ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 14 تير 1403
پنجشنبه 14 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 29 بهمن 1396     |     کد : 182594

استقبال ۶هزار تبریزی از «نصف جشنواره فیلم فجر»

سودای اکران تمام فیلم‌هادر سر تبریز/چرا چهره‌ها به تبریز نیامدند؟

برگزاری منظم جشنواره فیلم فجر امسال در تبریز و نیز استقبال کم‌نظیر تبریزی‌ها از فیلم‌های جشنواره، باعث می‌شوند اهالی هنر شهر به اکران تمام فیلم‌ها در سال بعد امیدوار باشند.

برگزاری منظم جشنواره فیلم فجر امسال در تبریز و نیز استقبال کم‌نظیر تبریزی‌ها از فیلم‌های جشنواره، باعث می‌شوند اهالی هنر شهر به اکران تمام فیلم‌ها در سال بعد امیدوار باشند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – بهنام عبداللهی: جشنواره فیلم فجر هرچند امسال سی‌وششمین دوره خود را پشت سرگذاشت، اما در تبریز سومین‌بار بود که فیلم‌های این جشنواره به‌روی پرده می‌آمدند.

طاهر فرنود، دبیر اجرایی جشنواره فیلم فیلم فجر تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر گفته که ۵ هزار و ۷۰۰ بلیت در این شهر به‌فروش رفته است. رقمی که شاید با میزان استقبال از سینماهای تبریز در طول یک‌سال برابر باشد.

تفاوتی که جشنواره فجر امسال تبریز با سال‌های ۹۲ و ۹۵ داشت، برگزاری سازمان‌یافته آن بود. یعنی نیمی از فیلم‌ها توسط دبیرخانه ارائه شدند و در خود تبریز، دو سینمای «ناجی» و«فلسطین» عهده‌دار اکران ۱۲ فیلم سینمایی و ۵ فیلم انیمیشن جشنواره بودند.

سینما فلسطین یکی از سینماهای فرسوده تبریز متعلق به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است که نه از کیفیت و استانداردهای لازم سینمایی برخوردار است، و نه صندلی‌ و فضاهای بصری قابل قبولی برای مخاطبان دارد. اما سینما ناجی که در مجتمع ۲۲ بهمن واقع است، نسبتا تازه‌ساخت است و می‌توان روی آن حساب باز کرد.

قهرمانان کوچک، دنیای کیف‌ها، فیلشاه، دزد و پری و شکلاتی، انیمیشن‌هایی بودند که در ۵ روز اول جشنواره در سانس ساعت ۱۱ صبح اکران شدند و طی تفاهم‌نامه‌ای که با آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری بسته شده بود، کودکان این فرصت را پیدا کردند که به سینما بروند و درس «سینمارفتن» را فرا بگیرند.

امپراطور جهنم، اتاق تاریک، تنگه ابوقریب، کامیون، لاتاری، سوتفاهم، هایلایت، مصادره، جشن دلتنگی، سرو زیر آب، شعله‌ور و عرق سرد نیز فیلم‌هایی بودند که در تبریز فرصت اکران پیدا کردند یا بهتر است بگوییم تبریزی‌ها شانس دیدن‌شان را داشتند. ‌

این فیلم‌ها که در دو سانس ۱۶:۳۰ و ۱۹ در دو سینما مذکور به روی پرده می‌آمدند، بلیت‌هایشان به‌صورت اینترنتی به‌فروش می‌رسید اما کم نبودند مخاطبانی که در مجتمع حضور می‌یافتند تا مسئولان سایت به‌صورت حضوری برایشان بلیت تهیه کنند.

همکاری بیش از ۵۰نفر با ستاد برگزاری جشنواره فیلم فجر در تبریز

برگزاری جشنواره فیلم‌فجر در تبریز امسال حال و هوای متفاوتی داشت؛ چاپ بولتن جشنواره، برگزاری گپ‌های سینمایی بعد از فیلم‌های سانس ۱۶:۳۰ در مجتمع ۲۲ بهمن و حضور بیش از ۵۰ نفر در قالب تیم‌های نظارتی، اجرایی، نظرسنجی، رسانه و... بر کیفیت برگزاری آن می‌افزودند و همه این‌ها نوآوری‌هایی بودند که از سوی انجمن سینمای جوان تبریز صورت گرفتند؛ هرچند متولی قانونی جشنواره، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بود.

پر شدن سالن‌های سینما در اکران برخی از فیلم‌ها همچون لاتاری و مصادره و حتی سرپا ایستادن مخاطبان چیزی بود که سینمای تبریز سال‌ها تشنه آن بود اما قطع‌شدن ۳ باره اکران یک فیلم در سینما فلسطین موضوعی شد که تاسف بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر شهر را پی داشت.

پری اشتری، مدیر روابط عمومی جنشواره فیلم‌ فجر در تبریز و یکی از اهالی سینما و رسانه، هرچند از نحوه برگزاری جشنواره در تبریز رضایت دارد، اما انتقادات خود را نیز با خبرنگار مهر در میان می‌گذارد.

«عدم تعامل دستگاه‌ها باعث شد جای چهره‌ها در تبریز خالی باشد»

اشتری معتقد است شهرستان‌ها نه‌باید تنها به اکران فیلم‌ها اکتفا کنند. او می‌گوید اگر برنامه‌های جنبی مثل ورک‌شاپ یا دعوت از چهره‌های سینمایی کشور انجام می‌شد، بی‌شک استقبال مخاطبان نیز چشمگیرتر می‌بود.

قرار بود عوامل فیلم کامیون در روز اکران این فیلم در تبریز حضور داشته باشند و با اهالی سینما دیدار و گفتگویی انجام دهند اما به‌گفته اشتری، آنچه عدم تعامل بین استانداری و اداره ارشاد می‌توان نامید، باعث شد مهمانان نتوانند در تبریز حضور پیدا کنند. این درحالی است که مشهد، شیراز و حتی یزد و کرمان چندین‌بار در طول اکران فیلم‌ها میزبان مهمانانی ویژه بودند.

اشتری همین عدم همکاری و موازی‌کاری ادارات و ارگان‌های فرهنگی را از مهم‌ترین مشکلات جشنواره می‌داند: «حوزه هنری مشغول تاسیس ۲ سالن سینما خوب و مجهز است اما ما نگران این هستیم که آیا با اداره فرهنگ و ارشاد به توافق می‌رسند که فیلم‌های جشنواره، سال بعد آنجا اکران شود؟»

او همچنین از عدم همکاری شهرداری تبریز درمورد نصب چندبنر جشنواره در سطح شهر سخن به میان می‌آورد. احتمال می‌رود دلیل امتناع شهرداری تبریز از نصب بنرهای جشنواره در سطح شهر، قانونی باشد با عنوان ممنوعیت نصب بنر و داربست که به‌تازگی توسط شورای شهر به تصویب رسیده است.

«شاید عده‌ای در ابتدا تنها بخاطر ژست فرهنگی به سینما بیایند که ما هم فیلم‌های فجر را دیدیم ولی رفته رفته این ژست می‌تواند به عادت و علاقه تبدیل شود.»
پری اشتری همکاری رسانه‌ها در فضاهای مجازی را دلیلی برای بالا بودن استقبال از فیلم‌های جشنواره می‌داند: «شاید عده‌ای در ابتدا تنها بخاطر ژست فرهنگی به سینما بیایند که ما هم فیلم‌های فجر را دیدیم ولی رفته رفته این ژست می‌تواند به عادت و علاقه تبدیل شود.»

او امیدوار است تجربه خوب برگزاری جشنواره امسال در تبریز، دلیل قانع‌کننده‌ای باشد که سال بعد دبیرخانه جشنواره باکس کامل فیلم‌ها را در اختیار این شهر بگذارد: «درست مثل مشهد.»

تبریز هم مانند مشهد برای جشنواره فیلم فجر مراسم افتتاحیه برگزار کرد، اما افتتاحیه مشهد با حضور ابراهیم حاتمی‌کیا برگزار شد و افتتاحیه تبریز با سخنرانی مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی که در همان روز اول به اشتباه از نامزد شدن یکی از بازیگران تبریزی به عنوان بازیگر نقش اول زن خبر داد و اهالی فرهنگ و هنر تبریز را درمورد مدیریت فرهنگی این شهر به نگرانی واداشت.

«دبیرخانه جشنواره باید روی تبریز حساب ویژه‌ای باز کند»

مهرداد خردمند، یکی از خبرنگاران سینمایی تبریز که در طول جشنواره حضور داشت، می‌گوید در تبریز پردیس سینمایی وجود ندارد که ما بتوانیم مهمان دعوت کنیم و میزبان قابل‌قبولی واقع شویم اما باز اگر مسئولان فرهنگی شهر تلاش می‌کردند، دور از انتظار نبود.

خردمند نیز به برگزاری نظام‌مند جشنواره در تبریز اشاره می‌کند و از اتفاقات خوب جشنواره فجر امسال برای خبرنگار مهر می‌گوید: «گرفتن سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه توسط بهمن و بهرام ارک از تبریز و همچنین حضور نسرین مرادی، بازیگر تبریزی در فیلم کامیون، از اتفاقات خوب جشنواره امسال برای ما بود.»

خردمند می‌گوید: «نحوه برگزاری خوب جشنواره توسط انجمن سینمای جوان تبریز، جایزه‌هایی که اهالی سینما تبریز در دو دوره اخیر جشنواره کسب کرده‌اند و نیز استقبال تبریزی‌ها از فیلم‌ها باعث خواهد شد سال بعد دبیرخانه جشنواره روی تبریز حساب ویژه‌ای باز کند و شاید تمام فیلم‌ها در این شهر اکران شوند.»

او از حس خوب خود بخاطر پرشدن صندلی‌های سینما فلسطین بعد از ۲۰ سال برای فیلم‌های لاتاری و مصادره می‌گوید: «هرچند این سینما فرسوده است و شایسته یک مخاطب سینما نیست اما استقبال مخاطبان یک هشدار جدی برای مسئولان فرهنگی شهر است که ما به پردیس‌های سینمایی مجلل و شایسته‌ای نیازمندیم.»

اگر به اصطلاح اهالی سینما فلش‌بکی به تاریخ داشته باشیم، می‌بینیم که اولین‌ سالن‌های سینما و تئاتر در تبریز احداث شده‌اند اما حالا به نظر دبیرخانه جشنواره صلاحیت اکران تمام فیلم‌ها را هم در این شهر نداشتیم. همه این‌ها درحالی است که تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده و به قول خود مسئولان، باید حدالامکان رویدادهای فرهنگی و هنری بین‌المللی در جریان این سال در تبریز برگزار شوند.

محمد محمدپور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر امسال تبریز، از آماده‌شدن ۷ سالن سینمایی در یکی از مجتمع‌های تجاری و رفاهی خصوصی تبریز خبر داده است؛ خبری که اهالی فرهنگ و هنر تبریز امیدوارند همچون خبر نامزد شدن بازیگر تبریزی قبل از اکران فیلم‌ها، تکذیب و پوزش مدیرکل را به همراه نداشته باشد.

 


نوشته شده در   يکشنبه 29 بهمن 1396  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode