ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 6 مرداد 1403
شنبه 6 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 3 آبان 1393     |     کد : 79782

با چه کسانی همنشین شویم

از راه دوستی و معاشرت، خلق‌وخوها، فضیلت‌ها و عادات انسان شکل می‌گیرد و انسان‌هایی که با یکدیگر معاشرت می‌کنند خواه ناخواه همسان و همرنگ می‌شوند.

از راه دوستی و معاشرت، خلق‌وخوها، فضیلت‌ها و عادات انسان شکل می‌گیرد و انسان‌هایی که با یکدیگر معاشرت می‌کنند خواه ناخواه همسان و همرنگ می‌شوند.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تعلیمات اسلامی همواره بر همنشینی و دوستی و معاشرت با نیکان، شایستگان، خردمندان و تهذیب شدگان توصیه شده است. اگر انسان نزد مربیان و استادان بااخلاق و باتدبیر باشد روال زندگی‌اش شکل دیگری می‌گیرد.

خداوند در آیه 9 سوره توبه می‌فرماید: مردان و زنان مومن، دوستان (و یار و یاور) یکدیگرند.

امام علی (ع) در حدیثی در رابطه با این‌که انسان با پرهیزگاران همنشین شود، می‌فرمایند: با دانشمندان همنشین باش، تا دانشت افزون گردد و خوب تربیت شوی،و جانت از ناهنجاری‌ها پاک گردد.

امام سجاد (ع) با سفارش به این‌که با صالحان معاشرت کنید، فرموده‌اند: نشست و برخاست با صالحان (و معاشرت با مردمان صالح و شایسته و درست‌اندیش و درست کردار...‌)، انسان را به "صالح" شدن و شایسته گشتن تشویق می کند.

یکی دیگر از همنشینان انسان باید بینوایان و افتادگان باشد. در این رابطه حضرت علی (ع) می‌فرمایند: اهل ایمان، با این نشانه‌ها شناخته می‌شود: راستگویی، امانت‌داری، وفای به عهد و پیمان، رسیدگی به خویشان، مهربانی با ضعیفان و... (و نشست و برخاست با آنان).

یکی دیگر از همنشینان انسان، خردمندان و عقل‌مداران هستند. در این رابطه امام حسین (ع) می‌فرمایند: از نشانه‌های مقبولیت انسان،‌ نشستن (و معاشرت داشتن)، با مردمان عاقل و خردمند است.

امام علی (ع) در رابطه با این‌که با کریمان و سخاوتمندان همنشین شوید، می‌فرمایند: دوستی با مردم کریم (و آقا) و سخاوتمندان را از دست مده، هر چند از عقل و فهم آنان بهره چندانی نبری.

پی نوشت:

سوره توبه،‌ آیه 9

غررالحکم /165

تحف‌العقول /283

تحف‌العقول /211

تحف‌العقول/247

اصول کافی 2/638

منبع: الحیات، محمدرضا حکیمی


نوشته شده در   شنبه 3 آبان 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode