جام جم آنلاين: استاد داروساز دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: زنجبيل مقوي هاضمه، حافظه و براي درمان دردهاي معده مفيد است.
محمد صالحي سورمقي در گفتگو با فارس اظهار داشت: زنجبيل گياهي است كه براي درد مفاصل ، مشكلات گوارشي، سرماخوردگي و تهوع زمان حاملگي يا مسافرت مفيد است.
وي گفت: زنجبيل يا زنجفيل بر اساس طب قديم طبيعتي گرم و خشك دارد؛ مقوي هاضمه، مقوي حافظه، رفع برودت هوا و مسهل رطوبات مفاصل و پاها است.
اين استاد داروساز دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: زنجبيل به طور عمومي به عنوان يك ضدالتهاب در حفظ سلامتي مطرح است.
صالحي سورمقي اضافه كرد: استفاده كوتاهمدت از زنجبيل بدون عوارض جانبي ميتواند، دل بههم خوردگيهاي زمان حاملگي را درمان كند و نيز در جلوگيري از حالات تهوع در بيماري مسافرت، شيميدرماني و دوره بعد از جراحي مؤثر بوده است.
وي گفت: در طب آسيايي زنجبيل را براي درمان دردهاي معده، دل بههم خوردگيها و اسهال مصرف ميكنند و بسياري از داروهاي هضم كننده غذا، ضدتهوع و ضدسرماخوردگي كه در آمريكا فروخته ميشوند داراي عصاره زنجبيل هستند.
استاد داروساز دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: فرآوردههاي دارويي ساخته شده از زنجبيل در بسياري از نقاط براي برطرف كردن دردهاي مفاصل، پوكي استخوان، روماتيسم و دردهاي عضلاني مصرف همگاني دارند.
صالحي سورمقي اضافه كرد: مهمترين تركيبات زنجبيل اسانس و رزينهاي آن است. اثرات ضدتورمي زنجبيل به 2 تركيب شيميايي فعال آن به نامهاي جينجرول و جينجه سولفونيك اسيد است.اثر ضدانعقادي زنجبيل به علت اثر آن در جلوگيري از تشكيل ترومبوكسان بوده است و همچنين اثرات آنتي اكسيدان زنجبيل به دو تركيب شيميايي جينجرول و زنجيرون آن نسبت داده شده كه ميتوانند فعاليت ليپوكسي ژينار را بدون اثر نموده و در نتيجه تشكيل راديكال سوپراكسايد را مختل كند.