خبرگزاری مهر ـ بر طبق نظر امام خمینی(ره) اسلام ناب اسلامی است که آگاهی، آزادی و عدالت اجتماعی را شامل باشد، دعوت به جهاد علیه استکبار و ظالمان در اسلام یک امر عمومی است. اسلام خالص یعنی اسلام محرومان و مستضعفان و پابرهنگان و اسلام آمریکایی اسلام ستمگران و مستکبران است.
اسلام همانند دیگر ادیان الهی، همیشه در معرض تحریف و تخریب جاهلان و دشمنان مخالف پیشرفت و ترقی بوده است و خواهد بود. کاملا واضح است که هر فلسفه، به ویژه تفکر دینی، با قدرت اندیشه و ترویج آن به همان اندازه که در صورت اجرای صحیح و کامل، اصلاح کننده است، حالت تحریف شده آن باعث هلاکت و نابودی و بردگی می شود.
در عرصه تفکر اسلامی دیدگاه امام خمینی(ره)، ریشه ها و بنیادهای فکری انقلاب اسلامی، اصلاح و به دیگران ابلاغ شد. امام خمینی(ره) عقیده داشتند که سیاست برگرفته از دین است و جهاد و انقلاب و پایه های آنها از بندهای مهم اصول اسلامی هستند.
با توجه به دیدگاه امام(ره)، جهاد علیه ظلم و ستم و استکبار و استثمار و بی عدالتی ها، وظیفه شرعی هر مسلمان است. به تعبیر امام خمینی(ره)، اندیشه و طرز تفکر اسلامی، ضامن حاکمیت و قدرت انسان در تمامی عرصه های مادی و معنوی است. امام در بازگرداندن و سوق دادن مسلمانان به سمت اسلام واقعی و اصیل، تلاش های بسیار جامع و گسترده ای کردند.
بر طبق نظر ایشان، اسلام ناب اسلامی است که آگاهی، آزادی و عدالت اجتماعی را شامل باشد، دعوت به جهاد علیه استکبار و ظالمان در اسلام یک امر عمومی است. اسلام خالص یعنی اسلام محرومان و مستضعفان و پابرهنگان و اسلام آمریکایی اسلام ستمگران و مستکبران است. امام خمینی(ره) اسلام حقیقی را احیا کردند و روح آنرا نه تنها در رگ و پی ملت و جامعه ایران، بلکه در سراسر جهان اسلام گسترش دادند و بدین ترتیب انقلاب اسللامی شکل گرفت و ماهیت یافت.
پایه و اساس احیای تفکر دینی، کوشش برای ترویج دین در کل جامعه است و چیزی جز آن نیست. همچنین احیای دین باعث هوشیاری و بیداری متدینین و برپایی یک نهضت مردمی اجتماعی برای از بین بردن ظلم وستم و بی عدالتی ها و برپایی عدالت و انصاف در شئونات مختلف زندگی می شود.
بر طبق نظر امام خمینی(ره) دین، مسئول هدایت و ارشاد انسان ها در تمام جنبه های مختلف زندکی آنهاست. ایشان جدایی دین از سیاست را باعث زوال دین واثعی و اصیل می دانند؛ چرا که این اندیشه در حقیقت از جانب مستکبران جهانی، استثمارگران کشورهای اسلامی، حکومت های وابسته و غرب زده و گماشته های رشوه خوار و خودفروش شیوع و گسترش یافته است.
حضرت امام خمینی(ره) در این باره می فرمایند: «این را که دیانت باید از سیاست جدا باشد و علمای اسلام در امور اجتماعی و سیاسی دخالت نکنند، استعمارگران گفته و شایع کرده اند. این را بی دینها می گویند؛ مگر زمان پیغمبر اکرم(ص) سیاست از دیانت جدا بود؟ مگر در آن دوره عده ای روحانی بودند و عده دیگر سیاستمدار و زمامدار؟... این حرفها را استعمارگران و عمال سیاسی آنها درست کرده اند تا دین را از تصرف امور دنیا و از تنظیم جامعه مسلمانان برکنار سازند و ضمنا علمای اسلام را از مردم و مبارزان راه آزادی و استقلال جدا کنند. در این صورت می توانند بر مردم مسلط شد و ثروت های ما را غارت کنند. منظور آنها همین است.» (ولایت فقیه،چ 10، ص 22)
مختصر اینکه دیدگاه سیاسی امام خمینی(ره) هرگز جدا از دین نیست. افکار ایشان یک جایگاه خاص و مهمی دارد. سرچشمه سعادت دنیوی و اخروی و منبع احکام ظاهری، باطنی، مادی و معنوی، دین است و به طور کلی دین، مسئول بیان همه حقایقی است که مربوط به سعادت انسان می باشد.
از سوی دیگر اسلامی که مبلغ آن امام خمینی(ره) است، دینی است که شایستگی و صلاحیت هدایت و ارشاد مردم را در شئونات مختلف زندگی آنها به طرز معقول و حردمندانه ای ثابت می کند و توانایی سنجش ظرفیت مردم و حفظ منافع موجود را دارد.
امام خمینی(ره) به عنوان یک اندیشمند آگاه و مردم شناس هرگونه کج اندیشی و انحراف را باطل، و آنرا مانع رشد و ترقی سیاسی و اجتماعی دین می دانند. ایشان پایه اجتهاد اصیل را بنا نهادند که این مسأله گره گشای بسیاری از مسائل و مشکلات مربوط به شناخت واقعیات و حالات عینی و عناصر زمان و مکان شده است.
امام خمینی(ره) دین را به عنوان یک نظام جاویدان و نجات بخش می شناسند، دینی که به عدالت، آزادی و استقلال و خودمختاری دعوت می کند، نه خلاف آنها. امم از اسلامی سخن می گوید که پاسدار حقوق اساسی مردم، حافظ و امین مکارم انسانی و حامی آزادی و عدالت اجتماعی است و این خود یکی از بهترین ویژگی های اسلام در صحنه سیاست است که به جای مقابله با حقوق طبیعی انسان ها، نگاهبان و خواستار آن است.
امام(ره) در این باره می فرمایند: «و مطمئن باشید آنچه صلاح جامعه است، در بسط عدالت و رفع ایادی ظالمانه و تأمین استقلال و آزادی و جریانات اقتصادی و تعدیل ثروت به طور عاقلانه و قابل عمل و عینیت، در اسلام به طور کامل می باشد و محتاج به تأویلات خارج از منطق نیست.»(صحیفه امام، ج 3، ص 323)