ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 2 مرداد 1403
سه شنبه 2 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 29 تير 1392     |     کد : 56798

تنوع زیاد پرندگان خزنده در دوران کرتاسه

تایسا رودریگز از دانشگاه فدرال اسپریتو سانتو و الکساندر کلنر از موزه ملی دانشگاه فدرال ریودوژانیرو، دو نفر از دیرینه‌شناسان برزیلی هستند که یکی از گسترده‌ترین پژوهش‌های علمی در مورد پتروسورهای دنداندار متعلق به دوران کرتاسه در انگلستان را ارائه کرده‌اند.



تایسا رودریگز از دانشگاه فدرال اسپریتو سانتو و الکساندر کلنر از موزه ملی دانشگاه فدرال ریودوژانیرو، دو نفر از دیرینه‌شناسان برزیلی هستند که یکی از گسترده‌ترین پژوهش‌های علمی در مورد پتروسورهای دنداندار متعلق به دوران کرتاسه در انگلستان را ارائه کرده‌اند.

این مطالعه شامل اطلاعات طبقه بندی شده دقیق، بازشناسی و عکس مربوط به 30 گونه پتروسور بوده است. پتروسورهای مربوط به دوران کرتاسه در انگلستان اولین بار قرن 19 میلادی توسط ریچارد اوون و هری سیلی دو نفر از طبیعت شناسان انگلیسی معرفی شدند.

در آن زمان اطلاعات کمی در مورد تنوع این گروه وجود داشت و فقط براساس بقایای بسیار ناقص این موجودات که عمدتا بخش هایی از منقار و پوزه آنها بود، چندگونه از آنها شناسایی شدند. با این حال فسیل های کشف شده اخیر از پتروسورها نظریه های مربوط به تنوع آنها را به چالش کشیده است.

نتایج جدید نشان می دهد پتروسورهای دوران کرتاسه انگلستان از تنوع قابل توجهی در ظاهر و شکل برخوردار بوده اند. تاج برخی از این گونه های پرنده اندازه و شکل متفاوتی داشته است در حالی که برخی دیگر فاقد این خصوصیت بوده اند.

اغلب آنها دندان های بزرگ در نوک پوزه ای داشته و ماهیخوار بوده و بقیه دندان های کوچکی داشته اند که نشان از منبع تغذیه متفاوت این گروه دارد. پس از بررسی های مجدد، دیرینه شناسان موفق شدند 14 گونه مختلف را که متعلق به حداقل پنج طبقه متفاوت بودند، شناسایی کنند و این نشان می داد تنوع پتروسورها بیش از چیزی است که قبلا و در قرن 19 میلادی توسط طبیعت شناسان انگلیسی شناسایی شده بود.

اکثر این فسیل ها در زمین های کمبریج گرین سند در بخش شرقی انگلستان کشف شده است. این لایه از زمین های گرین سند مهم ترین قسمت برای مطالعه خزندگان پرنده بوده و سوابق گذشته محیط دریایی را در خود بخوبی حفظ کرده است. در اینجا استخوان های فسیل شده دایناسورها که قبلا دفن شده بود دوباره در معرض فرسایش هوا قرار گرفته و سپس در خاک مدفون شده اند. چرخه فرسایش و دفن استخوان ها باید در طول چند سال به​وقوع پیوسته باشد.

با توجه به این ویژگی، جمع آوری پتروسورها از این طبقات زمین شناسی احتمالا نشان دهنده اختلاط گونه های مختلف و تشریح کننده تنوع بالای این خزندگان بوده است.

یکی دیگر از نتایج این تحقیق این بود که این خزندگان انگلیسی از خویشاوندان گونه های کشف شده در شمال شرق برزیل و شرق چین هستند. این موضوع بسیار جالبی است خصوصا با توجه به این که قاره ها در حال حاضر حرکت تدریجی داشته و از هم جدا شده اند.

اگر این حیوانات مهاجر بوده اند انتظار می رود که تمام گونه های کشف شده در رسوبات این منطقه یکی باشند اما نمونه های کشف شده در انگلستان، چین و برزیل، گونه ها و طبقه مخصوص به خود را داشتند. بررسی فسیل های دیگر قاره ها نشان می دهد این گروه از پتروسورها 110 میلیون سال قبل در تمام سیاره زمین گسترش داشتند و از عناصر مهم جانوری در این زمان از دوران کرتاسه بوده و قبل از منقرض شدن در چند میلیون سال قبل، جزو رقبای پرندگان اولیه بوده اند.

physorg / مترجم: آتنا حسن آبادی


نوشته شده در   شنبه 29 تير 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode