ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 11 شهريور 1403
يکشنبه 11 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 27 مرداد 1390     |     کد : 24134

جهاد اقتصادي، سلاح كارآمد در مقابل تحريم‌هاست

فعالان و برگزيدگان بخش خصوصي، مديران عرصه‌هاي «اقتصادي، صنعتي، كشاورزي، بانكي، فناوري اطلاعات و خدمات» همراه با نمايندگان تشكل‌هاي صنفي، عصر ديروز (چهارشنبه) در ديدار با رهبر معظم انقلاب اسلامي به تبادل نظر و بررسي مسائل مختلف اقتصادي پرداختند.

رهبر معظم انقلاب در ديدار با فعالان و برگزيدگان بخش‌هاي اقتصادي: جهاد اقتصادي، سلاح كارآمد در مقابل تحريم‌هاست
فعالان و برگزيدگان بخش خصوصي، مديران عرصه‌هاي «اقتصادي، صنعتي، كشاورزي، بانكي، فناوري اطلاعات و خدمات» همراه با نمايندگان تشكل‌هاي صنفي، عصر ديروز (چهارشنبه) در ديدار با رهبر معظم انقلاب اسلامي به تبادل نظر و بررسي مسائل مختلف اقتصادي پرداختند.

در ابتداي اين ديدار كه بيش از 3 ساعت طول كشيد، 18 نفر از فعالان اقتصادي، ديدگاه‌هاي خود را درباره اوضاع اقتصادي كشور بيان كردند.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در اين ديدار با تأكيد بر تلاش، تدبير و شتاب بيشتر در تحقق اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله افزودند: دشمن با سلاح ناكارآمد تحريم درصدد زمين زدن ملت ايران و نظام اسلامي است، اما اين هدف خصمانه، با جهاد اقتصادي مسوولان و مردم ناكام مي‌ماند و ملت بزرگ ايران، با اميد سرشار به آينده، به جايگاه شايسته خود دست خواهد يافت.

رهبر انقلاب اسلامي ديدار با فعالان اقتصادي بخش‌هاي دولتي و خصوصي را در مقطع حساس كنوني، اقدامي نمادين براي نشان دادن اهتمام نظام اسلامي به «مساله اقتصاد» و «تحرك و پيشرفت اقتصادي» دانستند و تأكيد كردند: پيام جلسه امروز، لزوم توجه بيشتر و جدي‌تر مسوولان و فعالان بخش‌هاي اقتصادي و همچنين آحاد مردم به مساله اقتصاد است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، بيان گزارش اوضاع اقتصادي كشور از زبان فعالان بخش‌هاي خصوصي را يكي ديگر از اهداف اين ديدار برشمردند و افزودند: همان‌گونه كه در سخنان اغلب فعالان مشهود بود با همت مغزهاي متفكر و شخصيت‌هاي علمي و فني، پيشرفت‌هاي چشمگيري در عرصه‌هاي توليد، خدمات، كشاورزي، صنعت و صنايع دانش‌بنيان به وقوع پيوسته كه متأسفانه اغلب مردم از آن مطلع نيستند و بايد اين افتخارات ملي كه متعلق به ملت ايران است، به اطلاع مردم رسانده شوند.

ايشان خاطرنشان كردند: بيان پيشرفت‌ها به معناي ناديده گرفتن نقاط ضعف و كمبودها نيست اما بيان نقاط منفي بايد با لحن علاج‌جويانه و اميدبخش باشد تا واقعيات كشور، وارونه جلوه داده نشود.

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: يكي از شگردهاي جنگ رواني دشمنان در شرايط كنوني، نااميد كردن مردم بويژه نسل جوان و فعال كشور است، بنابراين همواره بايد پيشرفت‌ها و ظرفيت‌هاي شگرف كشور براي اطلاع مردم منعكس شود.

ايشان در بيان علت نامگذاري سال جاري به سال جهاد اقتصادي به هدف جبهه استكبار براي زمين زدن ملت مقاوم ايران و نظام اسلامي از راه اقتصاد اشاره كردند و افزودند: بايد با شناخت «اهداف، ابزار و سلاح دشمن» و با جهاد اقتصادي به مقابله با اين هدف رفت.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در تبيين ويژگي‌هاي جهاد اقتصادي، به «استمرار، همه‌جانبه‌گي، هوشمندي و اخلاص» اشاره كردند و افزودند: بايد اين نكته را درك كرد كه جهاد اقتصادي، در واقع حركتي هدفدار در مقابله با حركت غرض‌آلود و خصمانه دشمن است.

رهبر انقلاب اسلامي هدف واقعي تحريم‌هاي ايران را فلج كردن اقتصاد كشور خواندند و خاطرنشان كردند: عامل حقيقي اين تحريم‌ها مساله انرژي هسته‌اي نيست چرا كه روند تحريم‌ها، 32 سال پيش هنگامي آغاز شد كه نامي از مسائل هسته‌اي در كشور نبود.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با تأكيد بر مقابله هوشمندانه ملت ايران و مسوولان كشور با تحريم‌ها افزودند: اگر تحريم، مؤثر و براي دشمنان كارگشا بود همان سال‌هاي اول انقلاب اهداف مستكبران را محقق مي‌ساخت چه برسد به اكنون كه ملت و نظام در مقابل تحريم‌ها، به‌تدريج حالت ضدضربه پيدا كرده‌اند.

ايشان دور زدن تحريم‌ها و مهم‌تر از آن روي آوردن به توانايي‌هاي داخلي را از جمله شيوه‌هاي موفق ملت و مسوولان در شكست دادن تحريم‌ها برشمردند و افزودند: مقابله افتخارآميز نظام اسلامي با تحريم‌ها، همچون تمامي 32 سال اخير، با موفقيت ادامه خواهد يافت.

رهبر انقلاب همچنين با تأكيد بر لزوم تحقق اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله و دستيابي ايران به رتبه اول كشورهاي منطقه در عرصه‌هاي مهم و حياتي افزودند: رقباي منطقه‌اي در حال كار و تلاش شديد هستند و دستيابي به اهداف سند چشم‌انداز، نيازمند سرعت بيشتر، تدبير و حركت منضبط‌تر و در واقع نيازمند جهاد اقتصادي است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي دستيابي به رتبه اول منطقه در مسائل مهم و حياتي را نه يك هوس بلكه يك نياز واقعي و سرنوشت‌ساز خواندند و افزودند: در اوضاع كنوني منطقه و جهان، هر كشوري كه نتواند از لحاظ اقتصادي، علمي و زيرساخت‌ها از رشد لازم برخوردار شود، بي‌رحمانه مورد تطاول قرار مي‌گيرد، بنابراين بايد با استحكام دروني و پيشرفت اقتصادي، اهداف سند چشم‌انداز را محقق كرد.

رهبر انقلاب ظرفيت‌هاي كشور را از لحاظ «منابع، هوش و استعداد انساني»، منابع طبيعي و موقعيت جغرافيايي، فوق‌العاده خواندند و افزودند: بايد اين ظرفيت‌هاي درجه يك را بالفعل كرد و رتبه اول منطقه را به دست آورد كه اين مهم، نيازمند كار و تلاش مضاعف است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به گذشت 5 سال از آغاز اجراي سند چشم‌انداز 20 ساله، كارهاي انجام شده در برنامه چهارم توسعه را خوب ارزيابي كردند، اما افزودند: برخي اهداف آن برنامه از جمله رشد 8 درصدي، كاهش بيكاري، كاهش تورم و افزايش سرمايه‌گذاري محقق نشده است، بنابراين در اجراي برنامه پنجم توسعه، بايد همت و تلاش مضاعف انجام داد تا ضمن جبران اين كمبودها، سهم برنامه پنجم در تحقق اهداف سند چشم‌انداز محقق شود.

رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر اين‌كه در زمينه اجراي سياست‌هاي كلي اصل 44، كارهاي خوبي انجام شده اما كافي نيست، خاطرنشان كردند: براساس سياست‌هاي ابلاغي اصل 44، بايد زمينه يك اقتصاد رقابتي با حضور بخش خصوصي به وجود آيد كه لازمه چنين كاري، تحرك بيشتر براي اجراي كامل سياست‌هاي اصل 44 است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي افزودند: هدف از اجراي سياست‌هاي كلي اصل 44، فقط واگذاري بنگاه‌ها نيست بلكه در كنار واگذاري‌ها بايد در زمينه توانمند كردن بخش خصوصي، فراهم كردن امكان مديريت خوب و نظارت جدي براي جلوگيري از سوءاستفاده‌هاي احتمالي نيز كارهاي اساسي انجام شود.

ايشان برخورد قاطعانه و جدي با مفاسد اقتصادي را يكي از زمينه‌سازي‌هاي مناسب براي تشويق حضور سالم و قانونمند بخش خصوصي دانستند و خاطرنشان كردند: مبارزه با مفاسد اقتصادي بسيار مهم و يك ركن اساسي است.

رهبر انقلاب اسلامي خطاب به مسوولان دولتي تأكيد كردند: بايد نسبت به بروز و نفوذ كوچك‌ترين فساد اقتصادي در دستگاه‌هاي دولتي بشدت حساس باشيد و با آن بيرحمانه و بدون هيچ ملاحظه‌اي برخورد كنيد، چرا كه در غير اين صورت مفاسد اقتصادي همچون بيماري واگير سريعا گسترش خواهد يافت.

ايشان اجراي كامل سياست‌هاي حمايتي از بخش توليد را يكي ديگر از موارد مهم برشمردند و خاطرنشان كردند: توليد، اساس اقتصاد است و بايد در چارچوب اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها، سهم بخش توليد حتما اختصاص يابد. رهبر انقلاب اسلامي در همين زمينه افزودند: البته بخش توليد هم در قبال اين حمايت وظايفي دارد كه از آن جمله، صرفه‌جويي در مصرف انرژي، افزايش بهره‌وري و نوسازي ماشين‌آلات و تجهيزات است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي افزودند: در كنار اعطاي تسهيلات به بخش توليد و حمايت از توليدكنندگان، بايد نظارت قوي نيز وجود داشته باشد تا برخي سوءاستفاده‌كنندگان، از تسهيلات اعطايي براي كارهاي ديگر استفاده نكنند.

موضوع واردات و صادرات، بخش ديگري از سخنان رهبر انقلاب اسلامي در جمع فعالان اقتصادي بود.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، تنظيم و كنترل واردات را لازم دانستند و خاطرنشان كردند: در هر شرايطي بايد ملاحظه توليد داخلي از جمله محصولات كشاورزي را كرد، ضمن اين كه اين توجيه كه واردات به رقابت‌پذيري توليد داخلي كمك مي‌كند، داراي منطق قوي نيست.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي درخصوص موضوع صادرات، به رشد بسيار خوب صادرات غيرنفتي در سال‌هاي اخير اشاره كردند و افزودند: انتظار اين است كه رشد صادرات غيرنفتي به‌گونه‌اي پيش رود كه بخش صادرات بر واردات غلبه پيدا كند و بتوانيم خود را از درآمد نفتي بي‌نياز كنيم.

ايشان وابستگي به درآمد نفت را يكي از بليات كشور دانستند و با يادآوري سخنان چند سال قبل خود مبني بر قطع وابستگي به درآمد نفت تا حدي كه امكان بستن درِ چاه‌هاي نفت براي هر مدتي امكان‌پذير باشد، خاطرنشان كردند: رهايي اقتصاد كشور از درآمدهاي نفتي، زمينه‌ساز اقتدار و پيشرفت عظيم ملت و نظام اسلامي خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: در كنار حمايت دولت از صادرات، صادركنندگان نيز بايد كيفيت، بسته‌بندي، تنوع، استحكام و زيبايي محصولات و توليدات خود را ارتقا دهند و آنها را در موعد مقرر به دست مشتري و خريدار برسانند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي تأكيد كردند: لازمه تحقق اين موارد، نيازمند فرهنگ حُسن‌عمل در توليدات است.

ايشان يكي ديگر از موارد ضروري در اقتصاد كشور را تدوين برنامه‌اي جامع براي رشد بخش تعاون دانستند و با اشاره به موضوع مهم لزوم دسترسي يكسان به اطلاعات اقتصادي، افزودند: همه فعالان بخش خصوصي بايد به طور يكسان و بدون تبعيض از فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري مطلع باشند.

رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر لزوم پيگيري جدي‌تر موضوع شفاف‌سازي اطلاعات، خاطرنشان كردند: محدود بودن دسترسي اطلاعات براي برخي افراد خاص، زمينه‌ساز ويژه‌خواري‌هاي عجيبي مي‌شود كه براي مقابله با آن بايد دسترسي به اطلاعات عمومي شود.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در جمع‌بندي مطالب مطرح شده در ديدار فعالان اقتصادي بخش دولتي و خصوصي، اظهار اميدواري كردند: اين ديدار زمينه‌ساز انگيزه بيشتر و فعاليت هوشمندانه، هدفدار و مضاعف همه علاقه‌مندان به ملت، كشور و نظام شود.

ايشان با تأكيد بر لزوم توجه به همت مضاعف و كار مضاعف در كنار جهاد اقتصادي، افزودند: آينده كشور، آينده خوبي است و سابقه تاريخي، ميراث فرهنگي، توانايي‌هاي مردمي و ظرفيت‌هاي طبيعي ايران، همه مؤيد اين است كه ايران مي‌تواند با كار و تلاش بي‌وقفه و خستگي‌ناپذير مسوولان و مردم به جايگاه والا و شايسته برسد.


نوشته شده در   پنجشنبه 27 مرداد 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode