ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 7 دي 1403
جمعه 7 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 3 اسفند 1396     |     کد : 182647

طبیعت به درمان کودکان مبتلا به اتیسم کمک می کند

روش درمانی مکمل برای کودکان مبتلا به اتیسم در رساله دانشجوی دکتری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد بررسی شد بر اساس این تحقیق طبیعت‌درمانی می تواند به درمان بیماران مبتلا به اتیسم کمک کند.

روش درمانی مکمل برای کودکان مبتلا به اتیسم در رساله دانشجوی دکتری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد بررسی شد بر اساس این تحقیق طبیعت‌درمانی می تواند به درمان بیماران مبتلا به اتیسم کمک کند.

به گزراش خبرگزاری مهر به نقل از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، مریم رامشینی دانشجوی دکتری روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی واحد علوم و تحقیقات گفت: این پژوهش با هدف تدوین برنامه طبیعت‌درمانی خانواده‌ محور ویژه کودکان طیف اوتیسم و اثربخشی آن بر پردازش حسی، تعامل والد-کودک و نشانگان اختلال در این کودکان انجام شده است.

وی افزود: نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که برنامه طبیعت‌درمانی خانواده‌محور باعث کاهش برخی مشکلات پردازش حسی، بهبود تعامل والد-کودک، کاهش برخی نشانگان اختلال و آشنایی بیشتر این کودکان با طبیعت شد.

این محقق تاکید کرد: باتوجه به نتایج مثبت این پژوهش در مدت زمان اندک و مقرون به صرفه بودن این مداخله، می‌توان از این روش درمانی در کنار سایر درمان‌های دیگر برای کودکان با اختلال طیف اوتیسم استفاده کرد.

رامشینی اظهار داشت: در این پژوهش۱۴ کودک ۷-۳ ساله مبتلا به اوتیسم با توجه به ملاک‌های خاص انتخاب و به صورت غیرتصادفی در دو گروه  ۷ نفره آزمایشی و کنترل قرار گرفتند که مداخلات طی ۳ ماه در مدرسه طبیعت ساوان واقع در پارک جنگلی چیتگر انجام شد.

وی با بیان اینکه برنامه طبیعت‌درمانی در نظر گرفته شده در این رساله شامل چند مرحله بود، گفت: در ابتدا تنها به دنبال علاقمند شدن و درگیری ذهنی کودک به طبیعت بودیم بنابراین کودکان در این مرحله در فضای طبیعت بدون انجام فعالیت خاصی حضور داشتند.

این محقق افزود: در مرحله بعد، به همراه پژوهشگر، تسهیل گر و والدین خود به انجام تکالیف خاص در زمینه کارهای باغبانی، کار با حیوان و انجام تکالیف مربوط به حواس پنج‌گانه و حس وستیبولار می‌پرداختند.

رساله دکتری «تاثیر طبیعت و کاهش مشکلات پردازش حسی، بهبود تعامل والد-کودک و کاهش نشانگان کودکان با اختلال طیف اوتیسم» توسط مریم رامشینی دانشجوی دکتری روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی به راهنمایی سعید حسن‌زاده و مشاوره غلامعلی افروز و هادی هاشمی رزینی دفاع شد.

 


نوشته شده در   پنجشنبه 3 اسفند 1396  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode