ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 7 آذر 1403
چهارشنبه 7 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 11 آذر 1391     |     کد : 46640

جوهره انقلاب، اسلام، شورا و مبارزه با استعمار است/ پاسخ امام به رئیس ساواک

نظریه سیاست و حکومت امام خمینی(ره) براساس سه رکن به وجود آمد و انقلاب نیز بر این سه رکن استوار گردید. این سه رکن عبارتنداز: اسلام، نظام شورایی و مبارزه با استعمار. جوهره اصلی انقلاب ایران را همین سه اصل فوق تشکیل می دهند.

خبرگزاری مهر ـ  نظریه سیاست و حکومت امام خمینی(ره) براساس سه رکن به وجود آمد و انقلاب نیز بر این سه رکن استوار گردید. این سه رکن عبارتنداز: اسلام، نظام شورایی و مبارزه با استعمار. جوهره اصلی انقلاب ایران را همین سه اصل فوق تشکیل می دهند.
با وجود اینکه چندین سال از انقلاب اسلامی ایران می گذرد، هنوز هم توجه، جذابیت و تجزیه و تحلیل منطقه ای و بین المللی و خبرهای جدید و جالب توجه خبرگزاریها، درباره انقلاب ایران است و مفهوم این مطلب این است که این انقلاب، یک انقلاب موقت و پدیدآورنده پاره ای از مقررات و قوانین در کشور نیست، بلکه این انقلاب اندیشه ای بود که اثرات آن متوجه ملتهای اقصی نقاط جهان شد و امروز ما شاهد این تأثیرات انقلاب در جهان می باشیم. انقلاب ایران یک تجربه اجتماعی ـ سیاسی و اصولی نوین است که جنبه ها و دیدگاه های جدیدی را مورد بررسی قرار داده است.

سرنگون ساختن نظام سلطنتی قدرتمند و با حاکمیتی طولانی و از بین بردن پایگاه مؤثر آمریکا در منطقه کار ساده ای نیست. برقراری نظام جمهوری اسلامی در یک کشور با نظام سلطنتی، قطعا یک واقعه و شاهکار بسیار بزرگ است و تغییر کلی نظام سیاسی ـ اجتماعی ایران به جمهوری اسلامی یک پیشرفت بسیار مهمی به حساب می آید. این انقلاب بی شک نتیجه بصیرت عملی و پختگی فکری و سیاسی و استقلال اندیشه ای و فکری امام خمینی(ره) است.

دو مفهوم شخصیت و اندیشه، لازم و ملزوم یکدیگرند که اگر نظریه و اندیشه، توانا و مؤثر باشند، اما شخصیت غیر علمی و ضعیف باشد در کالبد عمل نمی گنجد و عکس آن اگر شخصیت، بسیار مؤثر و با نفوذ باشد اما فاقد ایده، استقلال فکری و نیز فاقد تدبر لازم باشد، نمی تواند به اهداف خود جامه عمل بپوشاند و با گذشت زمان اعتبار خود را از دست داده و در یک شخصیت طوفانی جدید گم می شود، اما اگر در جایی یک شخصیت توانا و افکار و اندیشه های نوین به هم بپیوندند، همان مرکز به یک انقلاب تبدیل می شود.

نظریه سیاست و حکومت امام خمینی(ره) براساس سه رکن به وجود آمد و انقلاب نیز بر این سه رکن استوار گردید. این سه رکن عبارتنداز: اسلام، نظام شورایی و مبارزه با استعمار. سایر ویژگیهای این انقلاب ایجاد تغییرات و اصلاحات در قوانین و مقررات و روشهاست. جوهره اصلی انقلاب ایران را همین سه اصل فوق تشکیل می دهند. ایران پیش از انقلاب صاحب اندیشه جاهلیت بود، یعنی حکومت فردی، شخصی، امتیاز نسلی و قومی و غیره ... .

نظام حکومتی ایران قبل از انقلاب براساس قدرت و زور بود و مردم در آن فاقد قدرت و جایگاه بودند و شاه فاقد استقلال فکری، اخلاقی بود چرا که با تأیید و حمایت استعمار جهانی به حکومت رسیده بود و حکومت عملا تحت سلطه استکبار جهانی بود و شخص شاه باجگذار امریکا و عامل استعمار و حافظ منافع استکبار و استعمار منطقه ای و جهانی بود. امام خمینی(ره) براساس سه رکن اصل مذکور، حکومت سلطنتی را ریشه کن نمود و نظام جمهوری اسلامی را جایگزین آن ساخت.

امام خمینی(ره) اسلام را به جای مذهب ثواب، به عنوان ایدئولوژی انقلاب در ذهن مردم روشن ساخت و در جامعه به جای جاهلیت و تعصب گرایی، عزت و شرافت اسلامی را حاکم ساخت.

دینی که امام خمینی(ره) آنرا در ایران احیا کرد، دینی است که همراه با عبادات، به سیاست نیز اهتمام کامل می ورزد که برای تشکیل حکومت، قدرت اصولی و قانونی به آن می بخشد. این جهاد فکری امام خمینی(ره) یک جهاد معمولی نیست. در تمام اروپا و آمریکا مذاهب جدای از زندگی و مسائل اجتماعی است و به آن اهمیتی نمی دهد. در این کشورها مذهب فقط پاره ای از رسوم شخصی و عبادی منتهی می گردد و در کشورهای اسلامی نیز این اندیشه غربی رخنه یافته است.

چرا که استعمارگران با ایجا حکومتهای دیکتاتوری در کشورهای اسلامی و نفوذ اندیشه های خود قصد جداسازی اسلام از سیاست را دارند. امام خمینی(ره) اسلام را از محدودیت، یعنی از منحصر بودن به مسجد و مکتب و عبادتگاه ها و از حالت انزوا خارج ساختند و به آن سیاست و حکومت بخشیدند و به فعالیتهای سیاسی و فرهنگی رونق تازه ای بخشیدند.



این شاهکار بزرگ امام خمینی(ره) همانند گذشتن از روی پل صراط است، اگر ما صاحب رهبری با اندیشه صحیح، خردمند و با هدف روشن باشیم، صلاحیت و لیاقت کامل جهت طی نمودن این مسیر را با احتیاط و سلامتی داریم و اگر راهنما دلسوز و صاحب اندیشه متعالی باشد، هیچ گاه دچار تزلزل نخواهد شد، بلکه با پیمودن راه های سخت و دشوار با متانت و وقار، مردم را به سر منزل مقصود هدایت می نماید.

امام خمینی(ره) به واسطه تعالیم اسلام، در برابر شرق و غرب هیچ گونه احساس نیاز، ضعف و واهمه ای را از خود نشان ندادند، بلکه با یقین و اعتماد کامل اقتدار حکومت سیاسی اسلام را بر جهانیان آشکار ساختند. زمانی که بعضی از گروه های مذهبی گفتند که حضرت ولی عصر(عج) با ظهور خود حکومت اسلامی را تشکیل خواهند داد، امام خمینی(ره) در پاسخ فرمودند: اگر برای دو رکعت نماز، وجود امام ضروری است تا جماعت اسلامی برقرار شود، پس چگونه تأسیس حکومت اسلامی را به تعویق می اندازید؟ بیشتر از امامت دو رکعت نماز، امامت و رهبری حکومت اسلامی ضروری و لازم است.

وقتی که از طرف شاه، ژنرال پاکروان(رئیس ساواک) به خدمت امام خمینی(ره) آمد و اظهار داشت که محمد رضا شاه نیز شیعه است، شما چرا خلاف ایشان عمل می کنید، شما با ایشان همکاری کنید. امام خمینی(ره) در پاسخ ایشان فرمودند: «شیعه باشد یا سنی، حق حاکمیت و پادشاهی ندارد. نظام سلطنتی و پادشاهی منافی روح اسلامی است. شیعه بودن شخص شاه را رها کن، من مرجع تقلید هستم و من شاه نیستم، بلکه شاه باید از من تقلید کند.»

ژنرال پاکروان گفت: سیاست امری نجس است و شما شخصیتی مقدس می باشید، چه ضرورتی دارد که خود را در این لجن آلوده سازید؟ امام(ره) در پاسخ فرمودند: اگر کسی لجن و نجاست را در خانه ای بیندازد، صاحب آن خانه نباید خود را رها کند باید آن نجاست را از بین ببرد، من هم همین عمل را دارم انجام می دهم.

زمانی که از طرف آمریکا پیغام فرستاده شد که شما شیعه می باشید در حالی که مردم سایر کشورهای اسلامی سنی هستند و آنها حکومت و رهبری شما را نخواهند پذیرفت، ایشان در جواب فرمودند: «این اختلاف شیعه و سنی از توطئه های قدرتهای طاغوتی و استعماری است، اگر یک حکومت اسلامی تشکیل شود، فرقه گرایی وجود نخواهد داشت، بلکه وحدت و همبستگی به وجود خواهد آمد و مسائل جهان اسلام با حاکمیت دین اسلام حل خواهد شد.»

هنگامی که در ایران انقلاب اسلامی پیروز شد، امام خمینی(ره) جهت تشکیل حکومت اسلامی بی درنگ به نظر مردم رجوع کردند چرا که ایشان نه تنها معتقد به نظام شورایی و سیاست شورایی بودند، بلکه خود این اندیشه را به وجود آوردند. ایشان پیش از انجام هر گونه اقدامی برگزاری رفراندوم عمومی را اعلام کردند و در کشور نظام جمهوری اسلامی را به رأی گذاشتند که 98 درصد مردم به جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند و بدین ترتیب در ایران نظام سلطنتی سرنگون شد و نظام جمهوری اسلامی تأسیس گردید.


نوشته شده در   شنبه 11 آذر 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode