پژوهشگران انگليسي در تحقيقات خود نشان دادند که تحصيلات و مطالعه مداوم خطر ابتلا به زوال عقل در پيري و آلزايمر را کاهش مي دهد.
به گزارش مهر، محققان دانشگاه کمبريج با بررسي مغز 872 داوطلب در سه تحقيق بزرگ درباره پيري کشف کردند که تحصيلات بالا به افراد در مبارزه بهتر با تغييرات مغزي مربوط به زوال عقل کمک مي کند. به طوري که هر يکسال تحصيلات بيشتر خطر توسعه زوال عقل را تا 11 درصد کاهش مي دهد.
اين محققان در اين خصوص توضيح دادند:«يک فرد مي تواند اين آسيب مغزي را به صورت خيلي حاد نشان دهد درحالي فرد ديگري مي تواند آن را در حالت بسيار خفيف تري بروز دهد، درحالي که فرد دوم نيز همان زوال عقل را دارد. مطالعات ما نشان مي دهد که تحصيلات در دوره اول کودکي تغييراتي در مغز ايجاد مي کند که اين تغييرات موجب مي شود مغز فرد در پيري از خود مقاومت بيشتري در مقابله با آلزايمر نشان دهد».
اين دانشمندان افزودند:«بروز زوال عقل پس از سن 60 تا 65 سالگي هر 5 تا 7 سال يکبار دو برابر مي شود و تقريبا 50 درصد از جمعيت حدود 90 سال به اين بيماري مبتلا هستند».
سازمان جهاني بهداشت ارزيابي کرده است که بيش از 29 ميليون نفر در دنيا از زوال عقل رنج مي برند و تا سال 2025 در آسيا، آفريقا و آمريکاي لاتين بيش از 80 ميليون نفر به اين بيماري مبتلا شوند.
به گفته اين محققان دانشگاه کمبريج، بهترين راه مبارزه با آلزايمر در پيري، تشويق کودکان به مطالعه بيشتر در دهه اول زندگي است.