ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 6 مرداد 1403
شنبه 6 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 31 تير 1393     |     کد : 75626

محققان درباره خوشبختی چه می‌گویند؟

محققان تعاریف جدیدتری از خوشبختی ارائه کرده­، درمورد شیوه ­هاي دستیابی به آن توصیه‌هایی مطرح ساخته­ اند. به ­منظور درک کیفیت خوشبختی...

محققان تعاریف جدیدتری از خوشبختی ارائه کرده­، درمورد شیوه ­هاي دستیابی به آن توصیه‌هایی مطرح ساخته­ اند. به ­منظور درک کیفیت خوشبختی، پرسیده ­اند: «فرد خوشبخت باید چه تعداد تجربیات خوب در مقابل تجربیات بد داشته باشد؟» شايد مفهوم خوشبختی این ا­ست­ که وقتی تجربیات خوب و بد زندگی را كنار هم قرار دهيم، تجربیات خوب­مان بیشتر باشد.

سیدافشین طباطبایی،پژوهشگر مسائل اجتماعی در روزنامه آرمان نوشت:بشر برای یافتن معنا در زندگی باید خلاقیت، نوآوری و سازند­گی از خود نشان دهد یا در زیبایی‌های طبیعت غوطه­ور شود یا به­ عالم هنر پناه برد. خوشبختی شايد نسبت عملی شدن خواسته­ های درونی انسان است، به ­­­دست‌نيافته‌هايش.

وقتی ما به‌‌نوعی خواسته ­های خود را محقق شده می­بینیم، احساس خوشحالی می‌کنیم؛ حال برای اینكه همیشه خوشحال بمانیم دو راه پیش­رو داریم: 1- مرتب مواردی را به فهرست خواسته‌های خود اضافه کنیم.2 - توقعات و امیال خود را کاهش دهیم.

محققان تعاریف جدیدتری از خوشبختی ارائه کرده­، درمورد شیوه ­هاي دستیابی به آن توصیه‌هایی مطرح ساخته­ اند. به ­منظور درک کیفیت خوشبختی، پرسیده ­اند: «فرد خوشبخت باید چه تعداد تجربیات خوب در مقابل تجربیات بد داشته باشد؟» شايد مفهوم خوشبختی این ا­ست­ که وقتی تجربیات خوب و بد زندگی را كنار هم قرار دهيم، تجربیات خوب­مان بیشتر باشد.

تجربیات خوب می­تواند شامل: شغلی دلخواه، همسری خوب و همراه، سرگرمی‌ها و تفریحات خوشایند، خاطرات دل­پسند، روابط پر از محبت و علاقه میان اعضای خانواده، تولد فرزند جدید، ملاقات و آشنایی با دوستان و همکاران خوب، سفر و... که موجب رضایت خاطر، و خشنودی درونی مي­شوند، باشد.

برای داشتن احساس خوشحالی می­توانیم توجه و تمرکز خود را روي اتفاقات خوب و مثبت افرایش دهیم. بايد بیاموزیم که چگونه از کوچک­ترین موفقیت­ها لذت ببریم و از اهمیت آنها در زندگی­مان آگاه شویم و برای به حداقل رساندن موارد منفی بیش­تر سعی نماییم.

وقتی بر لحظه­ های بزرگ زندگی تاکید و تمرکز کنیم، احتمال شکست و ناامیدی را کاهش می­دهیم و از انواع خوشی­هایی که در زندگی داریم سرشار می‌شویم و احساس خوشبختی می­کنیم.

اطلاعاتی­ که پژوهشگران از افرادی در گروه­های سنی، اقتصادی، تحصیلی و فرهنگی مختلف به­دست ‌آورده­اند، حاکی از این­ است ­که می­توان اقداماتی به منظور افزایش رضایت از زندگی بهتر و دستیابی به خوشبختی انجام داد.

به ­منظور تشریح این موارد از چهار گروه، شامل زبده ­ترين پژوهشگران سوال‌هاي به این مضمون پرسیده شد:

1- تعریف شما از خوشبختی چیست؟

2- بهترین راه­ها برای رسیدن به خوشبختی کدام­اند؟

3- چه کسانی خوشحال­تر و خوشحال­ترین­ اند؟

4- چه عواملی برخلاف تصور باعث دور شدن ما از خوش­بختی می­شوند؟

5- آیا تعریف خوشبختی در سال­های اخیر عوض شده است؟

با وجود اینکه هرکدام از این چهار گروه(متخصص علوم اجتماعي و روانشناسي) روي افراد متفاوتی مطالعه کرده بودند، اما پاسخ­ها بسیار مشابه بود كه نتيجه­ آنها را مي­توان در چهار گروه جمع­بندي كرد:براساس مطالعات و مصاحبه‌های انجام شده، خوشبختی فقط به ­دلیل وقایع خوب و مثبت در زندگی ایجاد نمی­شود؛ بلکه تا حد زیادی به ­خود ما بستگی دارد. این ما هستیم که می‌توانیم این وقایع خوب را ایجاد و روند اتفاقات را هدایت کنیم.

منبع:روزنامه آرمان


نوشته شده در   سه شنبه 31 تير 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode