ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 22 مهر 1391     |     کد : 44090

اختلالات رواني 25 درصد از جامعه را درگير كرده‌ است

افزايش اضطراب‌ها با فشارهاي اقتصادي فشارهاي اقتصادي به‌ويژه در 2 سال اخير جامعه را با دلنگراني‌ها و اضطراب‌هاي مداوم روبه‌رو كرده‌ است.

افزايش اضطراب‌ها با فشارهاي اقتصادي فشارهاي اقتصادي به‌ويژه در 2 سال اخير جامعه را با دلنگراني‌ها و اضطراب‌هاي مداوم روبه‌رو كرده‌ است. سلامت نیوز: «عباسعلي ناصحي» رئيس اداره سلامت اجتماعي، روان و اعتياد وزارت بهداشت از افزايش اختلالات رواني در كشور خبر مي‌دهد و«پرويز مظاهري» دبير انجمن روان‌پزشكان در گفت‌وگو با «تهران‌امروز» از افزايش اختلالات رواني ميان خانواده‌هاي كارگري و كارمندي در كشور به علت افزايش مشكلات اقتصادي سخن به ميان‌ آورد.اكنون اختلالات رواني 25 درصد از جامعه را كاملا درگير كرده‌است. به اين آمار بايد آمار تكان‌دهنده «دکتر جعفر بوالهری» رئيس انستیتو روان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران را اضافه كرد كه از خودكشي 65 هزار نفر ايراني در سال خبر مي‌دهد.

گراني، تيغ روي اعصاب

دلنگراني‌هاي امروز پرويزمظاهري، خاطره تلخ مرگ كودكي 5 ساله به دست صاحب‌خانه‌يشان - براي 30 هزار تومان ماهانه‌اي كه عقب افتاده بود- را در ذهن همگان زنده مي‌كند. پيرمردي پس از 75 سال زندگي، درمانده 30 هزار تومان ماهانه از مستاجرش بود و مستاجر آهي در بساط نداشت تا با ناله سودا كند. تنگدستي پيرمرد را از كوره ‌رهاند تا عصبانيت او با دو ضربه چاقو، جان حسين 5‌ساله را بگيرد.

پرويز مظاهري مي‌گويد: «فشارهاي اقتصادي به‌ويژه در 2 سال اخير جامعه را با دلنگراني‌ها و اضطراب‌هاي مداوم روبه‌رو كرده‌ است.» به گفته او عدم امنيت اقتصادي، اضطرابي مدام به جان خانواده‌هاي طبقه متوسط انداخته است. حالا هم پدر و هم مادر مجبور هستند ساعات بسيار زيادي را در خارج از خانه بگذرانند تا بتوانند زندگي را از نظر اقتصادي تامين كنند. ارتباط صميمانه بين افراد خانواده بسيار كم شده است. پدر وقتي به منزل مي‌آيد، حوصله شنيدن حرف‌هاي فرزندان يا همسر خود را ندارد. همين منشا بسياري از اختلاف‌ و درگيري‌ها و زدو خوردهاي منجر به مرگ مي‌شود. بسياري از اين مسائل هم باعث مي‌شود تا افراد دست به خودكشي بزنند. خودكشي‌هايي كه به گفته بوالهري آمار آنها به 60 هزار نفر در سال مي‌رسد. «دکتر احمد حاجبی» رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت با بيان اينكه مداخلات روان‌شناختی در ایران، سابقه ای ندارد و کسی به فکر بهداشت روانی مردم نبوده، تاکید می‌کند: «تحت پوشش قرار گرفتن مداخلات روان‌شناختی در گذشته به طور کامل نادیده گرفته شده بود اما اکنون توافقات خوبی در این باره با سازمان های بیمه گر حاصل شده بنابراين امیدواریم تا پایان سال شاهد تحقق این هدف باشیم. وی از اجرا شدن طرح پوشش بیمه‌ای مشاوره‌های روان‌شناسی تا پایان امسال خبر می‌دهد: «در این راستا مذاکرات و هماهنگی از سوی وزارت بهداشت با سازمان‌های بیمه‌گر در حال انجام است.» پرويز مظاهري نيز رقابت‌هاي پشت كنكوري‌ها را يكي ديگر از دلايل افزايش اضطراب در ميان جامعه ايران مي‌داند. از سوي ديگر مدگرايي‌ها و معلومات و محفوظات به ايجاد اختلال‌هاي رواني در ميان كودكان منجر مي‌شود. به گفته مظاهري همه اين مسائل دست به دست هم مي‌دهد تا نتوان چشم‌انداز مشخصي از ابتلاي جامعه به اختلالات رواني به دست آورد. رجبي با يادآوري برنامه‌های این وزارت‌خانه درباره پیشگیری و کنترل اختلالات روانی می افزاید: «آموزش مهارت‌های زندگی به‌ویژه از سنین کودکی و نهادینه شدن مهارت فرزندپروری از جمله اقداماتی است که در راستای کنترل اختلال روانی در حال انجام است.» «عباسعلي ناصحي» رئيس اداره سلامت اجتماعي، روان و اعتياد وزارت بهداشت از تدوين برنامه جامع ارتقاي سلامت روان كشور در سطح وزارت بهداشت خبر مي‌دهد و مي‌گويد: «اين برنامه براي تصويب نهايي در شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي مطرح مي‌شود.» به گفته او در صورت تصويب نهايي اين برنامه، تمام سازمان‌هاي موثر در امر بهداشت روان موظف مي‌شوند كه يكسري برنامه‌ها و مداخلاتي را انجام دهند. اين برنامه مهم‌ترين برنامه در كنترل اختلالات رواني خواهد بود.

آمارهاي جهاني هم نشان مي‌دهد 13 درصد بار بيماري‌ها و 31 درصد سال‌هاي از دست رفته عمر در سطح جهان بر اثر ناتواني به علت بيماري‌هاي رواني است. ناصحي با اشاره به انتخاب شعار «افسردگي؛ يك بحران جهاني» از سوي سازمان جهاني بهداشت براي سال‌جاري، مي‌گويد: «بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني پيش‌بيني مي‌شود كه در سال 2030 افسردگي به تنهايي بالاترين بار بيماري‌ها در جهان را به خود اختصاص دهد و حتي از بيماري‌هاي قلبي، سكته، حوادث و ايدز بيشتر خواهد شد.» به گفته او به موازات افزايش اختلالات رواني در ميان جامعه اما امكانات پزشكي در خوري در كشور وجود ندارد. آمارهاي او مي‌گويد: 1700 روان‌پزشك در كشور وجود دارد و تعداد تخت‌هاي بيمارستاني به 10 هزار تخت مي‌رسد. اعتبار كمي براي اين بخش در نظر گرفته مي‌شود در حالي كه كشور ما به 5 هزار روان‌پزشك و 30 هزار تخت نياز دارد.


نوشته شده در   شنبه 22 مهر 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode