كنجد يك منبع غذايي بسيار با ارزش و سرشار از املاح معدني مورد نياز بدن ، ويتامين 1 B و فيبرهاي غذايي است. كنجد از قديميترين چاشنيهاي شناخته شده است كه سرشار از منگنز ، مس ، كلسيم ، منيزيم ، آهن ، فسفر و روي است.
فيبرهاي غذايي موجود در كنجد اثرات بسيار مفيدي در كاهش كلسترول خون در انسان، حفاظت سلولهاي كبدي در مقابل آسيب هاي اكسيداتيو ، پيشگيري از فشارخون بالا و افزايش ذخيره ويتامين E در حيوانات دارد.
كنجد منبع بسيار خوبي از مس ، كلسيم ، منيزيم و روي است. تنها يك چهارم ليوان از آن ، قابليت تامين 70.4 درصد مس ، 31.6 درصد منيزيم و 35.1 درصد از كلسيم مورد نياز روزانه را دارد.
استفاده از اين چاشني سرشار از منيزيم در كاهش اسپاسم راههاي هوايي در بيماري آسم، پيشگيري از انقباض عروق خوني كه در پيدايش حملات ميگرن نقش دارند و ايجاد خواب طبيعي در زناني كه از عوارض يائسگي رنج ميبرند، موثر است. كلسيم از املاح معدني مهم موجود در كنجد است. همچنين به دليل تاثير روي در چگالي املاح معدني استخوان، به مردان سالمند توصيه ميشود غذاهاي غني از «روي» را به طور مرتب در برنامههاي غذايي خود بگنجانند.
به منظور برخورداري از ارزشهاي غذايي نهفته در كنجد، لازم است از اين ماده غذايي به عنوان جزئي مهم از چاشنيها و طعمدهندهها در برنامه غذايي خود استفاده كنيد.