ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 3 آذر 1403
شنبه 3 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 24 خرداد 1391     |     کد : 38088

زیره‌تو ziretoo (کاچی بجنوردی)

ابتدا روغن را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم گذاشته تا داغ شود و سپس آرد برنج را داخل روغن ریخته و تفت می‌دهیم.

مواد لازم:

آرد برنج ٤ قاشق غذاخوری
روغن حیوانی یا کره ٢ قاشق غذاخوری
آب ٣ لیوان
ادویه‌ی مخصوص زیرتو یک قاشق غذاخوری ( این ادویه مخلوطی از زیره سیاه-زیره سبز و تخم شنبلیله است. در صورت نداشتن ادویه می‌توانید از نصف قاشق غذاخوری زیره سیاه ساییده شده استفاده کنید)
نبات یا شکر به مقدار دلخواه (مقدار شیرینی آن بستگی به ذائقه خودتان دارد)
گلاب ٢ قاشق غذاخوری
زعفران حل شده یک قاشق غذاخوری


طرز تهیه:

ابتدا روغن را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم گذاشته تا داغ شود و سپس آرد برنج را داخل روغن ریخته و تفت می‌دهیم. آرد برنج را آن‌قدر تفت می‌دهیم تا طلایی شود. این مرحله مثل تفت دادن آرد در حلواست با این تفاوت که آرد برنج زودتر طلایی می‌شود بعد ادویه را ریخته با ارد برنج مخلوط کرده, سپس آب را به آرامی به آن اضافه می‌کنیم و مرتب هم می‌زنیم تا ارد برنج گلوله گلوله نشود. در انتها نبات(یا شکر) و زعفران و گلاب را ریخته و حرارت را کم می‌کنیم تا زیره‌تو (کاچی) به غلظت فرنی برسد.

* «زیره‌تو » نوعی کاچی است که در بجنورد برای زائو درست می‌کنند. بخاطر وجود ادویه‌ی مخصوص خاصیت درمانی دارد. ولی «زیره‌تو» را می‌توان بعنوان دسر هم استفاده کرد. این کاچی چون محلی است در بجنورد, «ادویه ی مخصوص زیره‌تو»در همه‌ی عطاری‌ها بصورت آماده به فروش می‌رسد, اگر ادویه در دسترس نبود با زیره سیاه و کمی زنجبیل بسیار خوشمزه می‌شود.

به جای شکر یا نبات می‌توان از عسل یا شیره‌ی انگور هم استفاده کرد. در عکس زیر من از شیره‌ی انگور برای شیرین کردن, استفاده کردم.


نوشته شده در   چهارشنبه 24 خرداد 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode