فیلی در باغ وحش کره جنوبی قادر به تقلید صدای برخی واژگان به زبان کرهای است. این حیوان به مدت ۵ سال بدون همنوعان خود زندگی کرده و از نگهدارندهی خود کلماتی آموخته است.
فیلی ۲۰ ساله که نامش "کشیک" است قادر به تقلید صدای ۵ کلمه به زبان کرهای است. او در باغ وحشی در شهر سئول به سر میبرد. این نتایج تحقیق یک تیم علمی بین المللی است که در نشریهی علمی „Current Biology“ منتشر شده است.
"بیان کردن" توسط خرطوم و حنجره
آنگلا اشتوگر، مدیر این پژوهش که در دانشگاه وین کار میکند میگوید: «ما گمان میبریم که این فیل با تقلید این صداها قصد داشته روابط اجتماعی با نگهدارنده خود را عمیقتر کند».
بر اساس گفتهی این پژوهشگران، "کشیک" قادر به ادای این ۵ کلمه است: سلام، بنشین، نه، درازبکش و خوب. به احتمال زیاد او معنی این کلمات را نمیداند. او برای ادای این ۵ کلمه خرطومش را وارد دهان کرده و با حنجرهاش این صداها را تولید میکند. به گفتهی محققان، این عمل شگفتآور است، زیرا فیلها معولا دارای حنجرهای بزرگ هستند و به همین دلیل صداهایی که تولید میکنند بیشتر بم است.
این فیل کرهای در زمان نوجوانی حدود ۵ سال بدون همنوعان خود در باغ وحشی در پارک „Everland Resort“ در منطقهای در جنوب شهر سئول بهسر برده است.
به گفتهی اشتوگر، "کشیک" تنها فیلی است که قادر به ادای چند کلمه است و مورد تحقیق قرار گرفته است. دهها سال پیش نیز فیلی در کشور قزاقستان قادر به ادای کلماتی به زبان روسی و قزاقی بود، اما او هیچوقت مورد بررسی علمی قرار نگرفت.
نمونه برداردی از صدای "کشیک"
"کشیک" از این طریق شناخته شد که پژوهشگران توسط یک ویدئو از وجود این فیل آگاه شدند و در سال ۲۰۱۰ برای تحقیق به شهر سئول سفر کردند. آنها در آنجا صدای "کشیک" را ضبط کردند و نمونهها را به افراد کرهای که در آلمان زندگی میکردند، نشان دادند. این پژوهشگران بین صداهایی که "کشیک" تولید میکرد و کلمات کرهای تطابق پیدا کردند. کلمات "کشیک" در ساختار آکوستیکشان خیلی شبیه به تلفظشان توسط نگهدارنده و دامپزشک "کشیک" بودند.
به گفتهی پژوهشگران، سازگاری با محیط یکی از ویژگیهای فیلهاست. افزون بر این برای دانشمندان شناخته شده است که فیلها معمولا قادر به تقلید صدای یک موتور نیز هستند.