امروزه بارگاه ملكوتي و مرقد مطهر حضرت معصومه(س) همچون خورشيدي در قلب شهرستان قم ميدرخشد و همواره فيضبخش و نورافشان دلها و جانهاي تشنه معارف حقاني است.
آن حضرت در واقع بتول دوم و جلوهاي از وجود حضرت زهرا (س) بود. در طهارت نفس امتيازي خاص و بسيار والا داشت كه امام هشتم برادر آن حضرت او را (كه نامش فاطمه بود) معصومه(س) خواند و فرمود:«كسي كه حضرت معصومه (س) را در قم زيارت كند مانند آن است كه مرا زيارت كرده است.»
مقام علمي و عرفاني او در مرحلهاي است كه حضرت رضا (ع) در فرازي از زيارتنامه معروفش به ما آموخته كه در كنار مرقدش خطاب به او بگوييم:
اي فاطمه! در بهشت از من شفاعت كن چرا كه تو در پيشگاه خداوند داراي مقامي بس ارجمند و والا هستي.
بهراستي كه حضرت معصومه(س) همچون جدهاش حضرت زهرا(س) در معيارهاي ارزشي اسلام يكهتاز عرصهها و علم و كمالات و ساختار وجودي او از ديگران ممتاز بود. همانگونه كه پيامبر(ص) در شأن حضرت زهرا(س) فرمود «فداها ابوها» حضرت موسيبنجعفر(ع) نيز در شأن حضرت معصومه(س) فرمود«فداها ابوها».
حضرت معصومه(س) همنام حضرتفاطمه زهراست و در اين نام رازها نهفته است. يكي از رازها اين است كه در علم از رقباي خود پيشي گرفته و ديگر اينكه از ورود شيعيان به آتش دوزخ جلوگيري ميكند.
شخصيتهاي بزرگ دين ارج بسيار والايي براي حضرت معصومه(س) قائل بودند و هستند و او را با حضرت زهرا(س) مقايسه ميكنند.حضرت امام خميني (قدسسره) در قصيدهاي او را با حضرت زهراي اطهر مقايسه كرده و در بخشي از آن ميگويد:
دختر چون این دو در مشیمه قدرت نامد و ناید دگر هماره مقدر
آن یک امواج علم را شده مبدأ وین یک افواج حلم را شده مصدر
آن یک در عالم جلالت، کعبه وین یک در ملک کبرایی، مشعر
لم یلدم بسته لب وگرنه بگفتم دخت خدایند این دو نور مطهر
آن یک خاک مدینه کرد مزین صفحه قم را نمود این یک انور
خاک قم این کرد از شرافت جنت آب مدینه نموده آن یک کوثر
حجتالاسلام عبدالمقيم ناصحي- همشهري انلاين