ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 15 شهريور 1403
پنجشنبه 15 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 6 تير 1395     |     کد : 104396

درس‌های حکومت علوی

حکومت علوی به‌عنوان یک الگوی همه‌جانبه برای حکمرانی خوب، نه فقط برای کارگزاران نظام اسلامی حتی برای مردمی که در زیر سایه حکومتی دینی زندگی می‌کنند، می‌تواند درس‌های بسیاری داشته باشد.



 
حکومت علوی به‌عنوان یک الگوی همه‌جانبه برای حکمرانی خوب، نه فقط برای کارگزاران نظام اسلامی حتی برای مردمی که در زیر سایه حکومتی دینی زندگی می‌کنند، می‌تواند درس‌های بسیاری داشته باشد.

بی‌تردید عمل به این درس‌ها می‌تواند بسیاری از چالش‌هایی را که فراروی نظام اسلامی قرار دارد، از بین ببرد. در همین راستاست که رهبر معظم انقلاب در تاریخ سی‌ام شهریور 1381 در جمع اقشار مختلف مردم می‌فرمایند: «نمی‌شود فقط به زبان گفت «امیرالمومنین، علی» و اظهار عشق و علاقه کرد؛ اما در عمل با رفتار او و با درسی که با زبان و در عملِ خود به ما داده است، مخالفت کرد.»

مهم‌ترین ویژگی که افکارعمومی از حکومت علوی در ذهن دارد، شاخص عدالت است. عدالت‌طلبی علوی از جمله ویژگی‌هایی است که نه فقط بقای نظام سیاسی را تضمین می‌کند، که می‌تواند رابطه مردم و حکومت را حفظ کرده و بر اعتماد سیاسی و اجتماعی بیفزاید. آنچه از زندگی حضرت علی(ع) و سیره عملی ایشان در زمینه حکومتداری در ذهن مانده، تاکیدی بر اقامه عدل و مبارزه با فاسدانی است که به‌دنبال رانت‌خواری سیاسی و اقتصادی بودند و اما بدیهی است که در حکومت علوی نتوانستند فرصتی برای ویژه‌خواری داشته باشند.

دومین ویژگی حکومت علوی، مقابله با جریان تحجر است. همان جریانی که دست در دست کفار، بزرگ‌ترین تهدید برای حکومت علوی به‌شمار می‌رفت و سرانجام همین جریان بود که فرق امیرالمومنین را شکافت و نتوانست آزادگی حضرت علی(ع) را تحمل کند. امام علی(ع) در برابر این جریان ایستاد تا امروز قرن‌ها پس از شهادت آن حضرت، شیعیان امیرالمومنین، در راه مبارزه با جریانات متحجر که به نام دین، خشونت و افراط‌گرایی را ترویج می‌کنند، ثابت قدم باشند و تصویری روشن از اسلام ناب را به نمایش بگذارند.

به این ترتیب درحالی امشب، میلیون‌ها دوستدار امیرالمومنین به سوگواری شهادت آن حضرت می‌پردازند که عدالت‌طلبی و مبارزه با افراطی‌گری، به‌عنوان درس‌هایی ارزشمند از الگوی حکمرانی علوی پیش‌روی ماست و عمل به این درس‌ها نه فقط وظیفه دولتمردان و سیاستمداران و نخبگان در یک جامعه دینی است که وظیفه‌ای بر دوش آحاد جامعه اسلامی به‌شمار می‌رود تا هم در عدالت‌طلبی مصمم باشند و هم در دفاع از اسلام ناب در برابر جریان تکفیری تردید نکنند.

مصطفی انتظاری هروی

دبیر گروه سیاسی


نوشته شده در   يکشنبه 6 تير 1395  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode