یک متخصص تغذیه گفت:« زور و التماس در هنگام غذا دادن به کودکان باعث تخریب تکامل روحی و بی هویتی وی می شود.»
دکتر ناصر کلانتری در گفتگو با «سلامت نیوز»، اظهار داشت:«تماس پوست با پوست و تغذیه نوزاد با شیر مادر در همان ساعت ابتدایی تولد از حقوق بین المللی نوزاد است که این فرهنگ باید در بیمارستانها نهادینه شود.تغذیه با شیر مادر در همان ساعت اولیه تولد زمینه ساز تکامل رشد روحی و روانی نوزاد در بزرگسالی است.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:«از بدو تولد تا 6 ماهگی تغذیه تنها با شیر مادر به همراه روزی 20 قطره ویتامینA.D است و حتی آب ساده نباید به نوزاد داده شود.بنا به توصیه سازمانهای حمایت از کودکان و شیرخواران تغذیه کودک تا 6 ماهگی تنها باید انحصاری با شیر مادر باشد.»
وی ادامه داد:«بعد 120روزگی همراه شیر مادر باید غذای کمکی مثل فرنی آرد برنج که حساسیت زایی کمتری دارد به نوزاد داده شود.در هفته دوم حریره بادام و در هفته سوم می توان از غذای کمکی سوپ گوشت و برنج و انواع سبزیجات به غیر از اسفناج استفاده کرد.از ماه 7 به بعد می توان به کودک آب جوشیده به همراه 15 قطره آهن و ویتامین A.D داد که این قطرهها تا 2سالگی ادامه می یابد.»
وی افزود:«در ماه هشت انواع پوره سیب زمینی،کدو و میوه، تخم مرغ و آب میوه به دستور غذایی کودک همراه شیر مادر اضافه میشوداز ماه 9 و 10 غذاهای کودک سفت میشود و میتوان کته به همراه گوشت چرخ کرده،بیسکوییت، نان و سوپ لوبیا به کودک داد.تا دو سال میوه های رنگدانه دار مثل انواع توت، آلبالو، گیلاس،کیوی و خربزه و اسفناج به دلیل حسایست زا بودن نباید به کودکان داده شوند.»
وی با یبان اینکه گوشت موجود در سوپ باعث افزایش میزان جذب آهن گیاهی در بدن میشود افزود:«به منظور تأمین میزان آهن مورد نیاز بدن کودک میتوان از سوپ سبزیجات به همراه یک تکه گوشت استفاده کرد.»
این متخصص تغذیه اظهار داشت:«از ماه 11 و 12 کودک وارد سفره غذایی خانواده میشود تا بتواند مهارت درست جویدن را بدست آورد.»
کلانتری تصریح کرد:«رژیم غذایی خاصی برای سنین زیر 3 سال توصیه نمیشود و تنها به دلیل داشتن معده ضعیف باید تعداد وعده های غذایی آنها را افزایش دهیم.»
وی با اشاره به اینکه بی اشتهایی در سنین زیر 3 سال رایج است گفت:«زور و التماس در هنگام غذا دادن باعث تخریب تکامل و بی هویتی و کودک می شود.»