جام جم آنلاين: نتایج مطالعات دانشمندان حاكی از آن است افرادي كه حتی در یك دوره كوتاه مدت رژیم غذایی پرچرب مصرف می كنند به مغز خود آسیب می رسانند.
به گزارش ساینس دیلی، محققان دانشكده پزشكی دانشگاه واشنگتن ، مغز موش هایی كه بر اثر پرخوری و مصرف رژیم غذایی پرچرب چاق شده بودند را بررسی كردند.
هیپوتالاموس این حیوانات دچار آسیب دیدگی شده بود . هیپوتالاموس منطقه ای در مغز است كه میل به غذا خوردن را كنترل و سیگنال هایی را برای متوقف سازی غذاخوردن در هنگام سیری ارسال می كند.
محققان نشانه هایی از آسیب دیدگی را در همان منطقه از مغز افراد چاق مشاهده كردند.
مایكل شوارتز،یكی از محققان این پروژه گفت: در طول 24 ساعت تغییر تغذیه موش ها به سوی غذاهای پرچرب شاهد بروز آسیب دیدگی در منطقه هیپوتالاموس بودیم.
وی یادآور شد: هنوز دلیل و عامل بروز این آسیب دیدگی مشخص نیست و به طور حتم نمی دانیم این آسیب دیدگی به دلیل چاقی بروز كرده است یا خیر، اما این بخش از مغز ،وزن بدن را كنترل می كند.
این پژوهشگران فرض می كنند چاقی می تواند با التهاب در هیپوتالاموس مرتبط باشد و این موضوع مانع از واكنش هیپوتالاموس به هورمون هایی مانند انسولین می شود .
نتایج این تحقیقات در نشریه بررسی های بالینی منتشر شده است. (ايرنا)