جام جم آنلاين: آنفلوآنزا بیماری پرسروصدایی است، معمولاً فرد را به وضعیتی دچار میكند كه باید حتماً استراحت كند، اما نباید با مصرف آنتیبیوتیك بیجا، باعث ایجاد مقاومت بدن در برابر میكروبها شود.
خوانندگان ميتوانند با ارسال پيامك به سامانه 30000706 سوالات خود را در موارد مختلف مطرح و در برنامه زنده «دكتر سلام» كه هر شب ساعت ٢١ از شبكه آموزش پخش ميشود، پاسخ خود را دريافت كنند.
امروز دكتر مردانی، متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی به پرسش ما پاسخ ميدهد.
علائم بيماري آنفلوآنزا چيست؟
بیماری آنفلوآنزا یك بیماری ویروسی در دستگاه تنفسی فوقانی است كه با تب بالا، بدندرد، سرفه خشك، سردرد و حتی با علائم دستگاه تنفسی نظير سرفه و عطسه ظهور پيدا ميكند.
بسياري از افراد آنفلوآنزا را با عفونتهای ویروسی دستگاه فوقانی تنفسی اشتباه میگیرند. آنفلوآنزا بیماری پرسروصدایی است، معمولاً فرد را به وضعیتی دچار میكند كه باید حتماً استراحت كند، اما نباید با مصرف آنتیبیوتیك بیجا، باعث ایجاد مقاومت بدن در برابر میكروبها شود و خود را به طور واقعی گرفتار كند، چرا كه این مقاومت باعث ميشود داروها برای بهبودی وي تأثیری نداشته باشد.
با رعایت مسائل بهداشتی ميتوان از ابتلا به آنفلوآنزا جلوگيري كرد؛ به عنوان مثال، با فردی كه علائم بیماری آنفلوآنزاي ويروسي دارد نبايد دست داد، چرا كه از راه تماس فيزيكي ويروسها به شخص ديگر منتقل ميشود. شستشوی مكرر دست نيز باعث قطع زنجیره انتقال عفونتها از فردی به فرد دیگر میشود.
یكسری افراد كه بیماری مزمن و صعبالعلاج دارند، داوطلب دریافت واكسن آنفلوآنزا هستند و همچنین بیماران ریوی، قلبی و بیماران بالای 50 سال، بیمارانی كه نارسایی مزمن كلیه دارند، بیماران مبتلا به سرطان يا كساني كه نقص ایمنی اكتسابی دارند، باید سالی یكبار تزریق واكسن داشته باشند تا از ابتلا به آنفلوآنزا مصون باشند.