ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 17 تير 1403
يکشنبه 17 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 9 دي 1397     |     کد : 186158

خلق حماسه و یوم‌الله، هنر مردم آذربایجان است

بازآفرینی حماسه 29 بهمن 56 در 8 دی 88 در تبریز

مردم آذربایجان در 8 دی 1388 با حضور به‌موقع و دشمن‌شکن در صحنه دفاع از ارزش‌‌های دینی و انقلاب و دفع نقشه‌های فتنه‌گران و حضور مردم سایر شهرها به تبعیت از بصیرت مردم آذربایجان در صحنه دفاع از نظام و انقلاب در 9 دی 1388، این روز را به «یوم اللهی» دیگر در تاریخ ایران تبدیل کرد.

مردم آذربایجان در 8 دی 1388 با حضور به‌موقع و دشمن‌شکن در صحنه دفاع از ارزش‌‌های دینی و انقلاب و دفع نقشه‌های فتنه‌گران و حضور مردم سایر شهرها به تبعیت از بصیرت مردم آذربایجان در صحنه دفاع از نظام و انقلاب در 9 دی 1388، این روز را به «یوم اللهی» دیگر در تاریخ ایران تبدیل کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، آذربایجان در طول تاریخ ایران هر چند آبستن حوادث بزرگ بوده است ولی در خط مقدم حماسه‌های ملی و تاریخی و مردمی قرار داشته و توانسته است در دفاع از کیان ملی و ارزش‌های دینی و نظام و انقلاب اسلامی پیشتازی خود را به اثبات برساند.

مردم آذربایجان دارای ویژگی‌های اخلاقی و شخصیتی ویژه از جمله دینداری، شجاعت،در صحنه بودن، ولایتمدار بودن، سخت‌کوشی و تلاشگری و صدها ویژگی منحصر به‌فردی هستند که آنها را توانمند در خلق «حماسه» و «یوم‌الله» در تاریخ ایران و انقلاب کرده است.

اگر نگاهی هر چند گذرا به تاریخ داشته باشیم، به نیکی در خواهیم یافت، مردم آذربایجان در کنار همه خصوصیات برجسته خود، واجد ویژگی مهمی هستند که می‌توان آن را تحت عنوان «خالق حماسه و یوم‌الله » مورد بررسی قرار داد.

بی‌شک روزی که شاه اسماعیل صفوی مذهب تشیع را به‌عنوان مذهب رسمی ایران اعلام کرد و یا ایامی که مردم تبریز در جریان مشروطیت و با رهبری مردان نیکنامی همچون ثقه‌الاسلام شیخ محمد خیابانی، ستارخان و باقرخان در مقابل استبداد ایستادگی کردند و یا روزی که قیام 29 بهمن 1356 را خلق کردند و... در حقیقت در لابه‌لای تاریخ نشانه‌گذاری و «خلق حماسه و یوم‌الله » می‌کردند تا بسان چراغ راهنمایی برای آیندگان باشند.

مقام معظم رهبری در کلامی می‌فرمایند: « روزهای سال به‌طور طبیعی و به‌خودی خود، همه مثل هم هستند، این انسان‌ها هستند، این اراده‌ها و مجاهدت‌هاست که یک روز را از میان روزهای دیگر برمی‌کشند و آن را مشخص می‌کنند و مثل یک پرچمی نگه می‌دارد تا راهنمای دیگران باشد».

 از جمله این یوم‌الله‌ها و حماسه‌ها روز 8 دی 1388 است که با حضور به‌موقع و دشمن‌شکن مردم انقلابی و  ولایتمدار آذربایجان در صحنه دفاع از ارزش‌‌های دینی و انقلاب اسلامی و دفع نقشه‌های فتنه‌گران و حضور مردم سایر شهرها به تبعیت از بصیرت مردم آذربایجان در صحنه دفاع از نظام و انقلاب در 9 دی 1388 ، این روز را  به یوم‌اللهی دیگر در تاریخ ایران تبدیل کرد. روزی که به «روز بصیرت و بیعت امت با ولایت» در تقویم کشور نامگذاری گردید.

حوادثی که باعث شکل‌گیری حماسه 8 دی 1388 در تبریز و 9 دی در کشور گردید شاید به‌طور خلاصه بتوان در «طراحی و نقشه دشمن » برای هدایت جامعه به سوی ناامنی و ماهی‌گیری از وضعیت متشنج خود ساخته برای انقلاب‌زدایی و بازگشت به ایران و خوابی که به‌‌فرموده مقام معظم رهبری تعبیر نشد و «بی‌بصیرتی و در پازل دشمن بازی کردن برخی خواص و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری» برشمرد که قانون بازی را رعایت نکرده و آشوب اجتماعی را برپا کردند که خود نیز قادر به جمع کردن آن نبودند.

بصیرت مردم که به‌فرموده مقام معظم رهبری در بیشتر موارد اکثریت مردم برخلاف خواص دارای بصیرت هستند، توانستند با خلق حماسه، فتنه‌گران و حامیان خارجی آنها را در اجرای نقشه‌های خود و رسیدن به اهداف براندازی ناکام بگذارد، هرچند زمینه‌های آشوب‌های اجتماعی و حمایت‌های دور و نزدیک خارجی‌ها برای فتنه‌گری در آذربایجان هم وجود داشت ولی بصیرت بالا، دینداری و ولایتمداری مردم آذربایجان باعث پیشتازی آنها در مبارزه با فتنه‌گران و حامیان خارجی آنها و دفاع ارزش‌ها و انقلاب اسلامی در 8 دی 1388 شده و زمینه را برای حضور مردم سایر شهرها در 9 دی فراهم کرد.

شرایط ویژه آذربایجان بعد از انتخابات 22 خرداد 1388

قومیت و قوم‌گرایی: با توجه به مسئله قومیت و نقشه دشمنان در سوءاستفاده از این قضیه برای رسیدن به اهداف خود، این زمینه به‌طور طبیعی در منطقه آذربایجان وجود داشت، بنابراین دشمن سعی می‌کرد با استفاده از این خصیصه طبیعی موجود در منطقه به‌عنوان یک گسل اجتماعی استفاده کرده و در آشوب‌های اجتماعی و نارضایتی‌های موجود در انتخابات دمیده و آشوب‌های اجتماعی را گسترش داده و به اهداف شوم خود برسد.

وجود اقوام مختلف در یک کشور به‌عنوان یک فرصت برای دشمنان برای سوءاستفاده است که در زمان‌های لازم سعی می‌کنند تا آن را فعال کنند هر چند که وجود یک شکاف اجتماعی به‌عنوان قومیت و قوم‌گرایی شاید زیاد مشکل‌ساز نباشد ولی وقتی با سایر شکاف‌ها و آشوب‌های اجتماعی هم‌افزایی پیدا می‌کند، می‌تواند تولید یک بحران برای هر کشوری باشد.

دشمن هم سعی کرده بود با هم‌افزایی شورش‌های اجتماعی و نارضایتی‌های انتخاباتی و تحریک قوم‌گرایی در مناطق آذری‌نشین از هنر پیشتازی آذربایجانی‌ها به نفع خود بهره‌برداری کند که به‌دلیل هشیاری و بصیرت بالای مردم با وجود فراهم بودن زمینه‌ها، موفق نشدند.

از جمله زمینه‌ها برای بهره‌برداری از مناطق آذری‌نشین برای تحریک احساسات مردم و کشاندن آنان در آشوب‌های اجتماعی بعد از انتخابات در سال 1388 توهم« توطئه پسر آذربایجان» بود که توسط همسر یکی از کاندیداهای 88 رونمایی شد.

آنها می‌خواستند با استفاده از انتساب وی به آذربایجان، از احساسات مردم سوءاستفاده کرده و در کشاندن مردم به خیابان‌ها و ایجاد شورش‌های خیابانی و بهره‌برداری از این قضیه آن را به دیگر نقاط کشور تسری دهند، این امر البته از سوی رسانه‌های مختلف معاند خارجی و تحلیل‌گران آنها در آن زمان مطرح و به‌صورت گسترده از جمله توسط رسانه‌های دولت آذربایجان برای سوءاستفاده خود تحلیل می‌شد، موضوعی که هر چند به‌عنوان یک نظریه در بحث رأی دادن مطرح است و مردم مناطق هر نامزد انتخاباتی از روی احساسات معمولاً به نامزد منطقه جغرافیایی خود رأی می‌دهند، ولی این امر در استان آذربایجان‌شرقی هم اتفاق نیفتاد و آقای احمدی‌نژاد از آقای موسوی بیشتر رأی آوردند که این امر هم نشان از بصیرت بالای مردم و تأثیرگذاری کم احساسات در انتخاب آنان دارد.

هم زمانی با 31 دسامبر: روز 31 دسامبر(11 دی) هر سال از سوی دولت آذربایجان به‌عنوان روز همبستگی آذری‌های جهان نامگذاری شده است و تعطیل رسمی و به‌عنوان عید مطرح می‌کنند( هر چند این روز تحریف شده و روزی است که مردم نخجوان در سال 1889 میلادی با شکستن حصارهای مرزی به داخل خاک ایران آمده و خواهان پیوستن به ایران بودند) هم زمانی این آشوب‌ها و شورش‌ها با این روز در دشمنان ما امیدواری‌هایی ایجاد می‌کرد تا بتوانند از فرصت‌های پیش رو استفاده کنند، هر چند که در طول 8 ماه بعد از انتخابات از این‌گونه فرصت‌ها زیاد بوده و نتوانسته بودند استفاده کنند.

عدم همراهی مردم آذربایجان با دشمنان در این برهه زمانی با وجود زمینه و شکاف اجتماعی دیگر و خلق یوم‌اللهی و حماسه دیگر در 8 دی (3روز زودتر از 11دی) نشان از انقلابی و بصیر بودن مردم آذربایجان دارد که دشمنان را ناکام می‌گذارد.

بنابراین مناطق آذری‌نشین از جمله آذربایجان‌شرقی از لحاظ زمینه‌های لازم برای راه‌اندازی یک آشوب اجتماعی با انواع شکاف اجتماعی (قومی، زبانی،..) علاوه بر مشکلات مختلف روزمره درگیر بوده که دشمن را به طمع انداخته بود ولی دیانت و بصیرت مردم آذربایجان علاوه بر عدم همراهی با برنامه‌های دشمنان و فتنه‌گران داخلی، خالق حماسه‌ای دیگر در تاریخ ایران به نام «یوم الله 9 دی» شدند.

اقدامات حماسه‌ساز 8 دی در تبریز

بعضی از کارها و اقدامات در جای خود از لحاظ زمانی و مکانی می‌تواند تأثیرگذار باشد و بعد از گذشتن فرصت می‌تواند نتایج منفی هم داشته باشد. در 8 دی 1388 تبریز هم برخی از اقدامات حماسه‌ساز از طرف مردم و مسؤولان و بزرگان شهر انجام شد که باعث ایجاد حماسه 8 دی تبریز و 9 دی در کشور شد.

حضور به‌موقع و حماسی مردم در صحنه: در طول 8 ماه مردم متدین و انقلابی آذربایجان ،خار در چشم و استخوان در گلو به تبعیت از ولایت صبر کرده بودند تا فتنه‌گران و بی‌بصیرت‌ها به راه راست و حقیقت برگشته و اعلام پشیمانی کنند، هر چند که این صبر نتیجه داده و باعث جدایی غافلان از فتنه‌گران شد و عده آنها نسبت به خردادماه 88 خیلی کم شد، ولی حماقت و اهانت این عده قلیل در روز عاشورا که مهره‌های اجانب در دشمنی با اسلام و انقلاب بودند، باعث شعله‌ور شدن خشم انقلابی مردم آذربایجان در روز 8 دی شد که به‌صورت خودجوش و گسترده در خیابان‌های شهر حضور بهم رساندند و با فتنه‌گران اتمام حجت کردند که دیگر آنها را تحمل نخواهند کرد.

