روبات- اوتيسم بيمارياي است كه در هر يك كودك از 110 كودك شناسايي ميشود .
و محققان در تلاشند براي پر كردن خلأهاي درماني موجود، رباتهاي شبهانساني را براي برقراري ارتباط با اين كودكان توليد كنند.
به گزارش مهر، Bandit نام رباتي است كه محققان دانشگاه كاليفرنياي جنوبي در ساخت آن از انسانها الگوبرداري كردهاند اما بهگونهاي ساخته شده كه كاملا مصنوعي بهنظر برسد تا كودكان اوتيسمي با قطع رابطه با جهان واقعي بهراحتي بتوانند با ربات ارتباط برقرار كنند.
درحاليكه حتي نزديكترين خويشاوندان در ارتباط با مبتلايان به اوتيسم مشكلات فراواني دارند، بهنظر ميرسد ربات Bandit بسيار تاثيرگذار عمل كرده و قدرت برقراري ارتباط با اين كودكان را دارد. دوربينهايي كه به جاي چشمهاي ربات كار گذاشته شدهاند، از توانايي حركتي محدودي برخوردارند اما براي كودكان اوتيسمي اين ربات چهرهاي كاملا قابل اعتماد دارد كه ميتوان به آن نزديك شد. همين ويژگي انگيزهاي براي اوتيسميها خواهد بود تا در سطحي مؤثر با ربات ارتباط برقرار كنند.
Bandit از حسگرهاي مادونقرمز و دوربينهاي تصويربرداري براي محاسبه فعاليتهاي مغزي كودكان اوتيسمي استفاده كرده و آنها را تشويق به برقراري ارتباط ميكند. اين ربات با اهداف درماني و استفاده بهعنوان همبازي قابل اعتماد براي كودكان اوتيسمي ساخته شده است.
براساس گزارش پاپساينس، درحال حاضر Bandit بهگونهاي برنامهريزي شده است كه تنها حالات حسي سادهاي را در چهره خود نمايان سازد و محققان در تلاشند توانايي تصميمگيريهاي پيچيده را در واكنش نسبت به رفتارهاي كودكان بيمار در ربات بهوجود آورند.