ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 8 دي 1404
دوشنبه 8 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 29 آذر 1394     |     کد : 97662

کشف ذره ای جدید در شتاب دهنده بزرگ اتمی

بزرگترین شتاب دهنده دنیا باز هم خبرساز شده است زیرا گفته می شود ذره ای کاملا متفاوت در آن کشف شده است.

بزرگترین شتاب دهنده دنیا باز هم خبرساز شده است زیرا گفته می شود ذره ای کاملا متفاوت در آن کشف شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، به تازگی فیزیکدانهایی که در شتاب دهنده بزرگ سرن اروپا مشغول به کار هستند متوجه چیزی شده اند که به ادعای آنها ردی از یک ذره بنیادین جدید و ناشناخته است.

تصور می شود که این ذره نسخه سنگین تری از ذره معروف بوزون هیگز باشد، ذره ای که دانشمندان امیدوارند با بررسی دقیق آن پی به ناشناخته های مربوط به ماده تاریک ببرند.

آنچه که به عنوان ذره احتمالا تازه کشف شده شناخته می شود نتیجه دو سری آزمایشات مجزا اما تکمیل کننده یکدیگر هستند که تحت عنوان CMS و ATLAS شناخته می شوند.

به عقیده این فیزیکدانها، هنوز نمی توان این یافته را یک کشف علمی به شمار آورد اما وقتی به این نکته توجه می کنیم که در هر دوی این آزمایشات رد واحدی از یک ذره ناشناخته مشاهده می شود، امیدها برای کشف یک ذره جدید افزایش می یابد.

نزدیک به ۹ هزار فیزیکدان، متخصص و مهندس از سراسر جهان در شتاب دهنده سرن اروپا با زیر نظر گرفتن رفتار ذرات و آثار این برخورد‌ها به مطالعه چگونگی بوجود آمدن جهان و حتی دلیل بوجود آمدن آن می ‌پردازند. هر لحظه از این آزمایش به دانشمندان در درک جهان کمک می‌کند.

دانشمندان برای درک بهتر این اسرار از نظریه ‌ای به نام مدل استاندارد استفاده می‌ کنند. این نظریه ترکیبی از نظریه نسبیت انیشتین و تئوری کوانتوم است. این نظریه با سه مورد از چهار نیروی اساسی جهان یعنی نیروی قوی هسته‌، نیروی ضعیف هسته و نیروی الکترومغناطیس سر و کار دارد و با نیروی چهارم که نیروی جاذبه محسوب می شود سر و کاری ندارد.


نوشته شده در   يکشنبه 29 آذر 1394  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode