ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 2 دي 1404
سه شنبه 2 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 6 مرداد 1394     |     کد : 91883

پنج شنبه8مرداد1394-13شوال 1436-30جولای

بیرالملک از وزارت پست و تلگراف معزول و به جای وی معاضدالسلطنه وزیر شد...

* 8   مرداد در گذر تاریخ

* بیرالملک از وزارت پست و تلگراف معزول و به جای وی معاضدالسلطنه وزیر شد (1290ش)

* بنا به پیشنهاد دولت مجلس شورای ملی قانونی به شرح زیر به تصویب رسانید: (1290ش)
اشاره:
«کسانی که محمدعلی میرزا را دستگیر یا اعدام نمایند یکصد هزار تومان جایزه دریافت خواهند کرد و کسانی که سالارالدوله و
 شعاع السلطنه را اعدام یا دستگیر نمایند برای هر کدام 25 هزار تومان پاداش داده خواهد شد.

* نجفقلی خان صمصام السلطنه از طرف احمدشاه والی خراسان شد (1300ش)

* تولد سردار شهید محسن وزوایی (1339ش)
اشاره:
سردار شهید محسن وزوایی در روز
8 مردادماه سال ۱۳۳۹ش در شهر تهران دیده به جهان گشود. دوران کودکی را در میان کوچه پس‌کوچه‌های صمیمی زادگاهش سپری کرد. او تحصیلاتش را تا پایان مقطع دبیرستان ادامه داد، و به‌علت علاقه‌اش به زبان انگلیسی آموزش آن را نیز آغاز نمود. محسن پس از اخذ مدرک دیپلم، در رشته شیمی دانشگاه صنعتی شریف رتبه اول را کسب کرد.
وزوایی در دانشگاه به انجمن اسلامی دانشجویان پیوست و مسئولیت هدایت و جهت‌دهی مبارزات دانشجویی را بر عهده گرفت. او در تمام صحنه‌های مبارزات مسلحانه فرهنگی انقلاب شرکت نمود و نقش عمده‌ای در تصرف پادگان‌های جمشیدیه و عشرت‌آباد ایفا کرد.
وی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به نیروهای جهاد سازندگی پیوست و به کردستان رفت. چندی بعد در پاوه به یاری پاسداران شتافت. وزوایی در فتح لانه جاسوسی آمریکا نیز شجاعانه درخشید و مسئولیت سخن‌گویی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) را در مصاحبه‌ها پذیرفت.
محسن پس از آموزش فنون چریکی به عضویت نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و مسئولیت‌های بسیاری را بر عهده گرفت. گردان ۹، گردان حبیب، لشگر ۱۰، ‌گیلانغرب، گردان ولی‌عصر (عج) و... خاطرات زیبائی از حضور او را در طول سال‌های دفاع مقدس به‌یاد دارند. وزوایی پس از شرکت در چندین عملیات‌، برای شرکت در عملیات بیت‌المقدس عازم جبهه‌های جنوب شد و در این عملیات، مسئولیت محور عملیاتی تیپ محمد رسول‌الله (ص) را بر عهده گرفت. وی در عملیات‌های مختلف، چندین مرتبه مجروح شد.
سرانجام پیک وصل بر شانه‌های خسته محسن نشست و نوید عروجی خونین را به او داد،
 انفجار گلوله توپ در تاریخ ۱۰-۲-۱۳۶۱ فرمانده گردان حبیب‌بن‌مظاهر (ع) را به شهادت رساند. پیکر پاک وزرایی را در بهشت ‌زهرا (س) به خاک سپردند.

* ایران از بانک بین المللی پنجاه میلیون دلار وام گرفت (1349ش)

* در شهرهای خراسان و مازندران زلزله های شدیدی رخ داد و تلفات مالی و جانی بسیاری به وجود آورد(1349ش)

* در حادثه شدید تیراندازی و زد و خورد در خیابان های سلیمانیه و فردوسی تهران بین مأموران انتظامی و گروه مخالفین رژیم از طرفین عده‌ای کشته شدند (1351ش)

* یک بمب ساعتی در یک تاکسی منفجر شد و سرنشینان آن قطعه قطعه شدند (1351ش)

* بازداشت مهندس نجفی و مانی به جرم گرانفروشی (1354ش)
اشاره:
مهندس نجفی مدیر کل سابق صنایع و معادن اصفهان و مانی شهردار سابق اصفهان که کارخانه آجر افشاری را دائر نموده بودند به جرم گرانفروشی بازداشت و به شیروان تبعید شدند

* رحلت آیت‏ الله «شهاب الدین اشراقی» داماد مکرم حضرت
 امام خمینی(ره) (1360 ش)
اشاره:
آیت‏الله شیخ شهاب‏الدین اشراقی، در سال 1302 ش (1342 ق) در شهرستان قم به دنیا آمد. وی پس از گذراندن دروس مقدماتی و سطح نزد پدرش، به محفل درس خارج استادان نامداری همچون سید محمد محقق داماد، سیدحسین طباطبایی بروجردی و حضرت امام خمینی(ره) حاضر شد و به مقام والای اجتهاد دست یافت. وی ...

* روز بزرگداشت عارف شهید «شیخ شهاب‏الدین سهروردی» معروف به «شیخ اشراق»
اشاره:
ابوالفتوح یحیی بن حَبش ابن امیرَک سُهروردی، حکیم، متکلم، ادیب و فیلسوف شهیر، معروف به شیخ اشراق، در سال 549 ق در سهرورد در حوالی زنجان به دنیا آمد. وی پس از آن که حکمت و اصول فقه را فرا گرفت در علوم حکمت و فلسفه سرآمد همگان شد و بر اثر تیزهوشی، قوت حافظه و نیک‏اندیشی، در بسیاری از علوم زمان به استادی دست یافت. سهروری چون در بسیاری از موارد، برخلاف رأی قدما سخن گفته و از حکمت ایرانی و اصطلاحات دین زردشتی استفاده کرده بود، متعصبان او را به الحاد و بی‏دینی متهم نموده و با نظر علمای حَلَب، فرمان به قتل او دادند. تا اینکه سرانجام وی را در سال 587 ق در 38 سالگی به قتل رساندند. سهروردی آثار متعددی به فارسی و عربی دارد که منطِقُ التّلویحات، المقاوِمات، حکمةُ الاِشراق به عربی و روزی با جماعت صوفیان، عقل سرخ و پرتونامه به فارسی از آن جمله‏اند. سهروردی، حکمت اشراق را احیا نمود و آن را به کمال رسانید. در حکمت اشراق، سیر و سلوک تنها زاده فکر نیست، بلکه بر اثر ریاضت و راهنمایی ذوق حاصل شده است. ملاصدرای شیرازی و حاج ملا هادی سبزواری از عقاید سهروردی بهره بردند و از آن در ارایه و تبیین حکمتِ متعالیه استفاده کردند.

* درگذشت «سید جلال الدین مجتبوی» استاد برجسته و پژوهشگر شهیر علوم عقلی (1378 ش)
اشاره:
استاد دکتر سید جلال الدین مجتبوی از استادان گرانقدر دانشگاه تهران و پژوهشگران برجسته علوم عقلی در سال 1307 ش در تهران به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات ابتدایی و متوسطه، مقطع لیسانس و سپس دکترا را به پایان برد و در فلسفه
فارغ التحصیل گردید. از جمله استادان ایشان در این رشته می‏توان به آقایان
شیخ محمد حسین فاضل تونی،
 علامه سیدمحمد کاظم عصار، دکتر علی اکبر سیاسی و استاد شهید مرتضی مطهری اشاره کرد. استاد پس از اخذ دکترا، در گروه فلسفه دانشگاه تهران به تدریس اشتغال ورزید و مدت 9 سال نیز ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی و مدیریت گروه فلسفه این دانشکده را برعهده داشت. دکتر مجتبوی در طی سال‏های متمادی، آثار متعددی در حکمت و فلسفه تالیف و ترجمه نمود که کلیات فلسفه، فلسفه یونان و روم و فلسفه یا پژوهش حقیقت از جمله ترجمه‏های ایشان می‏باشد. همچنین ترجمه و توضیح قرآن حکیم که به عقیده صاحبنظران از بهترین ترجمه‏های قرآن مجید به شمار می‏رود از این استاد برجای مانده است. استاد مجتبوی سرانجام پس از عمری تدریس و اشاعه فرهنگ اسلامی، سرانجام در 71 سالگی در تهران به رحمت ایزدی پیوست و در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

* رحلت عالم بزرگوار آیت‌الله شیخ علی‌اکبر مشکینی (1386ش)
اشاره:
آیت‌الله علی‌اکبر فیض معروف به مشکینی در سال ۱۳۰۰ش در روستایی از توابع بلوک مشکین و در میان خانواده‌ای متدین و اهل علم چشم به جهان گشود. پدرش از اهالی علم بود و در کسوت روحانیت به تحصیل علم و رتق و فتق امور مردم می‌پرداخت. وی هنگامی که همراه با پدر در نجف اشرف مقیم بود، به مکتبخانه رفت و سپس همراه پدر به وطن بازگشت و مقداری از مقدمات علوم دینی را نزد او فرا گرفت.
با رحلت پدر و به سفارش وی، برای تحصیل علوم دینی به شهرستان اردبیل سفر کرد و مقداری از صرف و نحو را در آنجا فرا گرفت. سپس در معیت عالم بزرگواری که از معترضین در حادثه مسجد گوهرشاد مشهد درمورد حکم کشف حجاب در زمان رضاخان بود، به شهر قم آمد و در آنجا به تحصیل علوم دینی پرداخت.
معظم‌له دروس دوره سطح را به‌خوبی به پایان برد و در درس خارج فقه و اصول استادان مشهور دوره خود حاضر شد. او نزدیک به هفت ماه نیز در نجف اشرف حضور داشت و در درس‌های خارج استادان آن دیار، به‌ویژه امام خمینی (ره) شرکت می نمود اما به‌دلیل هوای گرم نجف و ضعف مزاجی مجبور به بازگشت به ایران شد.
آیت‌الله علی‌اکبر مشکینی در سال‌های تحصیل خود، به محضر عالمان بسیاری شرفیاب شد. او در دروس خارج فقه و اصول آیت‌الله العظمی بروجردی (ره) و
 آیت‌الله العظمی محقق داماد (ره) شرکت می‌کرد. در نجف نیز به محضر عالمان و استادان آن دیار شرفیاب می‌شد و در درس خارج امام خمینی (ره) شرکت جدی داشت.
بسیاری از استادان و علمای امروز از شاگردان آیت‌الله مشکینی به‌شمار می‌آیند که در درس‌های وی شرکت جدی داشته‌اند. او کتب دوره مقدمات و سطح را بارها تدریس کرده و سال‌ها به تدریس خارج فقه و اصول اشتغال داشته است. هم‌چنین درس تفسیر او از دروس مشهور حوزه علمیه قم بوده است.
از فعالیتهای مهم وی در این عرصه، تأسیس مؤسسه الهادی است که به چاپ کتب اسلامی برای سطوح گوناگون جامعه می‌پردازد و مردم را با حقایق و معارف اسلامی آشنا می‌سازد. آیت‌الله مشکینی کتاب‌های فراوانی در زمینه‌های گوناگون علوم اسلامی تألیف و منتشر ساخته است.
آیت‌الله مشکینی از نخستین افرادی بود که به نهضت امام خمینی (ره) پیوست و در دفعات مکرر توسط ساواک دستگیر، زندانی و تبعید شد. وی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود و زیر بسیاری از اعلامیه‌های آن را امضاء کرده است. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، معظم‌له در مسئولیت‌های گوناگونی به ایفای نقش پرداخت. آیت‌الله شیخ علی‌اکبر مشکینی سرانجام در روز
 ۸ مردادماه ۱۳۸۶ش در سن ۸۶ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.

* 13 شوال  در گذر تاریخ

تولد «ابوعبدالله محمد بن اسماعیل بخاری» محدث شهیر اهل سنّت (194 ق)
اشاره:
ابوعبدالله محمد بن اسماعیل بخاری معروف به امام بُخاری از محدثین بزرگی است که علم و درایت و وثوق او، مورد قبول همگان می‏باشد. امام بخاری جهت تحصیل و تصحیح احادیث نبوی به سرزمین‏های مختلف سفر کرد و از بزرگان حدیث، استفاده‏ها نمود. وی کتاب جامع صحیح را که به صحیح بخاری معروف است، نگاشت. این کتاب یکی از کتب صحاح سته‏ی (کتب ششگانه‏ی حدیث) اهل سنت و به قولی صحیح‏ترینِ آن‏ها بوده و حاوی نه هزار حدیث نبوی است که از میان ششصد هزار حدیث استخراج شده‏اند. معروف است که پیش از نقل هر حدیث در آن کتاب، وضو گرفته و دو رکعت نماز می‏خواند. وفات امام بخاری در اول شوال سال 256 ق در 62 سالگی در نزدیکی سمرقند افغانستان روی داد و در همان جا مدفون گشت.

* ولادت «زین‏الدین بن علی شامی» معروف به «شهید ثانی» «صاحب شرح لمعه» (911 ق)
اشاره:
فقیه بزرگوارو دانشمند عالیقدر شیعه،
 زین الدین بن نورالدین عاملی پس از تحصیلات مقدماتی نزد پدر خویش، دروس خود را ادامه داد و یکی از مفاخر نامدار شیعه گردید. او به منظور ادامه‏ی تحصیلات علمی، مسافرت‏های متعددی به نقاط مختلف جهان اسلام آغاز نمود و به تحقیق و تتبع مشغول شد. وی در بعلبک مرجعیت یافت و شاگردانی فاضل را تربیت می‏کرد. زین‏الدین عاملی آثار تألیفی فراوانی را از خود به یادگار گذاشت که شرح لمعه معروف‏ترین اثر اوست. سرانجام بر اثر توطئه‏چینی که علیه زین الدین انجام شد، وی را دستگیر کرده و در 966 ق به شهادت رساندند. از آن پس، این عالم ربانی به شهید ثانی معروف شد.

* رحلت عالم بزرگ مسلمان آیت‏الله شیخ «محمد طه نجف» (1323 ق)
اشاره:
آیت‏الله شیخ محمدطه نجف در نجف از خاندان اهل علم به دنیا آمد. شیخ محمدطه، از شاگردان استاد اعظم، شیخ انصاری بود. او در فقه، اصول فقه، حدیث و تفسیر از دانش بسیاری برخوردار بود. شیخ محمد طه، آثار بسیاری از خود به یادگار گذاشت که شرح معالم الاصول از آن جمله است.

* قیام اسلامی ملت عراق علیه استعمار انگلیس به رهبری
 آیت الله شیرازی (1338 ق)
اشاره:
پس از اعلان جنگ انگلستان به امپراطوری عثمانی در سال1332 ق (1914 م) و تصرف بصره، علمای بزرگِ نجف، حکم به مقابله صادر کردند. در طول سال‏های بعد، گروه‏هایی به وجود آمدند که مخالف حضور انگلستان در عراق بودند. این حرکت با حمایت آیت‏الله‏میرزا محمدتقی شیرازی، رنگی دیگر به خود گرفت و مردم مسلمان با فتوای جهادی میرزا، علیه غاصبان انگلیسی قیام کردند. این حرکت اسلامی به قیام 1920 م عراق مشهور است.

* رحلت مرجع بزرگ تقلید حضرت آیت ‏الله العظمی «سیدحسین بروجردی» (1380ق)
اشاره:
مرجع بزرگ شیعه آیت‏الله العظمی سید حسین طباطبایى بروجردی در سال 1292 قمری در بروجرد متولد گردید. وی فقیه بزرگوار و عالم وارسته‏ای بود که زندگی خویش را در راه پربار ساختن مکتب فقهی اهل‏بیت عصمت و طهارت(ع) سپری ساخت. دراصول و رجال از شاگردان حاج سیدمحمد شفیع جابلقی بود و ضمن آشنایى با تاریخ فقه، حدیث و تفسیر را از سیدجعفر کشفی دارابی اخذ کرد.
 آیت الله بروجردی به حدیث و رجالِ حدیث، تسلط کامل داشت. دانشور بروجرد در 28 سالگی راهی نجف اشرف گردید و در مدت هشت‏سال از محضر عالمانی هم‏چون آخوند ملامحمد کاظم خراسانی، شیخ‏الشریعه‏ی اصفهانی و علامه سیدمحمد کاظم یزدی بهره برد و به مقامی عالی در علم دست یافت. و طبقات روات و محدثین را کاملاً می‏شناخت.
 ایشان پس از آن ساکن بروجرد گردید ولی به درخواست علما و فضلای قم، در سال 1363 ق راهی این شهر شد و زعامت حوزه‏ی علمیه را برعهده گرفت. این عالم برجسته شاگردان فاضلی را پرورش داد که حضرات آیات مرتضی مطهری، سیدمحمد حسینی بهشتی، جعفر سبحانی، محمدفاضل لنکرانی، ناصر مکارم شیرازی و... از آن جمله‏اند. در زمان این شخصیت، در اقصی نقاط جهان و ایران بناها ومساجد عظیمی بنا شد. از جمله مسجد اعظم قم و مسجد بزرگ بندر هامبورگ در آلمان را می‏توان نام برد. تألیفات او عبارتند از: جامع احادیث شیعه، تعلیقه بر اسفار، طبقات رجال، رساله‏ای در منطق، حاشیه بر کفایةالاصول، حاشیه بر کفایه‏ی شیخ طوسی. ایشان سرانجام در
 10 فروردین سال 1340ش در 88 سالگی در قم رحلت نمود و در حرم حضرت معصومه(س) مدفون گردید.

* 30 جولای در گذر تاریخ

* آغاز نفوذ سیاسی و استعماری هلند در کشور اندونزی (1602م)

* تولد «ژوزف ایشِنْدْروف» شاعر و ادیب معروف آلمانی (1788م)
 
* مرگ «هربرت مارکوزه» متفکر و فیلسوف برجسته آلمانی (1979م)

* روز ملی و استقلال «وانوآتو» (1980م)

* کودتای ژنرال حمادی تکریتی در بغداد (1986م)


نوشته شده در   سه شنبه 6 مرداد 1394  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode