حجتالاسلام عابدی مطرح کرد
ماجرای آشنایی امام خمینی با استاد عرفانش به واسطه «سوره قدر»
استاد حوزه علمیه گفت: «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ» یعنی؛ ما آن را در شب قدر نازل کردیم. اما مراد از «آن» چیست؟ فهم این موضوع ماجرایی را رقم میزند که به آشنایی امام خمینی با استاد عرفانش آیتالله شاهآبادی منجر میشود.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، بامداد امروز شبکه سوم سیما ویژهبرنامهای از حرم مطهر امیرالمؤمنین(ع) در نجف اشرف پخش شد.در این ارتباط مستقیم، حجتالاسلام والمسلمین احمد عابدی از اساتید درس خارج حوزه علمیه به بیان فضایل حضرت امیر(ع) و نکاتی درباره شب قدر و اهمیت آن پرداخت.
وی در بخشی از این برنامه به تفسیر سوره قدر پرداخت و درباره «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ؛ همانا ما آن را در شب قدر نازل کردیم» گفت: معولا این آیه را چنین ترجمه و معنا میکنیم: ما «قرآن» را در شب قدر نازل کردیم! در حالی که این آیه میگوید ما «آن» را در شب قدر نازل کردیم.
استاد درس خارج فقه و اصول ادامه داد: این ضمیر «ه» در «انزلناه» واسطه آشنایی امام خمینی(ره) با استاد عرفانش آیتالله العظمی شاه آبادی(ره) شد. ظاهراً حضرت امام در جوانی روزی در یکی از خیابانهای قم به روحانی پیرمردی برخورد میکند که برخی در طول راه از او سؤال میپرسیدند و پاسخ میگرفتند. امام هم با خود فکر میکند سؤالی را که مدتها در ذهن دارد را با ایشان در میان بگذارد، بنابراین مرجع ضمیر «هُ» در «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ» را جویا میشود.
عابدی افزود: آقای شاهآبادی چنین میفرمایند که این «هُ» به «هویت غیبیه» باز میگردد! امام از ایشان میپرسد هویت غیبیه چیست؟ آیتالله شاهآبادی پاسخ میدهد که اگر معنای آن را میخواهی بدانی باید 6 ماه به کلاس من بیایی. اینچنین میشود که رابطه مرید و مرادی میان امام و استادش شکل میگیرد.