ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 23 دي 1403
يکشنبه 23 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 11 شهريور 1389     |     کد : 9117

استخراج برق از رطوبت هوا

پژوهشگران برزيلي در بررسي هاي خود نشان دادند که با توسعه دستگاه هايي مي توان جريان الکتريسيته را از رطوبت موجود در اتمسفر استخراج و از آن استفاده کرد...

 پژوهشگران برزيلي در بررسي هاي خود نشان دادند که با توسعه دستگاه هايي مي توان جريان الکتريسيته را از رطوبت موجود در اتمسفر استخراج و از آن استفاده کرد.
به گزارش مهر، دستگاه هايي را تصور کنيد که قادرند انرژي الکتريکي را از آسمان شکار کنند. همچنين تصور کنيد که سقف ساختمان ها از پانل هايي پوشيده شوند که بتوانند تخليه الکتريکي حاصل از رعد و برق را جمع آوري کرده و آن را به جريان الکتريسته قابل استفاده در مصارف خانگي تبديل کنند.
در حال حاضر اين تصورات شبيه به داستان هاي علمي تخيلي هستند اما به اعتقاد دانشمندان دانشگاه کمپيناس در «سن پائولو»ي برزيل که نتايج بررسي هاي خود را در کنگره ملي انجمن شيمي آمريکا عرضه کرده اند مي توانند در آينده به واقعيت تبديل شوند.
ايده استفاده از قدرت الکتريکي حاضر در اتمسفر از قرنها قبل مورد توجه دانشمندان بوده است به طوري که نيکلا تسلا، مخترع بزرگ جريان هاي مغناطيسي از جمله افرادي بود که در اتمسفر به دنبال يک منبع انرژي مي گشت.
دانشمندان از ديرباز معتقد بودند که قطره هاي ريز آب در اتمسفر از نظر الکتريکي خنثي هستند و حتي بعد از تماس با بارهاي الکتريکي حاضر در روي ذرات گرد و غبار و يا روي قطرات مايعات ديگر نيز خنثي بودن خود را حفظ مي کنند. اين درحالي است که فرضيات اخير پيشنهاد مي دهند که آب موجود در اتمسفر مي تواند بار الکتريکي به دست آورد.
اين دانشمندان با انجام آزمايشاتي در لابراتوار و با شبيه سازي تماس آب با ذرات معلق در هوا اين فرضيه را تائيد کردند.
پژوهشگران برزيلي به منظور دستيابي به اين نتايج، از ذرات ريز سيليس و فسفات آلومينيوم (هر دو ماده در هوا وجود دارند) استفاده کردند و نشان دادند در شرايطي که رطوبت زياد مي شود سيليس بار منفي و فسفات آلومينيوم بار مثبت پيدا مي کند.
اين دانشمندان در اين خصوص توضيح داد:«ما به اين نتيجه رسيديم که آب موجود در جو مي تواند بارهاي الکتريکي را جمع کرده و اين بارها را به مواد ديگري که با آنها در تماس است انتقال دهد. اين نوع الکتريسيته را مي توان هيگروالکتريسيته يا الکتريسيته مرطوب ناميد».
به اعتقاد اين محققان، در آينده مي توان دستگاه هايي شبيه به پيل هاي خورشيدي را توسعه داد که قادر به جمع آوري الکتريسيته مرطوب باشند.


نوشته شده در   پنجشنبه 11 شهريور 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode