مردم دیروز با رایهایشان باز هم برای این توانمندی قدمهای مستحکمی برداشتند. اما اکنون بعد از انتخابات، آقای رئیسجمهور آینده! اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا! الان نوبت شماست آیا شما هم به اندازه مردم (به رغم همه مشکلات و محدودیتها) پای نظام و رهبری ایستادهاید؟ مردم دیروز میدانداری کردند. اکنون نوبت شماست؛ چرا که «به عمل کار برآید، به سخندانی نیست.»
به گزارش ایسنا، روزنامه خراسان در ستون یادداشت روز خود نوشت: «به فضل الهی روز جمعه مردم بر خلاف خواست دشمنان، دوباره به ایران و جمهوری اسلامی آبرو میدهند و همه قشرها با سلیقههای متفاوت سیاسی به میدان میآیند و همچون تشییع حاج قاسم سلیمانی به انتخابات نگاهی فراتر از سلیقه های سیاسی خواهند داشت.» این جمله بخشی از فرمایشهای رهبر معظم انقلاب بود که چهارشنبه شب ایراد فرمودند. هنوز آمار رسمی میزان مشارکت در انتخابات اعلام نشده است اما همین میزان حضور مردم در میان انبوهی از گلایهها درباره گرانی و دیگر مشکلات هم به حق قابل تقدیر و ستودنی است. اکنون و در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا مردم ایران بیمهنامه جمهوری اسلامی را بار دیگر تمدید کردند و دوباره به کشور آبرو دادند. این روزها تورم و بیکفایتی برخی مدیران بیداد میکند، گلایههای به حق معیشتی فراوان است و بسیاری نیز در جریان صلاحیتها، انتقادات فراوانی داشتند اما راه حل را قهر با صندوقهای رای ندیدند و روز انتخاب که فرا رسید همه در دفاع از آرمانهای نظام به وحدت توصیفناپذیری در نظر و عمل رسیدند و عِرق ملی و انقلابی خود را به رخ دشمنان کشیدند؛ آن هم در منطقهای که به فرموده رهبر انقلاب «بعضی از کشورهایش در میانه قرن ۲۱ هنوز به شکل قبیلهای اداره میشوند و بوی انتخابات هم به آنها نرسیده؛ به طوری که مردمشان فرق صندوق رأی و صندوق میوه را نمیدانند.»
دیروز دوباره مانور جمهوریت تکرار شد. به فرموده رهبر انقلاب «سابقه ندارد که دو ماه بعد از پیروزی انقلاب یک رفراندوم عمومی برای انتخاب شیوه حکومت و نظام حکومتی انجام بگیرد اما این به همت امام در ایران اتفاق افتاد.» و این روندی است که در تمام ۴۲ سال گذشته برقرار بوده و انقلاب اسلامی گام به گام، با تکیه بر آرای مردم (به رغم برخی کاستیها و حتی تبعاتی هم که داشته) جلو رفته است. این حضور و قدرتنمایی را میتوان از مناظر گوناگون نگریست.
اول این که حضور مردم ایران پای صندوق رای برای تعیین سرنوشت کشور، استمرار نظام مردمسالاری و جاریبودن رای مردم در تعیین سرنوشت کشور است. انتخابات پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره موجب تقویت پایههای مردمسالاری شده و میدان را برای فعالیت سلایق جدید باز کرده است.
دوم این که برگزاری آرام و امن انتخابات نشاندهنده ثبات سیاسی یک کشور است. بدون شک در این ثبات مردم نقش اصلی را ایفا می کنند. آن جایی که حضور مردم و مشارکت باشکوه آنها در سرنوشتشان در بستر یک کشور امن، نه تنها خود باعث قدرتافزایی برای کشور میشود بلکه باعث تثبیت امنیت و آرامش نیز میشود.
سوم این که ساختن ایران نه یک پروژه حزبی و جریانی بلکه یک پروژه کلان است که نیاز به مشارکت همه جریانها و احزاب و گرایشها دارد. تکتک مردمی که دیروز رای دادند با برگههای رای خود مسیر ساخت ایران را رفتهاند؛ کما این که آنها با تحمل مشکلات و صبوری در برابر فشارها نیز همیشه در کنار مسئولان کشور بودهاند. لذا انتظار از کسی که دیروز با رای مردم انتخاب شده این است که به میان مردم برود و منطبق بر نیازها و خواستههای عینی آنها برنامههای کشور را مدیریت کند. چهارم این که حتی اگر بخواهیم از منظر بینالمللی و منطقهای به ایران نگاه کنیم، ایران را کشوری خواهیم یافت که به یک قدرت موثر و بازدارنده تبدیل شده است. آن چنان که در حوزه قدرت سخت، نفوذ و جایگاه ایران غیر قابل مقایسه با دهههای پیشین و نیز بالاتر از بسیاری از کشورهاست؛ قدرتی که غرب و متحدان منطقهایاش تصور میکردند با ایجاد بحرانهای پس از بیداری اسلامی ممکن است فروکاسته شود اما به مدد فرماندهی دقیق و حکیمانه در عرصههای منطقهای و مجاهدتهای شخصیتی همچون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، ایران نهتنها توانست مرزهای پهناور خود را از لوث وجود اشرار و تروریستها پاک کند بلکه با حضور به موقع خود در عراق و سوریه به عنوان کانونهای تولید و توزیع ناامنی عملا نقش اصلی را در ایجاد امنیت در منطقه داشته است. امروز در منطقهای که روزی آمریکاییها و صهیونیستها عربده مستانه میکشیدند و اجرای نقشه «نیل تا فرات» را در دستور کار داشتند، جبهه مقاومت با محوریت ایران شکل گرفته است که سخت عرصه را بر دشمن نابکار و متجاوز تنگ کرده و رویاهای تجاوزکارانه او را به کابوس مبدل کرده است؛ تا آن جا که مثلا رژیم غاصب قدس شریف درباره آینده و ادامه حیات خود علنا اظهار نگرانی میکند. بنابراین ادامه این قدرتافزایی و حضور پرقدرت نیازمند اقتدار درونی کشور و توانمندی از درون است.
مردم دیروز با رایهایشان باز هم برای این توانمندی قدمهای مستحکمی برداشتند. اما اکنون بعد از انتخابات، آقای رئیسجمهور آینده! اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا! الان نوبت شماست آیا شما هم به اندازه مردم (به رغم همه مشکلات و محدودیتها) پای نظام و رهبری ایستادهاید؟ مردم دیروز میدانداری کردند. اکنون نوبت شماست؛ چرا که «به عمل کار برآید، به سخندانی نیست.»