خبرآنلاین ـ بهنوش خرمروز: رسیدن به توالی ژنوم گیاه کاکائو، طرفداران شکلات و کاکائو را هیجانزده کرده است. با تکمیل این مطالعات و بهبود پرورش و تولید مثل کاکائو، میتوانیم در آینده شکلاتهای فراوانتر و خوشمزهتری داشته باشیم با پیشرفت مطالعات حوزه ژنتیک، روز به روز توالی ژنوم موجودات بیشتری به دست میآید. شاید مثلا رسیدن به ژنوم گیاهی مثل ذرت، با وجود اهمیت بالایش، خیلی برای همه جذاب نباشد، اما داستان درخت کاکائو خیلی فرق میکند.
به گزارش پاپساینس بالاخره توالی ژنوم کاکائو هم به دست آمد، البته نسخه ابتدایی آن. اما همین خبر هم بسیاری را هیجانزده کرده است. از آنجا که کاکائو همه جای دنیای طرفداران فراوانی دارد و اگر نگوییم همه انسانها، اغلب افراد خیلی کاکائو و شکلات دوست دارند، این خبر میتواند نویدبخش آیندهای با کاکائوهای فراوانتر و خوشمزهتر باشد.
شاید برایتان جالب باشد بدانید یکی از سرمایهگذاران اصلی این مطالعه تولید کننده ام.اند.امز (M&Ms) و شکلاتهای محبوب میلکی وی (Milky Way) است.
تمام یافتههای این مطالعه و آن چه از این بعد در مطالعات بعدی بدان افزوده خواهد شد، در پایگاه دادههای ژنوم کاکائو قرار خواهد گرفت تا هیچوقت این اطلاعات انحصاری نشوند. شاید به نظر برسد که این کار از منافع محققین و سرمایهگذاران این مطالعه کم میکند، اما واقعیت این است که خودشان باور دارند این روند در دراز مدت منافع بیشتری را به همراه خواهد داشت.
به محض این که نسخه اولیه تکمیل شود و محققین به طور کامل به ژنوم کاکائو دست یابند، میتوانند آن را بهبود بخشند و با مهندسی ژنتیک، امکان پرورش آن را بالا ببرند. همچنین میتوانند بین ژنهای موجود در کاکائو و ویژگیهایی که کاکائو را برای مصرفکنندگان دلچسبتر میسازد، ارتباطی پیدا کنند و از آن برای افزایش دلپذیری کاکائوها در آینده استفاده نمایند. پس منتظر شکلاتهای متفاوت و احتمالا فراوانتر در آیندهای نه چندان دور باشید.