ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 15 تير 1403
جمعه 15 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 2 آبان 1397     |     کد : 185492

چرایی لزوم همزمان نمایشگاه مطبوعات و کتاب

نمایشگاه مطبوعات، مسوول‌محور؛ نمایشگاه کتاب، مردم محور

برگزاری همزمان نمایشگاه مطبوعات در جوار نمایشگاه کتاب، با تمام نقص‌هایش، پای شخصیت‌‌های سیاسی و مدیران و مسوولان را به نمایشگاه کتاب باز می‌کند.


برگزاری همزمان نمایشگاه مطبوعات در جوار نمایشگاه کتاب، با تمام نقص‌هایش، پای شخصیت‌‌های سیاسی و مدیران و مسوولان را به نمایشگاه کتاب باز می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، طی 25 سال گذشته تعداد برگزاری نمایشگاه مطبوعات در استان آذربایجان‌شرقی به سختی به تعداد انگشتان یک دست می‌رسد. نمایشگاهی که همچون بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی در کشور بازیچه‌ نوسانات بودجه و سلیقه‌های دولت‌های گوناگون شده است.

متاسفانه جامعه‌ ایران نیز همچون دیگر جوامع کمتر توسعه‌‌نیافته، دچار فقدان برنامه‌ریزی بلندمدت است. فعالیت‌های فرهنگی –وحتی غیرفرهنگی- فدای وضعیت بودجه و یا سلایق مدیران شده است. این مشکل در مقایسه با سنت "تداوم" در کشورهای پیشرفته‌ غربی یکی از وجوه تمایز و ویژگی‌های کشور ماست.

نبود استمرار و نظم در برگزاری نمایشگاه‌‌ها، همایش‌ها و جشنواره‌ها، این فعالیت‌ها را از جایگاه اثربخشی و فلسفه‌ وجودی آنها تهی می‌کند و به فعالیت‌هایی جنبی، سلیقه‌ای و رزومه‌ای تبدیل می‌سازد. بدون تردید توسعه فرهنگی در سایه‌ جدی گرفتن و استمرار فعالیت‌‌های فرهنگی شکل گرفته و نهادینه خواهد شد.

سال گذشته پس از رخوتی چندین ساله نمایشگاه مطبوعات همزمان با نمایشگاه کتاب در سالن شهریار برگزار شد؛ اگر از کاستی‌های برگزاری این نمایشگاه که به دلیل برخی مسائل، موجب عدم حضور بسیاری از رسانه‌های مکتوب و مجازی مطرح در نمایشگاه شد عبور کنیم، نفس برگزاری نمایشگاه مطبوعات توفیق اجباری‌ای بود برای نمایشگاه کتاب تا در سایه‌ جلوه‌ رسانه‌ای آن، شخصیت‌های سیاسی، مدیران و مسوولان استانی در نمایشگاه کتاب حضور یابند.

این اتفاق معمولاً هنگام برگزاری صرف نمایشگاه کتاب رخ نمی‌دهد، از تاین رو برگزاری همزمان نمایشگاه مطبوعات در کنار نمایشگاه کتاب موجب حضور پررنگ مسوولان سیاسی شد و همین موجب شده بود تا سالن شهریار و در مجموع نمایشگاه کتاب توام با شور و هیجان باشد.

نقطه‌ عطف دیگر این نمایشگاه، دیدار رودرروی مردم با رسانه‌‌های استان پس از چندین سال عدم برگزاری بود. کمّی شدن ماهیت رسانه‌های استان طی سال‌های گذشته و افول استقبال مخاطبان در سال‌‌های اخیر در کنار برگزار نشدن نمایشگاه مطبوعات و نبود آیتم مخاطب‌سنجی در رسانه‌های ما، همه و همه فقدان ارتباط مستقیم میان رسانه و مخاطب را موجب شده بود. برگزاری نمایشگاه مطبوعات تا حدودی توانست التیامی بر این کمبود باشد.

این روزها شانزدهمین دوره‌ نمایشگاه کتاب تبریز در حال برگزاری است. اما غیبت نمایشگاه مطبوعات به عینه‌ نشانگر این است که برگزاری همزمان این دو نمایشگاه هم‌افزایی ایجاد می‌کند.

نمایشگاه مطبوعات بنا به هزاران دلیل که در این مقال نمی‌گنجد قادر نیست به تنهایی مخاطب قابل توجهی جذب کند، از این رو مخاطب مردمی خود را مدیون برگزاری همزمان با نمایشگاه کتاب است.

از طرفی نمایشگاه کتاب برای حضور پررنگ شخصیت‌های سیاسی و مدیران و آشنایی حتی جزئی آنها از فضای کتاب، نشر و مشکلات آنها از سویی و رسانه‌ای‌تر شدن و اطلاع‌رسانی پررنگ این رویداد بزرگ فرهنگی از سوی دیگر به برگزاری همزمان نمایشگاه مطبوعات نیاز دارد.

به نظر می‌رسد برگزاری همزمان نمایشگاه کتاب و مطبوعات این هر دو مقوله‌ مهم فرهنگی را یاری می‌رساند و مخاطبان نیز فرصت دارند تا با یک تیر دو نشان بزنند. فرصت امسال که از دست رفت، حال لازم است برنامه‌ریزان این حوزه بار دیگر به بهره‌گیری از این فرصت در سال‌های آتی برای دو حوزه مهم فرهنگی بیاندیشند.

نگارنده: ساسان نیک‌رفتار خیابانی


نوشته شده در   چهارشنبه 2 آبان 1397  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode