ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
 
  جستجو در سایت
 
 
اوقات شرعی تبریز
۱:۵۵ مانده تا اذان صبح   
۰۳:۳۶:۲۵اذان صبح
۰۵:۱۸:۴۷طلوع خورشید
۱۲:۲۱:۴۸اذان ظهر
۱۹:۲۳:۴۸غروب خورشید
۱۹:۴۴:۵۵اذان مغرب
اوقات به افق :
اوقات با اختلاف ۲± دقیقه
   
 
تاریخ : دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۳     |     کد : ۷۹۳۴۳

عید غدیر خم از نگاه امام خمینی(ره)

در آموزه های دینی از عید غدیر خم به عنوان عیدالله الاکبر یاد می شود و امام خمینی(ره) معتقد است که این عید فقط برای چراغانی نیست بلکه روش پیروی را به مسلمانان آموزش می دهد.

در آموزه های دینی از عید غدیر خم به عنوان عیدالله الاکبر یاد می شود و امام خمینی(ره) معتقد است که این عید فقط برای چراغانی نیست بلکه روش پیروی را به مسلمانان آموزش می دهد.

هجدهم ذیحجه سال دهم هجرت که پیامبر اکرم(ص) به فرمان الهی حضرت علی(ع) را به عنوان ولی و سرپرست همه مسلمانان معرفی می کند، نقطه عطفی در تاریخ اسلام است و اکنون پس از گذشت قرن ها، شیعیان در چنین روزی با اذکار و اعمال سفارش شده از سوی ائمه معصومین(ع) با مولا و امام خود تجدید پیمان می کنند.


در چنین روزی که پیامبر آخرین مناسک حج خود را به پایان رسانده بود و به سمت مدینه حرکت می کرد، امین وحی بر او نازل شد و او را از طرف خدا مامور کرد تا ماموریت خود را با معرفی حضرت علی(ع) به عنوان ولی و سرپرست مسلمانان به پایان ببرد.

حضرت امام خمینی (ره) معتقد است که غدیر منحصر به آن زمان نیست و زنده نگه داشتن آن فقط برای چراغانی و قصیده‏خوانی نیست بلکه مساله این است که به ما یاد بدهند که چطور باید تبعیت کنیم.

ایشان در این زمینه افزودند: مساله غدیر، مساله‏ای نیست که بنفسه برای حضرت امیر یک مساله‏ای پیش بیاورد، حضرت امیر مساله غدیر را ایجاد کرده است و آن وجود شریف که منبع همه جهات بوده است، موجب این شده است که غدیر پیش بیاید. غدیر برای ایشان ارزش ندارد؛ آن که ارزش دارد خود حضرت است که دنبال آن ارزش، غدیر آمده است.

به اعتقاد امام خمینی(ره) نصب حضرت امیر به خلافت این طور نیست که از مقامات معنوی حضرت باشد و مقامات معنوی آن حضرت اینگونه بوده که غدیر پیدا شود و تجلیل از غدیر نه از آن جهت است که حکومت یک مساله‏ای است بلکه اقامه عدل مورد نظر بوده است.

ایشان افزودند: آن چیزی که حضرت امیر(ع) و اولاد او می‏توانستند در صورتی که فرصت بهشان بدهند، اقامه عدل را به آن طوری که خدای تبارک و تعالی رضا دارد انجام بدهند، اینها هستند، لکن فرصت نیافتند.

بنیانگذار جمهوری اسلامی همچنین زنده نگه داشتن این عید را در این موضوع دانستند که ما یاد بگیریم که چطور باید تبعیت کنیم و یاد بگیریم که غدیر منحصر به آن زمان نیست. بلکه غدیر در همه اعصار باید باشد و روشی که حضرت امیر در این حکومت پیش گرفته، باید روش ملت ها و دست‏اندرکاران باشد.


نوشته شده در   دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۳  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode
 
بارگذاری ...