هر چند که درگیری‌های خیابانی و آشوب‌های اجتماعی به‌دلیل شاخصه دینداری، بصیرت، ولایتمداری و شجاعت مردم در طول 8 ماه به ندرت و آن هم به‌صورت خیلی محدود در برخی جاها دیده شده بود ولی با این حضور به آشوب‌گران و فتنه‌گران در تبریز و دیگر شهرها از زبان امام جمعه شهر اتمام حجت شد که بعد از آن با خلق حماسه 9 دی در دیگر شهرها، دیگر شاهد حضور فتنه‌گران در خیابان‌ها نبودیم.

حضور بالاترین شخصیت دینی و مذهبی استان در صحنه

علاوه بر حضور اقشار مختلف مردم اعم از پیر و جوان، زن و مرد، دانشجو و دانش‌آموز، بازاری و کارمند، شخصیت‌های سیاسی مختلف لشکری و کشوری، حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه محبوب تبریز که شخصیتی انقلابی و مذهبی و از اعضای مجلس خبرگان رهبری از استان آذربایجان‌شرقی است و در کنار سایر مردم در این راهپیمایی شرکت کرده بود، برای مردم انقلابی استان و سایر استان‌ها محرک خوبی برای اتمام حجت با فتنه‌گران بود.

آیت‌الله محسن مجتهد شبستری به‌عنوان نماینده سابق مقام معظم رهبری و امام جمعه سابق محبوب تبریز و از اعضای مجلس خبرگان رهبری مورد احترام مردم آذربایجان بوده و همیشه مواضع انقلابی ایشان زبانزد خاص و عام بوده و است و در این روز علاوه بر محکوم کردن کار فتنه‌گران در توهین به مقدسات، در حالی که دو دستی بر سر و عمامه خود می‌کوبید از قوه قضائیه خواست که در برخورد با فتنه‌گران مماشات نکند و اتمام حجت کرد که در صورت ادامه این وضعیت مردم آذربایجان تحمل نکرده و کفن‌پوش راهی تهران خواهند شد تا کار فتنه‌گران را یکسره کنند این کارها و این اتمام حجت به‌نظر می‌رسد در تحریک احساسات مردم سایر شهرها که از صدا و سیما نیز پخش شد، نقش مهمی داشت.

شعارهای انقلابی

شعارهای مطرح در این راهپیمایی نشان از بصیرت مردم و اتمام حجت آنان و خواسته آنان از مسؤولان در برخورد با فتنه‌گران دارد، شعارهایی که نشان از غیرت دینی و ولایتمداری و سرآمدن کاسه صبر حزب‌اللهی را نشان می‌داد.

اقشار مختلف مردم در آن روز که تا شعاع چند کیلومتری مصلا را از هر طرف پوشانده بودند، یکصدا فریاد می‌زدند، موسوی و کروبی اعدام باید شود، منافق کجایی، حزب‌الله آمده، دستگاه قضایی مجازات، مجازات، موسوی حیا کن، انقلاب را رها کن، وای اگر خامنه‌ای حکم جهادم دهد این در حالی بود که لحظه به لحظه صفوف مردمی فشرده‌تر می‌شد.

علل عدم همراهی مردم آذربایجان با آشوبگران

بصیرت بالا

مردم آذربایجان در طول تاریخ از زمان رسمی شدن شیعه به‌عنوان دین رسمی در ایران، همراه با مراجع و بزرگان مدافع اسلام و ایران در برابر متجاوزان و آشوبگران داخلی بوده است و قضایای نهضت مشروطیت و مبارزه با استبداد داخلی و پیشوازی و همراهی از نیروهای دولت مرکزی توسط مردم بعد از اتفاقات جعفر پیشه‌وری در قبل از انقلاب و عدم حمایت از طرفداران شریعتمداری و ارسال رساله‌های ایشان بعد از اتفاقات آن زمان به جلو دفتر ایشان در قم توسط قشر عظیمی از مردم آذربایجان و عدم همراهی با آشوبگران در قضایای مختلف در سال 78 و 82 و 88 و حمایت از ولایت و نظام و انقلاب نشان از بصیرت بالای مردم آذربایجان بوده است، هرچند که زمینه‌های قومیتی و هم مرزی با کشورهای حیله‌گر در بر هم زدن امنیت ملی وجود داشته است.

دینداری

مردم آذربایجان مردمانی دیندار، مومن، متدین و مذهبی بوده و برنامه‌های مذهبی در طول سال و ماه محرم و حضور گسترده مردم در این برنامه‌های مذهبی و عشق و ارادت آنها به اباعبدالله الحسین – علیه السلام- نشان‌های این امر است. طبیعی است که کسانی که چنین ارادتی به خاندان اهل بیت(ع) دارند که زبانزد خاص و عام و داخل و خارج کشور است، در مقابل توهین و اهانت برخی خود فروخته به خاندان عصمت و طهارت و نظام و انقلاب ساکت ننشسته و علاوه بر عدم حمایت از آنها در راه مبارزه با آنها پیشگام نیز خواهند بود.

سخنان نماینده سابق ولی فقیه در استان آیت‌الله شبستری در روز 8 دی و اتمام حجت ایشان با فتنه‌گران و تذکر به رئیس قوه قضائیه که در صورت تکرار این اهانت‌ها مردم آذربایجان کفن‌پوش به سوی تهران عزیمت کرده و کار آنها را یکسره خواهند کرد، گواه بر این ادعا است.

عملکرد مسؤولان استان

برخورد مسؤولان استان و برگزارکنندگان انتخابات در استان در جلوگیری از بروز نارضایتی و اغتشاشات بعد از انتخابات همانند برخی از شهرهای دیگر موثر بوده است، اینکه نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری بعد از اتمام رأی‌گیری و قبل از اعلام نتایج در یک برنامه زنده تلویزیونی شرکت کرده و بر صحت برگزاری انتخابات و قبول نتیجه شمارش آرا ، هر چه که باشد، از یک طرف تزریق آرامش به جامعه بود که با وجود تبلیغات مختلف انتخابات در صحت و سلامت برگزار شده است و از سوی دیگر نشان از بلوغ سیاسی مردم است که با قبول نظرات نماینده نامزدها، با وجود تبلیغات گسترده، آتشین و خیابانی تا آخرین لحظات روز تبلیغات، سعی در رعایت اصول انتخاباتی و حفظ آرامش در جامعه داشتند و تا آخر هم این وضعیت را رعایت کردند حتی این نمایندگان نامزدها در استان بعد از اعلام نتایج هم در برنامه‌های تلویزیونی با قبول نتایج شمارش آرا به پیروز انتخابات تبریک گفتند.

بنابراین با وجود زمینه‌های اغتشاشات اجتماعی در استان آذربایجان‌شرقی و تلاش دشمن در تحریک این زمینه‌ها و کشاندن مردم به سطح خیابان و برهم زدن امنیت اجتماعی برای بهره‌برداری و اجرای نقشه براندازی، مردم آذربایجان با خصوصیات دینی و انقلابی و بصیرت بالا و هوشیاری مسؤولان استان و حضور و مواضع انقلابی نماینده سابق ولی فقیه و امام جمعه سابق تبریز، آیت الله شبستری حماسه  8 دی در تبریز به وقوع پیوست تا زمینه خلق حماسه 9 دی در کشور و یوم‌اللهی دیگر در تاریخ انقلاب باشد.

*نگارنده:احمد قهرمانی – کارشناس ارشد علوم سیاسی


برچسب ها
نوشته شده در   يکشنبه 9 دي 1397  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode