كنيد.
احمدي نژاد در واكنش به وي گفت: استيضاح ها از همين جا سرچشمه مي گيرد نگوييم چون قانون است دهانت را ببند، رئيس مجلس به دولت حاكم شده و به مجلس هم حاكم شده اگر بنا بود رئيس مجلس بر دولت حاكم شود، بايد بجاي رئيس جمهور انتخاب مي شد و مي گفتند مردم رئيس مجلس را انتخاب كنند.
رئيس جمهور با اشاره به قانون اساسي خطاب به نمايندگان گفت: اگر قانون اساسي اشكال دارد بايد با برگزاري رفراندوم اصلاح شود. انتصابات دولت را كه نمي شود لغو كرد. اگر عزل و نصب ها از دولت گرفته شود، چه مي ماند براي اداره كشور.
احمدي نژاد : بگم ...نمايندگان : بگو !
در ادامه وي خطاب به نمايندگان گفت: يك نواري بود كه خواستم پخش كنم، آقايان گفتند اين كار را نكن كه در اين هنگام نمايندگان فرياد سر دادند بگو.
در اين هنگام علي لاريجاني رئيس مجلس خطاب به رئيس جمهور افزود: اگر لازم مي دانيد بگوييد چيزي نماند، نوار هم داريد بگذاريد چون از صبح داريد مي گوييد.
رئيس جمهور در اين بخش از سخنان خود ضمن قرائت بخش هايي از مكالمه فاضل لاريجاني برادر رئيس مجلس و سعيد مرتضوي گفت: مسائل جاهاي ديگري است و اختلاف بين مجلس و دولت ايجاد مي شود.
احمدي نژاد گفت: من فكر مي كنم مسائلي پشت صحنه مي گذرد كه نمايندگان خبر ندارند و ما هم خبر نداريم وقتي به ميدان اداري كشور مي آيد عناوين ديگري پيدا مي كند كه به دعواي من و شما تبديل مي شود.
رئيس جمهور با اشاره به اينكه حدود 24 ساعت جلساتي برگزار شده است، بيان كرد: من بخشي از اين جلسه را كه بين آقاي فاضل لاريجاني و سعيد مرتضوي برگزار شده، گفته ام كه آورده اند و مي خواستم در اينجا پخش شود كه به من گفته اند اينها مسائل را درست نمي كند گفتند بايد اجازه دهيم فضاي كشور آرام تر شود من نيز گفتم كه يك نسخه از اين فيلم به رئيس مجلس يك نسخه به روساي كميسيون ها داده شود.
خواهش ميكنم نوار را پخش كنيد
لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در بين سخنان احمدي نژاد گفت: خواهش مي كنم نوار را پخش كنيد كه بعد نگوييد كه پخش نشده است چيزي كم نگذاريد.
وي افزود: بحث نوار كه گفته شده جامعه را حساس مي كند و بايد پخش شود.
احمدي نژاد در ادامه تاكيد كرد: اين نوار مربوط به جلسه اي به نام آقاي فاضل لاريجاني و مرتضوي است كه ساعات ها طول كشيده و به بخشي از مسائل ما باز مي گردد.
در ادامه اين جلسه نوار مربوطه پخش شد كه به دليل اشكال در سيستم صوتي پخش آن با مشكل مواجه بود.
رئيس جمهور گفت: اگر شما موافق باشيد چون سيستم صوتي در اينجا خوب پخش نمي كند من اين نوار را به روساي كميسيون ها مي دهم.
لاريجاني پاسخ داد: هر چقدر مي خواهيد پخش كنيد.
رئيس جمهور در ادامه خلاصه اي از گفته هاي رد و بدل شده بين سعيد مرتضوي و فاضل لاريجاني را قرائت كرد.
امروز روز مهمي است
لاريجاني در ادامه صحبت هاي رئيس جمهور گفت: شما گفتيد نواري در اختيار داريد و من نيز گفتم همه چيز را بگوييد كه بعد نگوييد نگفته ام امروز روز مهمي است، در جامعه ما از اين حرف ها زياد زده مي شود و اگر اين نوار راجع به بستگان ما بوده بگذاريد حرف بزنند من مي خواهم بشنوم.
بخشي از اين مكالمه دو نفره بر اين است كه فاضل لاريجاني درخواست راه اندازي يك پروژه اقتصادي با عنوان «ز» با شخصي بنام «م» كه معاون مجتمع قضايي تهران است، دارد.
رئيس جمهور ادامه داد: فاضل در بخشي از اين مكالمه مي گويد آن كسي كه مي خواهد قرارداد ببندد بايد هوشيار باشد كه با نام ما تبليغات نكند و اين موضوع مطرح نشود.
احمدي نژاد در ادامه پس از قرائت بخش هايي از اين مكالمه گفت: شما مجلس و ما دولت هستيم و من مي گويم نيازي به حل مسائل از اين طريق نيست شما بايد به اين مسائل رسيدگي كنيد صوت تصوير و نوار مشخص است و اگر رئيس مجلس صلاح بداند اين نوار حدود 24 ساعته را به طور كامل در اختيار شما قرار مي دهيم.
اين اقدامات در سطح رئيس جمهور نيست
رئيس مجلس شوراي اسلامي در واكنش به اظهارات احمدي نژاد گفت: اقدامات مافيايي و توطئه آميز در سطح يك رئيس جمهور نيست و برخي رفتارهاي دولت كيان اخلاقي جامعه را به فساد مي كشاند.
علي لاريجاني بعد از اظهارات احمدي نژاد و بيان مطالبي در خصوص يكي از بستگان رئيس قوه مقننه خطاب به رئيس جمهور گفت: من احساس كردم كه آقاي رئيس جمهور راجع به من صحبت مي كنند موضوعاتي كه راجع به فاضل لاريجاني مطرح كردند را مي خواستند به من ربط بدهند. استيضاحي در مجلس شده و معلوم نيست ربطش به من چيست.
لاريجاني اظهار داشت : گفتيد تنظيم روابط به هم خورده در حاليكه اينگونه نيست ما قانون مي گذاريم شما رعايت مي كنيد قانون مجلس را وقتي شوراي نگهبان تاييد مي كند رئيس جمهور بايد ابلاغ كند.
رئيس قوه مقننه با اشاره به بخش ديگري از سخنان احمدي نژاد گفت: شما افرادي را به عنوان ياران خود انتخاب كرده ايد كه پرونده دارند و نمي گذاريد به آنها رسيدگي شود. مگر ما از كسي دفاع مي كنيم؟ نزديك ترين فرد ما هم باشد مي گوييم رسيدگي شود. شما نمي گذاريد رسيدگي شود.
در كشوري كه ولايت فقيه هست
بن بست ايجاد نمي شود
وي در خصوص ديگر اظهارات احمدي نژاد در خصوص به بن بست كشيدن كشور گفت: در كشوري كه ولايت فقيه است بن بست ايجاد نمي شود شما در بسياري از موارد به رهبري شكايت كرده ايد كه ايشان به هيات حل اختلافات ارجاع داده اند. وقتي هيات حل اختلافات نظر داد ديگر كسي نبايد حرفي بزند.
لاريجاني با اشاره به اصل 138 قانون اساسي گفت: شما قانون را تمكين نكرده ايد. در قانون گفته كه مجلس مي تواند مصوبه دولت را لغو كند چه كسي بايد اين را حل كند؟ شوراي نگهبان كه نظر داده چرا تمكين نمي كنيد؟ چرا درباره همين موضوع به رهبري نامه نوشتيد؟ چرا نظر رهبري را نمي گوييد كه به هيات حل اختلاف داده و وقتي رهبري ابلاغ كرد يعني تمام كرد. يعني بن بست تمام شد از چه تمكين نمي كنيد؟
بر اساس قانون مصوب سال 88
حرف شما اشتباه است
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص اين گفته احمدي نژاد كه چرا راي ديوان عدالت اداري در سال 87 با راي اخير اين ديوان در خصوص رئيس تامين اجتماعي مغايرت دارد گفت: عزيز من! آن براي قبل از سال 88 بوده و ديوان حق داشته اما سال 88 قانوني تصويب شد كه بر اساس ماده 113 قانون مديريت خدمات كشوري سازمان مذكور زير مجموعه وزارت رفاه قرار گرفت. اما شما قانون را تغيير داده ايد و هم رئيس مجلس و هم ديوان گفتند اقدام شما خلاف قانون است .
رئيس مجلس افزود: مجلس طبق قانون وظايف روشني دارد اگر مصوبه اي خلاف باشد تشخيص ميدهد و آن را رد مي كند اين دخالت در كار اجرا نيست. رئيس مجلس به مرتضوي كار ندارد مصوبه اي كه شما دور زده ايد قانوني ندانسته چون اداره تامين اجتماعي را زير نظر معاون اول برده ايد كه اين خلاف قانون است. ما با استقلال قوه مجريه كاري نداريم.
تهمت هايي كه ربطي به موضوع نداشت
وي ادامه داد: تهمت هاي زيادي كه نثار بنده كرديد ربطي به موضوع نداشت. اگر مي خواستم مر قانون را اجرا كنم نبايد اجازه مي دادم صحبت كنيد. اما چون مكررا گفتيد فيلم دارم اجازه دادم مطالب بيان شود.
رئيس مجلس به بيان جزئياتي از اقدامات صورت گرفته براي حل و فصل بحث استيضاح وزير كار با بركنار شدن مرتضوي اضافه كرد: روز دوشنبه خدمت رئيس جمهور رفتم براي كار ديگري گفتم يا من يا شما وساطت كنيم و راهش اين است كه به مرتضوي كار ديگري بدهيد كه ايشان نپذيرفت بنابراين قدري كه ما وظيفه داشتيم انجام شد رئيس جمهور نپذيرفت.
پيغام فوري فروزنده به رئيس مجلس
لاريجاني گفت: امروز صبح[يكشنبه] آقاي فروزنده گفت پيغام فوري از رئيس جمهور دارد كه ممكن است در جلسه مجلس حرف هايي بزند من گفتم كار بيشتري از من ساخته نيست اما آقاي فروزنده نكته اي گفت كه رئيس جمهور گفته اگر موضوع حل نشود نواري از بستگان شما دارم كه پخش مي كنم و من گفتم نمي دانم موضوع نوار چيست براي من فرقي ندارد چيزي باشد پاسخ مي دهم.
وي ادامه داد: من اطلاعات زيادي از اطرافيان شما دارم اما مصلحت نمي دانم كه كشور را متشنج كنم. بنده چون ديدم اظهارات رئيس جمهور تهديد است تا از استيضاح صرفنظر كنيم نپذيرفتم.
لاريجاني افزود: اين يك اقدام توطئه آميز عليه رئيس قوه مقننه نبود؟! كه آقاي مرتضوي بستگان ما را دعوت مي كند بعد فيلم مي گيرد؟ دستگاه رئيس جمهور چطور فيلم مي گيرد؟ خود اين كار يك كار مافيايي نيست؟ اين اخلاق است؟ ودر سطح يك رئيس جمهور است؟ كه ديگران را تهديد كند آقاي رئيس جمهور مشكلات كشور اينهاست.
رئيس قوه مقننه تاكيد كرد: بنده با برادرم ارتباطي ندارم اما آقاي فرهنگي امروز با ايشان تماس گرفت من از ايشان مي خواهم نتيجه را بگويد.
در ادامه محمد حسين فرهنگي عضو هيات رئيسه مجلس گفت: با توجه به اينكه اتاق فرمان عنوان كرد صدا مطلقا روشن نيست ظهر با آقاي فاضل لاريجاني تماس گرفتند و در رابطه با اين موضوع سئوال كرديم كه ايشان گفت عنوان بنده رئيس دانشگاه آزاد آمل و مشاور رئيس دانشگاه پيام نور است و سمت ديگري ندارم. مدتها آقاي مرتضوي پيگير ملاقاتي بود بعد از مدتي در جلسه حضور پيدا كردم و بيشتر جلسه را ايشان صحبت كردند و ضمن ارادت به خاندان لاريجاني درخواست وساطت داشت تا ملاقاتي با رئيس قوه قضائيه داشته باشد و مطالبي را نيز عليه قاضي پرونده خود عنوان كرد و هيچ فيلمبرداري نيز در كار نبود كه رئيس قوه قضائيه اين ملاقات را نپذيرفت.
ربط اين به جلسه استيضاح چه بود
در ادامه لاريجاني گفت: اين ربطش به جلسه استيضاح چه بود؟ چند بار مرتضوي از من وقت خواست كه آقاي جهانگيرزاده در جريان است. بگوييد...
جواد جهانگيرزاده عضو ديگر هيات رئيسه مجلس نيز در اين خصوص توضيح داد كه مرتضوي از وي پيگير ملاقات با رئيس مجلس بوده و چند بار وي مراجعه داشته اما رئيس مجلس نپذيرفته است.
سپس لاريجاني اظهار داشت: مرتضوي دنبال اين بود براي پرونده اش پيش رئيس قوه قضائيه برود و براي استيضاحش نزد من بيايد كه به مصلحت ندانستيم و اگر عمل مي كرديم امروز چيز ديگري مطرح مي شد. ما اينها را صداقت نمي دانيم. بداخلاقي بلاي جان كشور شده است.فرض كنيد بستگان من اشتباهي كرده باشند چه ربطي به من دارد؟
فرق من با شما
لاريجاني خطاب به احمدي نژاد گفت: اگر جلسه اخوي شما با من در خصوص ارتباط اطرافيان شما و جريان انحرافي با منافقين مفاسد مالي و ارتباطات آنان با خارج را فيلم مي گرفتم و پخش مي كردم براي شما خوب بود؟ شما همين مقدار اخلاق را هم رعايت نكرديد. فرق من با شما اين است كه مي گويم اگر كسي از بستگان من تخلف كرده رسيدگي شود بلكه اطرافيان شما تحت تعقيب هستند و همچنان روي آن مي ايستيد و شما مانع رسيدگي مي شويد و حتي گفتيد خط قرمز است.
وي اظهارات احمدي نژاد را خلاف حق و عدالت توصيف كرد و گفت: چه فايده اي دارد از عدالت صحبت كنيم و با اين روش ها كيان اخلاق جامعه را به فساد بكشانيم. رئيس جمهور ادبيات اخلاقي را رعايت نمي كند استيضاح يك چيز بود چرا اينها را مطرح كرديد؟ اما خوب شد شما كه مرتب در جامعه »بگم بگم« راه انداخته ايد اين فيلم را پخش كرديدو حرفتان را زديد تا مردم شخصيت شما را بيشتر بشناسند. در ادامه احمدي نژاد كه همچنان در جلسه مجلس حضور داشت خواستار پاسخگويي به سخنان رئيس مجلس شد كه لاريجاني گفت شما تهمت زديد كه جوابتان را دادم ديگر حق صحبت نداريد.
راي قاطع به بركناري وزير كار
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با 192 راي به استيضاح شيخ الاسلامي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي راي دادند.
در جلسه بعد از ظهر ديروز بعد از سخنان نمايندگان موافق و مخالف استيضاح، راي گيري صورت گرفت كه در نهايت شيخ الاسلامي موفق به كسب مجدد راي اعتماد نشد.
بر اين اساس از مجموع 272 راي ، شيخ الاسلامي با 192 راي موافق، 56 مخالف و 24 ممتنع نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي بركنارشد.
نمايند گان با 204 راي موافق، 31 راي مخالف و 10 راي ممتنع از مجموع 245 راي ماخوذه به شيخ الاسلامي براي وزارتخانه « تعاون، كار و رفاه اجتماعي» در تاريخ 12 مرداد ماه ، 1390 به وي راي اعتماد داده بودند.


نوشته شده در   دوشنبه 16 بهمن 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode