ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 7 دي 1404
يکشنبه 7 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 13 ارديبهشت 1394     |     کد : 88486

تأثیر مخرب سفر به مریخ بر مغز فضانوردان

نتایج یک بررسی بی سابقه پزشکی نشان می دهد حضور طولانی مدت فضانوردان در فضا می تواند به ایجاد تغییراتی در ساختار مغز آنها منجر شود.


نتایج یک بررسی بی سابقه پزشکی نشان می دهد حضور طولانی مدت فضانوردان در فضا می تواند به ایجاد تغییراتی در ساختار مغز آنها منجر شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، گرچه ۵۴ سال از اعزام نخستین فضانوردان به فضا می گذرد اما ناسا همچنان درحال یادگیری حقایقی علمی درخصوص تأثیر شرایط فضا بر سلامت انسان است.

هم اکنون آژانس فضانوردی آمریکا درحال بررسی دقیق تأثیر حضور طولانی مدت در فضا بر سیستم بینایی فضانوردان است و در فازی پیچیده تر این تأثیرگذاری را بر سیستم مغزی آنها نیز مورد بررسی قرار می دهد.

نتایج بررسیهایی که تاکنون بر روی موشهای آزمایشگاهی صورت گرفته نشان می دهد حضور طولانی مدت در جایی که جاذبه اندکی وجود داشته و همواره در معرض امواج کیهانی قرار دارد می تواند اثرات مخربی بر مغز داشته باشد.

بر این اساس مشخص شده موشهای آزمایشگاهی که در معرض پرتوهایی شبیه پرتوهای کیهانی قرار می گیرند در مقایسه با موشهای سالم کمتر حس کنجکاوی دارند که این مسأله می تواند متأثر از پرتوهای کیهانی باشد.

نتایج این بررسی گرچه تاحدودی نگران کننده است اما به گفته محققان ناسا که آن را انجام داده اند جای هیچگونه نگرانی درخصوص وضعیت سلامت ساکنان ایستگاه فضایی بین المللی نیست چون میدان مغناطیسی زمین همچون سپری در برابر این پرتوها عمل می کند.

با این حال نکته اصلی مربوط به آینده می شود، جایی که ناسا و سایر غولهای نوظهور در زمینه اکتشافات فضایی در نظر دارند تا با اعزام انسان به جایی فراتر از ایستگاه فضایی بین المللی خبرساز شوند.

محققان ناسا هشدار می دهند قرار گرفتن در معرض پرتوهای کیهانی آن هم برای مدتی طولانی (سفرهای طولانی مدت فضایی نظیر سفر به مریخ ممکن است سالها به طول انجامد) به ایجاد تغییراتی در ساختار مغز منجر شود.


نوشته شده در   يکشنبه 13 ارديبهشت 1394  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode