رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، با بیان اینکه مساجد باید محل کنشگریهای اجتماعی باشند، گفت: برای اینکه از ثمرات و برکات مساجد به عنوان یک شبکه نورانی در جامعه بهرهمند شویم باید باید نگاه گفتمانی صحیح به این حوزه داشته باشیم.
حجتالاسلام کمالالدین خداداده، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد
به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، حجتالاسلام کمالالدین خداداده، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، امروز، ۲۹ مهرماه، در آیین معارفه و تودیع روسای کانونهای فرهنگی مساجد استان آذربایجانشرقی، با بیان اینکه مساجد باید محل کنشگریهای اجتماعی باشند، گفت: برای اینکه از ثمرات و برکات مساجد به عنوان یک شبکه نورانی در جامعه بهرهمند شویم باید باید نگاه گفتمانی صحیح به این حوزه داشته باشیم.
وی افزود: اگر بنا بر منویات مقام معظم رهبری کار باید تشکیلانی باشد، باید گفت تشکیلاتیترین مکان مساجد هستند و این هویت تشکیلاتی سبقهای طولانی دارد و در تمام اعصار مساجد محل عبادت و تاثیر و پناهگاه مردم بوده است.
خداداده با بیان اینکه توانمندسازی نوجوانان و جوانان و آشنایی ایشان با ساختارها و کارتشکیلاتی موضوع بسیار مهمی است، گفت: کار مسجدی تشکیلاتی ترین کاری است که در جوامع انجام میشود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، افزود: در نظام ولایی ما برای تجمیع برای یک امر مهم توحیدی همچون نماز جماعت و جمعه معتقد هستیم و پرتکرارترین کلمه در ادبیات مهدویت نیز کلمه مسجد است از این رو اگر ولایتمداران به دنبال این هستند که زمینه ساز ظهور باشند باید مسجد را در اولویت کارها و فعالیتهای خود قرار دهند.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری به مسئله برقراری مساجد تاکید دارند و براساس منویات ایشان اگر مساجد محل کنشگریهای اجتماعی باشد به عنوان مساجد برقرار مطرح خواهد شد و در این صورت خود مردم مساجد را فعال و پویا نگاه خواهند داشت.
خداداده، افزود: کانونهای فرهنگی هنری مساجد از بازوهای برقراری مساجد است و برای تحقق این امر باید فعالیتهای فرهنگی و هنری همچون تقویت گروههای نمایشی، گروههای سرود، کتابخانهها و دیگر موارد در مساجد اهتمام ویژهای صورت گیرد.
وی تاکید کرد: کار تربیتی مساجد باید در اولویت باشد و البته این فعالیتها باید با همکاری پایگاههای مقاومت بسیج انجام گیرد.
سیدمحمدحسین بلاغی، مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی، نیز در این مراسم، گفت: مسجد محل تزاید و تبلور فرهنگ و هنر دینی است و حضرت امام (ره) در منشور هنر انقلاب تعریف خاصی از هنر دارند و میفرمایند «هنر اصیل، هنری است که نشان دهنده شرافت، عدالت و انصاف و برطرف کننده نقاط کور معضلات کشور و جهان و در هم کوبنده رذائل باشد» و با این تعریف هنر اصیل متعهد از مسجد برمیخیزد.
وی افزود: حضور هنر در مسجد هم پیشینی است و هم پسینی به عبارتی پیشینی به این مفهوم که هنر هم در جهت جذب و اثرگذاری در مفاهیم دینی موثر است و پسینی به این مفهوم که اثرپذیری هنر از مسجد و دین حائز اهمیت است.
بلاغی، تاکید کرد: اگر هنر و فرهنگ از دین و مسجد اثرپذیری داشته باشد مفهوم و هویت مییابد و جامعه را به سمت یک جامعه متعالی پیش میبرد.
در پایان این مراسم، از تلاشهای مرتضی شفیعی تقدیر و حجتالاسلام احمد ذاکری به عنوان سرپرست جدید کانون فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان شرقی معرفی شد.