ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 4 مرداد 1389     |     کد : 8582

دوشنبه 4 مرداد 14 شعبان 26 ژوئيه

درگذشت « اِبْن يُونُس» فقيه شافعي در سال 639هجري قمري...

درگذشت « اِبْن يُونُس» فقيه شافعي در سال 639هجري قمري
« اِبْن يُونُس» فقيه شافعي، عالم علم اصول، طبيب و رياضيدان مرصلي در سال 639هجري قمري درگذشت. ابن يونس تحصيل را نزد پدرآغازكرد و بتدريج نزد بزرگاني چون مشرف الدين طوسي ادامه داد و به كمال رسيد. ابن يونس از جمله دانشمنداني بود كه در فنون مختلف صاحب دانش و تبحربودند بويژه درعصري كه تقريباً واپسين دوره شكوفايي علمي تمدن اسلامي بشمارمي‏رفت. ابن يونس درمدارس متعددي درقاهره تدريس كرد و دركنار آن به تأليف آثاربسياري نيزاهتمام ورزيد. وي افزون برفقه، طب و رياضي، درهندسه، جبرو موسيقي نظري هم از دانش درخورتوجه برخوردار بود. ازآثارابن يونس كه به سلطانُ المهندسين نيزمشهوراست مي‎توان كتابهاي« كَشفُ المُشكلات، ايضاحُ المُعضَلات درتفسيرقرآن و اَسرارُ السُلطانيّة درنجوم» را برشمرد.

درگذشت اَبوعبدُالله محمّدبن احمدبن محمّد معروف به اِبن مَرزوق حَفيد در سال844هجري قمري
« اَبوعبدُالله محمّدبن احمدبن محمّد» معروف به« اِبن مَرزوق حَفيد» فقيه و اديب اهل علم در سال 844هجري قمري بدرود حيات گفت. ابن مرزوق درجواني طي دو سفرحج با گذراز شهرهاي قسطنطنيّه، اسكندريّه، قاهره، مدينه و مكه نزد مشايخ و بزرگان علم و ادب دانش ‎‏آموخت. گفتني است 10تن از افراد خاندان مرزوق ازبزرگان فقه و ادب و سياست بودند كه از آن ميان محمد حفيد تأثيربسزايي درفرهنگ مضرب اسلامي برجاي نهاده است. كتابهاي «الحديقة و اِظهارُصِدقِ المَودّة في شَرح البُرادة» ازآثار ابن مرزوق حفيد بشمار مي‎روند.

تولد ميرزا مرتضي خان متخلص به فرهنگ در سال1301هجري قمري
ميرزا مرتضي خان متخلص به فرهنگ در سال1301هجري قمري درتهران متولد شد. پدرفرهنگ ميرزا محمد صادق ازاهالي طبس خراسان و از روحانيون محترم آن دياربشمارمي‎رفت. ميرزا مرتضي 7ساله بود كه پدرش را ازدست داد و تا 16سالگي به تحصيل علوم متداول پرداخت. فرهنگ درابتداي نهضت مشروطيت به صف مجاهدان پيوست و روزنامه‎هاي فرهنگ، خاورستان و پايتخت را منتشركرد. فرهنگ دربادكوبه قفقاز دربخش نشرمعارف مسلمانان آن منطقه به تدريس پرداخت و منشأ خدمات فراوان شد. سپس راهي استانبول،‌ بوداپوست، وين، سوئيس و پاريس شد و مدت4سال درمدرسه زبانهاي شرقي به معلمي مشغول شد. فرهنگ دراين مدت به تكميل تحصيلات خود نيزتوجه كرد و مدت يك سال زيرنظر ادوارد براون مستشرق انگليسي خدمت كرد و سرانجام به ايران بازگشت. اين شاعر خراساني طبعي روان و سبكي پسنديده داشت و درسرودن انواع شعر ازمهارتي بسزا برخورداربود. اشعارفرهنگ غالباً درروزنامه‎هاي پاريس، تركيه و ايران به چاپ رسيده‎اند.

تصويب قانون كاپيتولاسيون در سال 1343 هجري شمسي
طبق اين قانون، مأمورين سياسي و مستشاران خارجي در ايران از تقعيب قانون و جزايي مصون هستند و در صورت ارتكاب جرم يا عمل خلاف قانون به كشورشان جهت بررسي يا محاكمه عودت داده خواهند شد. رژيم پهلوي از ترس عكس‌العمل مردم خبر تصويب اين قانون را تا مدتي اعلام نكرد.

درگذشت دكتر حميد عنايت نويسنده و مترجم در سال 1361هجري شمسي
دكتر حميد عنايت نويسنده و مترجم تواناي ايراني در سال 1361هجري شمسي با زندگي وداع كرد. ايشان پس از اخذ درجه كارشناسي در ايران براي ادامه تحصيل به انگلستان سفر كرد و بعد از دريافت دكتري در رشته اقتصاد و علوم سياسي از دانشگاه لندن به وطن بازگشت. دكتر عنايت از آن پس به تدريس و تحقيق در دانشگاه تهران مشغول شد و در مدت عمر كوتاه خود كتابها و مقاله‏هاي متعدد در زمينه فلسفه و انديشه سياسي تأليف و ترجمه كرد. از اين استاد فرزانه آثار ارزشمندي چون سيري در انديشه سياسي غرب ؛ تاريخ طبيعي دين ؛ واسلام و سوسياليزم باقيمانده است .

درگذشت استاد سيف اللهي يزداني هنر خوشنويس در سال 1362هجري شمسي
استاد سيف اللهي يزداني هنر خوشنويسي بويژه خط نستعليق در سال 1362هجري شمسي بدرود حيات گفت. استاد يزداني در زادگاهش دامغان و سپس به تهران به هنر آموزي پرداخت و سالها نزد استاد عل ياكبر كاوه شاگردي كرد. از جمله آثار استاد سيف الله يزداني كتابت قرآني زيبا و نفيس به خط نستعليق و كتابت آثار چون شمع، جمع، ديوان حافظ. شاهنامه بايسنقري و ترجيح بند هاتف را مي توان نام برد . 


نوشته شده در   دوشنبه 4 مرداد 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode