ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 12 شهريور 1403
دوشنبه 12 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 21 ارديبهشت 1391     |     کد : 36431

مجلس كليات بودجه 91 را تصويب كرد

نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي پس از بحث هاي داغ پيرامون لايحه بودجه 91 كشور و سخنان موافقان و مخالفان با 128 رأي كليات لايحه بودجه را تصويب كرده وارد بررسي جزئيات بودجه 91 شدند.

نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي پس از بحث هاي داغ پيرامون لايحه بودجه 91 كشور و سخنان موافقان و مخالفان با 128 رأي كليات لايحه بودجه را تصويب كرده وارد بررسي جزئيات بودجه 91 شدند.
طبق ماده 108 آئين نامه داخلي مجلس، در جريان بررسي كليات لوايح بودجه سنواتي، 10 نفر از نمايندگان در مخالفت با كليات و 10 نفر نيز در موافقت با آن هر يك به مدت 10 دقيقه بايد صحبت مي كردند كه در شيفت قبل از ظهر جلسه ديروز مجلس 6 نفر موافق و 6 نفر مخالف صحبت كردند.
احمد توكلي (مخالف): اتكاي بودجه به نفت 35 درصد افزايش يافته است
احمد توكلي نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي در مخالفت با كليات لايحه بودجه 91 گفت: اتكاي بودجه امسال به درآمدهاي نفتي 35 درصد افزايش يافته است.
وي با اشاره به زير پا گذاشته شدن چندين قانون از جمله قانون اساسي، موادي از قانون برنامه پنجم، قانون هدفمند كردن يارانه ها و قانون برنامه و بودجه و نيز قانون محاسبات عمومي كل كشور گفت: متاسفانه رعايت نكردن اين مسئله سبب بي انضباطي مالي در دولت خواهد شد.
وي افزود: آئين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي در مورد تحويل بودجه نيز رعايت نشده و همين مسئله سبب شده تا امكان دقيق بررسي بودجه براي مجلس امكان پذير نباشد.
نماينده مردم تهران در مجلس ادامه داد: همچنين آئين نامه دسترسي آزاد به اطلاعات نقض شده و اطلاعات كافي به مجلس در كميسيون تلفيق داده نشده است.
توكلي گفت: سماجت دولت در خواسته هاي خود و عدم همكاري خود با مجلس و كميسيون تلفيق و همچنين بي توجهي به شاخص هاي اقتصاد كلان همچون بيكاري و تورم در بودجه همگي مسائلي هستند كه سبب مي شود بودجه به عنوان ابزار توزيع قدرت و ثروت در جهت رفع تبعيض و فقر عمل نكند و كار بدتر شود.
وي در ادامه با اشاره به مشكلات بودجه تصريح كرد: لايحه بودجه امسال بسيار درهم و برهم بود و منابع زيادي از سرمايه هاي ملي را در معرض فروش قرار داده و حجم زياد تعهدات مالي را براي دولت بعد جا مي گذارد.
اين نماينده مردم تهران تصريح كرد: در كميسيون تلفيق اصلاحاتي در اين خصوص صورت گرفت ولي نتيجه به هيچ عنوان قابل قبول نيست.
توكلي گفت: اتكاي بيش از اندازه به نفت يكي ديگر از مشكلات اين بودجه است. در سال 90 ما 433 هزار ميليارد ريال مجوز استفاده مستقيم از نفت را در بودجه به دولت داديم و امسال اين مبلغ به 672 هزار ميليارد ريال رسيده كه به معناي افزايش 55 درصدي است.
توكلي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه دولت يارانه ها را با تخلف و بي انضباطي مالي افزايش مي دهد گفت: ظاهر حرفي كه من مي زنم اين است كه دولت مي خواهد پول بيشتري به مردم بدهد اما مجلس با آن مخالفت مي كند، در حالي كه ملت شريف ايران بدانند اين ادعا و تصور درست نيست ما مدافع افزايش قدرت خريد مردم و افزايش توليد و اشتغال جامعه هستيم اما با دستور و تعجيل در اجراي قانون هدفمندي يارانه ها و كارشكني اين اتفاق نمي افتد و همه بايد تسليم قانون باشيم.
ابطحي: 4 سال با لوايح بودجه مخالفت كردم
سيدمحمدجواد ابطحي نماينده مردم خميني شهر در مجلس شوراي اسلامي نيز با بيان اينكه 4 سال با لوايح بودجه دولت مخالفت كرده ام گفت: كميسيون تلفيق 28 بند لايحه دولت را حذف و حدود 48 الحاق به لايحه دولت اضافه كرده است.
وي با بيان اينكه بنده 4 سال به عنوان مخالف صحبت كرده ام اما مجلس به اين نكات مهم حقوقي توجهي ندارد، افزود: نقض اصل 52 قانون اساسي يكي از اين موارد است؛ اين اصل مي گويد بودجه كشور به ترتيبي كه در قانون مقرر مي شود، از طرف دولت تهيه و به مجلس تسليم مي شود.
وي با بيان اينكه اين بودجه با هيچ قانوني مطابقت ندارد، ادامه داد: بيش از 33 سال است بودجه تصويب مي شود اما مشخص نيست اين بودجه بر كدام قانون صورت مي گيرد. آيا ما خود را بازي مي دهيم؛ بودجه بايد طبق قانون تنظيم شود.
بودجه 91
گراني را افزايش مي دهد
امير طاهرخاني نماينده تاكستان نيز از ديگر مخالفان كليات لايحه بودجه 91 بود كه در جلسه قبل از ظهر ديروز مجلس با كليات بودجه مخالفت كرد.
وي با بيان اينكه بودجه 91 گراني سنگيني را به مردم تحميل مي كند گفت: جامعه توان تحمل گراني ها را ندارد گفت: مشكل اصلي جامعه گراني و تورم است و بودجه سال 91 نه تنها مهار كننده اين تورم نيست بلكه به آن شتاب بيشتري نيز مي دهد.
طاهرخاني با بيان اينكه در بودجه امسال 55 درصد افزايش وابستگي به نفت داشته ايم افزود: تا كي بايد بودجه كشور تحت تاثير معادلات قيمت جهاني نفت باشد.
انتقاد از اختصاص منابع حاصل از واگذاري ها براي تامين بدهي دولت
رئيس كميسيون ويژه اصل 44 قانون اساسي مجلس نيز در مخالفت با كليات لايحه بودجه 91 از مصوبه كميسيون تلفيق انتقاد كرد و گفت: تصويب 33هزار و 500 ميليارد تومان درآمد حاصل از واگذاري هاي اصل 44 براي بدهي هاي دولت در بودجه 91 اين اصل را متوقف مي كند.
حميدرضا فولادگر گفت: مهمترين بخش از ماده واحده لايحه بودجه آن است كه درآمدها و هزينه ها و همچنين منابع و مصارف مشخص باشد در حاليكه در گزارش كميسيون تلفيق چنين موردي لحاظ نشده است.
وي نسبت به ساختار بودجه نويسي در كشور انتقاد كرد و پيشنهاد داد همكاران جديد در مجلس نهم با همكاري دولت ساختار بودجه نويسي را اصلاح كنند.
رئيس كميسيون ويژه اصل 44 قانون اساسي خاطر نشان كرد: هر سال با اين مشكل مواجه هستيم كه زحمات اعضاي كميسيون تلفيق را شاهد بوديم اما آيا واقعا گزارش كميسيون تلفيق، «تلفيق» پيشنهادات كميسيون هاي تخصصي است؟ اين ايراد را بايد از ساختار حل كرد.
بودجه 91 دو سقفي است
جمشيد انصاري نماينده مردم زنجان و عضو فراكسيون اقليت نيز در مخالفت با كليات لايحه بودجه با بيان اينكه بودجه 91 دوسقفي است گفت: اين دليل روشني براي بي انضباطي در بودجه محسوب مي شود.
انصاري با بيان اينكه بودجه اي كه دولت تقديم مجلس كرده بود، از نظر اتكاي به نفت با قانون برنامه و سياست هاي كلي ابلاغ شده مغايرت هاي كلي داشت، افزود: ما بايد وابستگي بودجه به نفت را كم كنيم طوري كه در سال دهم چشم انداز بتوانيم وابستگي بودجه به نفت را به نزديك صفر كاهش دهيم؛ در لايحه دولت پيش بيني شده بود كه 51 و نيم ميليارد دلار از محل درآمدهاي نفتي جهت تامين بودجه اختصاصي يابد كه معادل ريالي آن 630هزار ميليارد ريال است.
وي ادامه داد: كاري كه دوستان در كميسيون تلفيق انجام دادند، به اين رقم حدود 10 ميليارد و 750 ميليون دلار از محل درآمدهاي نفتي اضافه كرده است؛ اين كار اشكال جدي دارد.
فقرا از بودجه 91 نصيبي نمي برند
نادر قاضي پور نماينده مردم اروميه با بيان اينكه فقرا از بودجه 91 نصيبي نمي برند گفت: سيلي بودجه 91 گوش ضعيفان را كر خواهد كرد.
وي نيز به اتكاي بودجه سال 91 به نفت انتقاد كرده و گفت: بودجه نفت اتكا به نفت را افزايش داده كه اين خلاف برنامه پنجم توسعه است و اتكا به نفت هميشه تورم زا است.
نماينده اروميه خاطر نشان كرد: درباره سرمايه ملي اين لايحه هيچ برنامه اي ندارد آيا صدها كارخانه كه به جهت واردات بي رويه تعطيل و يا در حال تعطيل شدن است سرمايه ملي نيست؟ قانون بودجه 91 چقدر از آنها حمايت مي كند؟ ما مكلف به دفاع از حقوق ملت هستيم اما اين بودجه به نفع ثروتمندان تنظيم شده است و فقرا از اين بودجه نصيبي نمي برند. ضرباتي كه از اجراي اين بودجه به گوش ضعيفان نواخته خواهد شد گوش آنان را كر خواهد كرد.
برخورداري بودجه از ابزارهاي كنترل تورم
محمد قسيم عثماني موافق كليات لايحه بودجه 91 گفت: ما ناچاريم براي توسعه، توليد و كار به بودجه انبساطي روي آوريم ولي در عين حال ابزارهاي لازم براي كنترل نقدينگي و تورم در نظر گرفته شده است.
نماينده مردم بوكان در مجلس و چهارمين موافق كليات لايحه بودجه 91 طي سخناني در صحن علني مجلس اظهار داشت: بودجه نويسي ما داراي اشكالات جدي در سطح كلان است و موافقت با كليات به منزله موافقت با روش هاي موجود براي بودجه نويسي نيست.
وي افزود: هر چند موافق كليات هستيم اما در بسياري از موضوعات و اجزا اشكالاتي مي بينيم كه در زمان خود به آن رسيدگي مي كنيم.
عثماني تاكيد كرد: كميسيون تلفيق بودجه در يك رسيدگي سنگين و عميق و كارشناسي كه قطعا خالي از اشكال هم نيست، براساس يك سري از اصول و يكسري موارد توافق شده كار رسيدگي را انجام داد.
وي افزود: با توجه به اينكه لايحه بودجه در سال گذشته تقديم مجلس شد و هنوز سال 91 به نام توليد ملي نامگذاري نشده بود، توجه مضاعفي به بخش توليد و اشتغال نشده بود و در كميسيون تلفيق احكام متعددي را در حمايت از توليد و كار و سرمايه ايراني آورديم كه موضوعي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
اين نماينده مجلس ادامه داد: با بودجه انقباظي نمي شود از توليد و اشتغال حمايت كرد. ما ناچاريم براي توسعه، توليد و كار به بودجه انبساطي روي آوريم ولي در عين حال ابزارهاي لازم براي كنترل نقدينگي و تورم در نظر گرفته شده و در گزارش تلفيق ملموس و قابل مشاهده است.
توجه بودجه 91 به محرومان
و مبارزه با فقر
ستار هدايت خواه نماينده مردم بويراحمد و دنا در مجلس نيز در موافقت با كليات لايحه بودجه گفت: توجه به مناطق محروم، توجه به اقشار محروم و توجه به بحث مبارزه با فقر از نكات مثبت بودجه 91 است.
نماينده مردم بويراحمد و دنا در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در كنار اين با توجه به نامگذاري سال جاري به عنوان سال توليد ملي و حمايت از سرمايه ايراني بسته ويژه اي از سوي همكاران ما در كميسيون تلفيق و دولت محترم در بودجه سال 91 تصويب شده است.
هدايت خواه گفت: لايحه بودجه در سال 90 ارائه شده بود اما با توجه به اينكه بررسي آن در سال 91 آغاز شد تاكيد مقام معظم رهبري پيرامون توجه به آن به خوبي در بودجه مورد توجه قرار گرفت.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به رغم انتقاد مخالفان مبني بر افزايش اتكاي بودجه سال 91 به نفت گفت: كاهش نسبي اتكا به درآمدهاي نفتي نسبت به سال هاي قبل را مي توان به وضوح در بودجه ملاحظه كرد اگر در سال گذشته نزديك به 52 هزار ميليارد تومان بودجه نفتي در كشور هزينه شده، دولت در سال جاري آن را به 51 هزار ميليارد تومان كاهش داده است.
قانون بد بهتر از بي قانوني است
سيدجواد زماني از ديگر موافقان لايحه بودجه 91 نيز گفت: اين لايحه از شفاف ترين لوايح بودجه سنواتي است.
اين موافق كليات لايحه بودجه 91 تصريح كرد: فرض را بر اين بگيريم كه اين لايحه راي نياورد، چه اتفاقي خواهد افتاد و كدام منافع ملي را درنظر گرفتيم؟ آيا دولت سقف درآمدي بيشتر از اين پيدا مي كند؟ آيا رديفي هايي كه بايد جابه جا كند، از رديف هاي ديگري گرفته نمي شود؟
وي ادامه داد: تا مجلس نهم شكل بگيرد، قطعا حدود 6 ماه از سال گذشته است. فرض بگيريم اين قانون بد است، هرچه باشد، قانون بد بهتر از بي قانوني است. چگونه6 ماه بدون قانون سپري كنيم و پس از آن نيز چه اميدي وجود دارد كه نمايندگان جديد كه شناختي از اصول قانون ندارند، بهتر از شما كه 3-4 سال تجربه داريد و نقاط قوت و ضعف را به خوبي مي شناسيد، عمل كنند و دولت نيز قانون را تغيير ندهد.
زماني در ادامه سخنان خود به نكات مثبت لايحه بودجه 91 اشاره و تصريح كرد: اين لايحه در راستاي اسناد بالادستي به ويژه برنامه پنجم است كه خود نمايندگان مجلس هشتم آن را به تصويب رساندند.
درمان شبه رايگان در صورت تصويب بودجه
علي ادياني راد نماينده مردم قائم شهر نيز در بيان موافقت با كليات لايحه بودجه با اشاره به توجه ويژه لايحه امسال به بخش بهداشت گفت: در بند ب ماده 34 برنامه پنجم، دولت مكلف شده 10درصد درآمد يارانه ها را به حوزه سلامت اختصاص دهد و 60 هزار ميليارد ريال نيز براي اجراي بند ب قيد شده است و به نوعي با اجراي اين بند بيماران به صورت شبه رايگان درمان خواهند شد.
وي افزود: بديهي است در لايحه تقديمي دولت به مجلس نقاط قوت و ضعف زيادي وجود دارد و موافقت كليات به معني بدون عيب و نقص بودن لايحه بودجه نيست.
ادياني راد تاكيد كرد: بهتر است نمايندگان نظرات خود را پيرامون لايحه بودجه در بررسي جزئيات بيان كنند چرا كه مخالفت با كليات تا به حال سابقه نداشته و دور از ذهن است كه چنين موضوعي در آينده نيز اتفاق بيفتد.
ادياني راد با بيان اينكه تصويب نشدن كليات لايحه بودجه را به صلاح كشور نمي دانم، گفت: بسياري از نقاط ضعفي كه در لايحه تسليمي دولت به مجلس وجود داشت در كميسيون تلفيق رفع شده است، مانند تقليل درآمد دولت از هدفمندسازي يارانه ها به 66 هزار ميليارد تومان كه كار شايسته اي بود.
توجه ويژه بودجه 91 به بيمه بازنشستگي و بخش كشاورزي
نيره اخوان نماينده مردم اصفهان نيز در موافقت با لايحه بودجه گفت: در بودجه 91 براي اولين بار بيمه بازنشستگي 60 ساله ها با 10 سال پرداخت و براي خانم ها 55 سال در نظر گرفته شده و كساني هم كه زير 10 سال سنوات دارند بر پرداخت يكجاي حق بيمه مي توانند خودشان را بازنشست كنند.
نيره اخوان نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي ضمن موافقت با كليات بودجه 91 با اشاره به استخراج بي رويه همسايگان از ميادين مشترك گاز و نفت گفت: توجه به اجراي طرح هاي بالادستي نفت و گاز در ميادين مشترك يكي از نكات مثبت بودجه امسال است.
وي افزود: همچنين اختصاص 5/3 ميليارد دلار براي تقويت بنيه دفاعي و صنايع دفاعي از مازاد درآمد نفت يكي از نقاط مثبت اين لايحه به شمار مي رود.
نماينده مردم اصفهان مشخص شدن درآمد دولت از هدفمندسازي يارانه ها با عدد و رقم را يكي از نقاط قوت لايحه بودجه دانست و گفت: خوشبختانه در كميسيون تلفيق درآمدهاي مختلف دولت از هدفمندسازي يارانه ها در بخش بهداشت، توليد و همچنين يارانه نقدي خانوارها مشخص شده بنابراين دولت نمي تواند اين درآمدها را در جاي ديگر صرف كند.
وي توجه به بخش كشاورزي را يكي ديگر از نقاط مثبت لايحه 91 دانست و تصريح كرد: در بخش كشاورزي در بند 2 لايحه براي احداث آب بندها، احداث شبكه هاي آبياري و زهكشي 75درصد براي دولت و 15درصد سهم براي كشاورزان در نظر گرفته شده و همچنين كمك هاي بلاعوض جهت نهاده هاي كشاورزي همچون كود و سم در اين بند پيش بيني شده است.
اخوان با اشاره به توجه ويژه لايحه امسال به بخش زنان و خانواده و بيمه آنان گفت: توجه به ايثارگران براساس برنامه پنجم توسعه و همچنين اختصاص وام 4درصد به آنان كه در سنوات گذشته 12درصد بود از جمله نكات مثبت اين لايحه است.
اعتبارات ويژه جهت گازرساني
به روستاها و شهرها
نماينده مردم بابل نيز با اشاره به برخي ويژگي هاي مثبت بودجه 91 گفت: تخصيص اعتبار ويژه جهت گازرساني به شهرها و روستاها يكي از امتيازات مثبت بودجه امسال است كه در صورت تصويب قدم بزرگي براي بهره مند شدن شهرهاي كم جمعيت از گاز طبيعي خواهد بود.
علي كريمي فيروزجايي نماينده مردم بابل در موافقت با كليات لايحه بودجه 91 گفت: مخالفت با كليات بودجه وقت تلف كردن است چرا كه مجلس رو به پايان است و مجلس بعدي نيز در چند ماه اول متوجه مسائل خودش است و نمي تواند بودجه را بررسي كند.
وي با بيان اينكه مجلس نبايد در خلأ تصميم گيري كند، گفت: بودجه اشكالات و ايراداتي هم در لايحه تقديمي دولت و هم در چكش كاري هايي كه در كميسيون تلفيق شده است دارد اما بهتر است اين وقت مجلس براي رفع اشكالات جزئيات لايحه صرف شود.
وي با بيان اينكه كميسيون تلفيق در سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني به بخش كشاورزي، صنعت، تعاون و معدن توجه خاصي داشته است، گفت: در اين لايحه توجه خاصي به بخش توليد كشاورزي و صنعت و معدن شده و در بخش نهاده هاي كشاورزي نيز همچون كود و سم مقرر شده است كه با قيمت غيريارانه اي در اختيار كشاورزان قرار گيرد.
اخطارهاي پي درپي به عدم ارائه سقف درآمد و هزينه لايحه بودجه
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي اخطارهاي متعددي را به عدم ارائه سقف هزينه ها و درآمد لايحه بودجه اعلام كرده و خواستار توقف بررسي كلي آن در صحن علني مجلس شد.
در ادامه جلسه روز چهارشنبه مهدي فنايي با اعلام اخطار اصل 52 قانون اساسي خطاب به لاريجاني گفت: جناب عالي در توضيحات خود اعلام كرديد كه درآمدها و هزينه بودجه سالانه هنوز قطعي نيست. بنابراين لايحه بودجه قابل ارائه به صحن نيست. نماينده مردم نهاوند در مجلس شوراي اسلامي افزود: لايحه بودجه مهمترين قانون بالادستي كشور است و زماني كه با سند چشم انداز سازگاري نداشته باشد، مشكلاتي را براي كشور به وجود خواهد آورد.
لاريجاني اخطار فنايي را وارد ندانست.
مصطفي كواكبيان با اعلام تذكر و اخطار نسبت به عدم ارائه قرائت كميته تحقيق تفحص و امنيت ملي از ايرانيان خارج از كشور انتقاد كرد.
وي همچنين در خصوص اخطار خود گفت: نماينده ديوان محاسبات در كميسيون تلفيق اعلام كرده بودجه نويسي موجود امكان هرگونه نظارت را سلب مي كند.
وي عنوان كرد: چطور مي توان كليات لايحه بودجه اي را تصويب كرد كه ديوان محاسبات قادر به نظارت در آن نيست.
رئيس مجلس در پاسخ به اخطار كواكبيان گفت: اظهارات شما اخطار نيست بلكه مخالف با كليات لايحه است. شما مي توانيد به عنوان مخالف وقت صحبت بگيريد.
همچنين محمدرضا خباز با اعلام اخطار اصل52 گفت: مجلس در حال بررسي كليات لايحه اي است كه هنوز مبلغ پيشنهادي آن در درآمدها و هزينه ها مشخص نشده است.
لاريجاني گفت: سقف درآمدها و هزينه هايي كه در كميسيون تلفيق به تصويب رسيده در همان حدودي بوده است كه در لايحه دولت بوده است.
در ادامه احمد توكلي رئيس مركز پژوهش ها با اعلام تذكر ماده 216 در خصوص رسيدگي لايحه بودجه در كميسيون تلفيق گفت: كميسيون تلفيق بايد گزارش نهايي خود را امروز به صحن ارائه مي كرد.
وي با تأكيد بر اينكه اين گونه اقدامات نبايد بدعت شود و هر سال گزارش تلفيق ناقص تر از سال گذشته به صحن ارائه مي شود گفت: گزارش تلفيق مجلس نهايي نيست بنابراين قابل بررسي نيز نخواهد بود.
آغاز دومين جلسه بررسي بودجه با 135صندلي خالي
دومين جلسه بررسي بودجه 1391كل كشور پس از تنفس 3 ساعته نمايندگان ساعت 15بعدازظهر ديروز در حالي آغاز شد كه 135نماينده در مجلس حضور نداشتند.
لايحه بودجه در جهت بهبود فضاي كسب و كار نيست
جعفر قادري عضو كميسيون برنامه و بودجه در ادامه جلسه علني بعدازظهر ديروز مجلس شوراي اسلامي ضمن مخالفت با كليات لايحه بودجه 91 و وارد دانستن ايرادات متعدد به بودجه نويسي، گفت كه در لايحه بودجه امسال در جهت بهبود فضاي كسب و كار اقدام خاصي صورت نگرفته است.
وي افزود: با وجود اينكه دو ماه از سال گذشته و در روزهاي آخر مجلس هشتم هستيم، شايد راي منفي به كليات به صلاح نباشد اما به هر حال اشكالاتي در بودجه نويسي وجود دارد. ضمن اينكه كارهاي خوبي هم در كميسيون انجام شده و برخي ايرادات جدي در اين رابطه برطرف شده است.
بودجه واقعي تر شده است
يك عضو كميسيون اقتصادي در مجلس با بيان اينكه محور اصلي بودجه سال 90، رسيدن به رشد هشت درصدي است، اظهار كرد: بودجه سال جاري واقعي تر شده است و بسياري از هزينه هاي بالا از آن حذف شده اند.
موسوي لارگاني در موافقت با كليات بودجه 91 گفت: نارضايتي خود و برخي همكاران را از اينكه بودجه سال جاري در نيمه دوم ارديبهشت ماه تصويب مي شود ابراز مي دارم چرا كه اين تاخير به هر دليلي موجب بي انضباطي مالي در كشور شده است. اميد است با عمل به قانون توسط دولت و مجلس، امسال سال آخري باشد كه بودجه يك سال، در همان سال به تصويب مي رسد.
وي با بيان اينكه محور اصلي بودجه سال 91، رسيدن به رشد هشت درصدي است، تصريح كرد: با اين حال مي توان شاهد افزايش سهم بهره وري در رشد اقتصادي، كاهش نرخ بيكاري و توسعه عدالت بود.
موسوي لارگاني خاطرنشان كرد: نشان ديگر واقعي تر شدن بودجه سال جاري اين است كه دولت هر سال هزينه هاي بالايي را در لايحه بودجه اختصاص مي داد كه سال جاري از آن پيشنهادها صرف نظر كرده و به دليل اتمام دولت در سال آينده قصد دارد پروژه هاي ناتمام را به ثمر برساند.
در ادامه جلسه ديروز مهرداد لاهوتي كه به عنوان مخالف لايحه بودجه در صحن مجلس سخن مي گفت اين پرسش را مطرح كرد كه چه ميزان از تكاليف سال اول برنامه پنجم توسعه كه توسط همين مجلس تصويب شده است در بودجه آمده است. نماينده مردم لنگرود ادامه داد: عدم توجه به بودجه عمراني از اشكالات بودجه امسال است.
كاظم دلخوش نماينده صومعه سرا نيز به عنوان نماينده موافق كليات بودجه گفت: بودجه براساس زمان حال نوشته مي شود.
وي ادامه داد: امروز بايد قطعاً بودجه نوشته شود و هر اندازه تأخير در كليات بودجه صورت گيرد مردم متضرر مي شوند.
در ادامه جلسه نادران به عنوان مخالف كليات لايحه بودجه پيشنهاد كرد: جزئيات هدفمندي يارانه ها و جداول در صحن علني مجلس بررسي شود. وي افزود: ما امروز با يك بودجه استنباطي مواجهيم و حجم نقدينگي و تورم در اين بودجه افزايش خواهد يافت.
در ادامه جلسه علني ديروز مجلس عزت الله دهقاني نماينده مردم دورود و ازنا توجه لايحه بودجه به اقشار آسيب پذير را از نقاط مثبت لايحه دانست و گفت: اگر اين گزارش بودجه در آذرماه هم مي آمد قابل دفاع بود و اكنون هم بايد به آن راي داد.
تصويب كليات بودجه 91
كليات لايحه بودجه 91 كه بررسي آن از صبح ديروز در صحن علني مجلس آغاز شده بود با 128 راي موافق نمايندگان مجلس تصويب شد.
رسيدگي به كليات لايحه بودجه 1391 كل كشور پس از سخنراني 20 نماينده موافق و مخالف و اظهارات محمدمهدي مفتح سخنگوي كميسيون تلفيق و ابراهيم عزيزي معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور به عنوان نماينده دولت به پايان رسيد و با راي اكثريت نمايندگان مجلس تصويب شد.
نمايندگان مجلس با 128 راي موافق، 40 راي مخالف و 21 راي ممتنع از مجموع 204 نماينده حاضر در صحن علني پارلمان، كليات لايحه بودجه 1391 كل كشور را تصويب كردند.
سقف لايحه بودجه 91 هنوز مشخص نيست.


نوشته شده در   پنجشنبه 21 ارديبهشت 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode